懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我BINGO之前經量好少, 只係頭3日用巾,之後可以用護墊.
但BB只係去到6W左右,冇心跳走咗.
而家擔心唔知係咪經量少同BB長唔大有關係呢...? 會唔會經量少,子宮"BIG"膜薄BB就好難係肚入面長大呢...??
我仲好想生B...但如果M量少,子宮"BIG"膜薄容易導致易流產的話,我擔心下次又係咁.....

大宅

多謝你回覆呀! 不過我頭果日係紅色,第一日量總共只有一塊巾左右, 之後果日顏色都開始轉深啡, 量比頭一日少一半...4-5日左右已經清晒.....我會唔會真係太少呢?

原帖由 macvn123 於 10-5-16 00:49 發表
應該冇關係卦,我咁多年period都係3-4日就清晒,都一樣生到. 當然最好問醫生,但我覺得冇關係.

大宅

見到你哋成功例子,都有番一線希望喎...!

大宅

請問你哋係由始至終都係量少? 定係近年先開始少呢?
我以前量冇咁少, 不過3年前食過避孕藥調cycle後就成日有念珠菌,之後經量開始少....

原帖由 大頭蝦 於 10-5-16 08:52 發表
我都係 total 3 日左右, 但我全程都只用護墊, 連買 m 巾的錢錢都可以慳番 ....

大宅

goosema & macvn123,
見到你哋都係食過避孕藥之後經量勁少都可以生BB, 呢個消息真係幫我打咗支強心針呀! 唔該晒!

我想問各位BINGO前後有冇食D咩補品補身或調理身體呢? 因為我之前唔識食D咩調理身體,又因為住得遠所以少煮飯, 體質可能比較差. 其實我BINGO前都有睇過中醫調理身體, 不過佢要我介口咩都話唔食得...唔知係咪咁,我營養都唔得均衡....

2010BB, 我而家都開始睇緊另一位中醫(唔使太注意介口), 希望可以各方面佩合,下胎可以健康成長啦!

大宅

多謝你嘅鼓勵呀! 祝你生個健健康康,肥肥白白bb!

原帖由 goosema 於 10-5-16 17:52 發表
你個心定左就好喇!放鬆心情會容易D吸收!加油呀

大宅

另外,我想問吓各位嘅分泌又會唔會少d呢...? 我真係好dry架...有時努力都有d困難!!

大宅

bbmi888 & wingtong624,

多謝晒你哋嘅資料,真係好今我鼓舞呀! 睇嚟我等呢2-3個月調理後,可以放心再努力試試!
不過我問過西醫, 如果我今次d period都好似上次咁唔準,就可能要再食排卵藥(上次都係食咗2個cycle就bingo咗)去bingo.
希望今次呢個中醫幫到我手啦!

祝大家順利生產,BB健健康康!

大宅

jestella & ming1020,

多謝你哋嘅資料 及鼓勵呀!
不過可能我同你哋唔同嘅係我經常m與m之間會有啡帶(即黃體銅c裂). 我而家check緊呢方面資料,希望幫到下次懷孕啦...!

大宅

多謝呀! 祝你順利生產! bb健康活潑!

原帖由 貓貓人 於 10-5-19 00:55 發表
我都係經期勁少, 又唔準, 而且仲要係啡色, 唔洗用M巾, 用執已經OK!! 你放心啦, 我而家仲有一個月就生喇.....我之前都好擔心呢個問題, 問過西醫佢話經量少唔係一個問題, 有排卵就OK, 同埋佢話經量多反而先要擔心, 因 ...

首頁

尾頁

跳至