婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

如題, 最好港島區, 要不要入院? 因無買保險, 最好平d.

伯爵府

華太太

謝謝你報料, 咁你照完有發現咩事呀? 我都希望你平安. 去浸會照, 係咪打電話去浸會就得, 比如我想係香港是旦一間照, 係咪就咁打電話去醫院就得?

其實想問多句, 你便便有血是咩情況? 是鮮血? 是便裏混有血, 還是便後有血呢? 因為我看正苦街症,佢話我係內痔,比藥我塞,但我二個星期沒有好轉, 且覺得大便內有血, 不像是在外邊,(但我身體沒有任何不舒服), 所以再去看醫生, 醫生也說是內痔, 但因我爸有腸癌, 咁就轉介我qm照腸. 但還未有期, 不知等多久. 我都心大心細, 如等太久, 是否應自己去私家照.

原文章由 華太太 於 08-10-12 21:34 發表

lky3107 ,

剛剛七月我都係便便有血,揀咗係浸會照腸鏡,約8千蚊(無住院),其實照之前果晚飲瀉藥,痾咗十幾次,第二日照都無咩野,因為會幫你麻醉,照過程大約15-30mins,若腸內有息肉,醫生會順手幫你割,麻醉過後醒番,見醫生後可以走 ...

伯爵府

hinhinmummy, 你無事就好啦,我最近好留意自己身體情況,起初都好擔心,e+身體都ok,應該無咩野,雖然照好辛苦,但既然己經排咗期,咁照咗點都放心d.當去身體檢查。

原文章由 hinhinmummy 於 08-11-12 15:30 發表

我上年照的, 果時便便時有'散'又有血, 之後看左個腸胃科醫生, 初步看完佢話應該就吾會係cancer, 但我話我好擔心, 佢話有人身體吾好時或者感冒都會有機會all '散', 而吾一定係cancer, 但最後我堅持之下, 都去左養和 ...

伯爵府

hi patmama

我之前二個星期內去左二次看正苦醫生,因為我爸爸腸癌我話好擔心,第二次個醫生就肯寫紙我照,排左呢個月底照,都算快.不過我見身體都無咩其他問題,如果唔係我會去私家啦,唔洗等1,2個月,無事就話,1,2個月其實都好仲要,無錢無辦法啦,所以我都即刻買番醫療保,危疾都諗緊買.

你剛照完x光顯影話冇事,咁你唔好擔心啦,應該無事啦.你再留意自己身體情況,小心d就ok, 唔好好似我咁蛇x,c好多細胞架.
原文章由 patmama 於 08-11-12 15:50 發表

hi, lky3107
你點呀,搵咗醫生照未呀?幾$呀?因我都想照呀,因呢排d大大都好似獎呀,但我喺7月尾照過x光顯影話冇事但我到而家都係好擔心好煩呀 ...

首頁

尾頁

跳至