自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Misspipipi 發表於 20-12-2 15:43
呢幾日天氣轉, 小朋友D濕疹越來越嚴重, 頭先同佢沖涼時見佢塊面又紅又敏感.

除左塊面之外, 手手腳腳都有濕 ...

而家呢D天氣有濕疹過敏既小朋友真係好慘, 一轉天氣或者身體抵抗力唔好時就會好易發作.

我睇小朋友應該都係濕疹同有少少敏感.

大宅

Misspipipi 發表於 20-12-2 16:07
普通科醫生? 睇小朋友濕疹皮膚得唔得? 我想搵兒科/皮膚科專科醫生.

我覺得如果有濕疹同過敏問題, 睇兒科/皮膚科醫生比較好, 開既藥膏比較有用.

大宅

mandy952 發表於 20-12-4 17:17
濕疹好大程度係因為唔夠酺酶去分解蛋白質,而且b6吸收過多都係排出體外,可以試下比b6小朋友食,我仔都有 ...

OIC, 等我都買些B6比小朋友補充下先, 謝謝分享.

大宅

ada0708 發表於 20-12-8 15:20
睇黎真係好嚴重, 帶左佢去睇醫生未?

本身小朋友都有濕疹問題? 睇相除左濕疹之外, 可能係皮膚敏感, 查藥 ...

請問一下中環張傑兒科醫生睇症同藥費大約多少? 濕疹係唔係可以斷尾?

大宅

funseller 發表於 20-12-9 19:26
食魚油、維他命D3、益生菌,有醫學研究證明有助舒緩皮膚問題。
類固醇醫濕疹嘅黃金時間係2歲前,呢樣都有 ...

謝謝分享.

大宅

hachan 發表於 20-12-11 01:29
之前我小朋友D濕疹好勁, 手手腳腳面同身都有, 帶左佢去睇中環張傑醫生.
而家已經好返曬, 暫時都無再返發, ...

查左幾日藥已經好返曬? 小朋友而家仲有無返發?

大宅

ada0708 發表於 21-2-25 17:45
之前睇個陣診金同藥費一千蚊, 唔知而家係唔係.

我小朋友本身有濕疹皮膚, 睇過幾個醫生都睇唔好,

Thanks! 上星期小朋友唔舒服去左睇張傑醫生, 順便睇埋小朋友既濕疹.

大宅

Misspipipi 發表於 21-5-5 00:56
最近留意胡杏兒賣廣告個支無類固醇既藥膏, 會唔會係呢支? 我想買支看門口用.

我都對呢支無類固醇既藥膏有興趣, 唔知有無JM用緊或者用過? 可以分享一下?

大宅

ada0708 發表於 21-5-21 21:11
之前成日見電視介紹, 不過覺得好似木瓜個隻萬用膏, 而且又唔多覺有JM介紹話好用.
...

如果同木瓜膏差不多既話就未必會買呢隻黎試.

大宅

紫淇 發表於 21-8-3 19:14
請問張傑兒科醫生咩收費? 睇皮膚敏感/濕疹會唔會貴D?

我3月份個陣睇無記錯好似收$1300左右, 個次小朋友有些唔舒服順便睇埋小朋友濕疹.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊