夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

其實, 忍黎做乜?
忍唔代表解決問題
只係鴕鳥
點解要咁做人?

翡翠宮

我無辦法比建議
有D聖人聖女無性係得既
我唔得
如果我同我老公6年無性 (唔係身體有病唔係傷殘左), 我估我6個星期已經要開台打波問佢咩事
人人唔同, 有D人因為道德; 覺得唔應該因為性走左去
有D人因為細路覺得要死忍
亦有D人因為經濟所以留底

我份人自私; 如果無一個合理原因 (例如老公有病, OR 突然傷殘), 我諗唔到有咩理由我要接受無性既婚姻; 無性既婚姻即係 roommate, 咁即係唔係婚姻啦, 咁我出去玩咯.

翡翠宮

回覆 Nothingman 的帖子

咁你要講比佢聽
你要話比佢聽, 婚姻包括性, 愛入面亦有性
如果佢抗拒, 得一個後果; 就係婚姻唔會長久.

佢如果一路都'覺得'你唔要性係得既; 無都可以維持婚姻, 就係你比虛假既幻想佢, 係你唔O岩.

事實係咁就係咁; 佢要鬧要嘈要喊, 你都要比佢知; 無性係唔得既. 亦唔可以間唔中施捨D, 就當係有. 大家地位平等; 性係一個合理既要求; 係由愛出發既要求. 如果佢仲愛你; 仲想維持婚姻, 佢用咩理由 say no?? 我好難想像我會拒絕我老公, 除非我唔舒服; 唔方便, 一個月30日都唔舒服唔方便OR痛; 要帶佢去睇醫生.

你唔想咁既生活, 就一定要行出第一步去改變; 唔好以為等下會有進展; 如果佢唔覺得有問題, OR佢覺得佢食住你, 你去得邊; 佢都絕對唔會自己改變.

翡翠宮

其實, 你地係唔係婚前都咁上下?

翡翠宮

回覆 Nothingman 的帖子

講真, 拍拖/熱戀, 一個月幾次; 都真係少.....

你唔想離, 又解決唔到; 只有外求; 我唔係讚成; 而係我睇唔到你有咩出路.

翡翠宮

回覆 Ally.B 的帖子

係架啦
鬼叫你當初簡錯人
簡錯人又唔願意勇敢分開
你要外求比人知道就一定比人鬧架啦
故事永遠都係咁發展
你要唔比人鬧就一係永遠唔好比人知; 即係俗D講; 玩都要玩得精明
一係就先解決自己問題, 咁你想點都得; 無人可以鬧你

針永遠無兩頭利; 有都吉死你

首頁

尾頁

跳至