跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問你的囡囡是在那一班? A or B?

原帖由 wingki628 於 10-9-2 04:47 發表
我個女1/9開學,不知幾咁開心,好多野都好好奇,同學仔排隊,佢就去玩波波,一唔係去玩車,老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=591&cb=1115要我帶個女排隊,放低手上波波,, 齊做早操(當時我覺 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

這是全日班的學費嗎? 另校車是從那裡到學校呢?

原帖由 小魔 於 10-9-7 09:56 發表
學費4200, 雜費半個學其約3000, 校車500
k1下學期要學enopi maths, 加多300

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我仔仔讀緊SUNKIDS nursery, 不過係 sunkiddies A, 佢剛剛十月先插班開學, 自己番左學都無三日, 不過, 上星期我陪佢上學時已收到通知要留位同埋交留位費了! 可否完全直升K1真係唔知啊, 因為張通告話要視乎final assessment先可以決定啊!

我都有幫仔仔報左其他K1以防萬一.

原帖由 mikehappy 於 10-10-11 09:23 發表
hi你可以request k1留位..我好似之前比了500 or 1000 (唔記得)..

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

skidrow,

聽聞最多會20人, 大部分係2009年出世的大仔, 但也有少部分係2008年出世的BB. 班主任也是 Ms Anita, 英文同PTH, 我就不清楚了, 沒有問了!

我BB讀NA班.

原帖由 skidrow 於 10-11-19 18:43 發表
你好,Doriscty,
我女女係NB班,好奇想問,加開NC下午班宜家有幾多位學生,除左MISS ANITA,英文同普通話老師係邊位教?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

佢地的學制係K2一定要讀全日班的, 來年K1只會開2班, 一班半日班及一班全日班, 所以唔會無位轉.

原帖由 lovely_jac 於 10-11-23 23:47 發表
乜K2 開始一定係全日班, 下午先有中文學 ? 咁咪一定要讀全日班囉 ? 但如果我K1都只係讀半日, 咁K2會唔會無位轉全日O家 ?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我囝囝初初開學獨自上學時都係無做早操的, 所以放心. 佢係課室時喊時玩左大約一星期到就開始好轉, 跟著會一路好轉的, 放心吧!

原帖由 lovely_jac 於 10-11-23 23:45 發表
我個女開左學1 個星期了, 今個星期開始獨自上堂, 上2小時。不用多講大家都估到我個囡的反應一定係大喊啦.

miss anita 話佢呢2日都無做早操, 因為一出去集合做早操, 唔夠3分鐘,佢就大喊, 所以老師要抱走佢返入課室 ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我問過ms Ivy佢係話會加建兩個課室, 但相信這兩個課室未必有WINDOWS, 這就真的是美中不足的地方! 今年K1A班房的 windows都已在較高的位置, 相對來說, 真的有點不太好, 光線有點不足夠似的.... 希望到時新的課室比想像中設計得較好吧!

原帖由 小魔 於 10-11-30 09:37 發表
鏡後好似又係有位。
我諗佢地計過數有位先開咁多班嘅。個人覺得校長好有心做,好鍚d小朋友,唔係只為錢

首頁

尾頁

跳至