想生BB

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

Hi All,
我都嚟報到呀!

嘩, 我已經戒左lemon tea, 但lemon water冇事吖嗎, 咁大件事?

我今日返到屋企, 都好想飲凍嘢呀, 但都要忍住, 最後都係飲清水!

今日仲有cherry_cyw放精呀, 祝大家都!

原文章由 ootolai 於 08-1-23 21:20 發表
我唔知有乜唔好, 但幫我清潔的姑娘話佢識得好多人成日飲LEMON TEA 都無BB, 一戒左無耐就有啦!

佢係國內來的, 佢話大陸D醫生叫唔好飲!

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

jennychu74,
係呀, d姊妹話冇問題架, 妳只要睇咗一次仁安先, 咁見醫生時就同佢講, 之後想返尖沙咀follow up, 因方便d, 咁就得.
但其實開咗treatment之後, 好多時都會沙田,尖沙咀兩間診所兩邊走, 視附妳要覆診嗰日, 醫生喺邊度. 我次次都係兩邊都要去.

原文章由 ootolai 於 08-1-24 08:09 發表
jennychu74

我係由仁安轉番去沙田的, 不過, 我係兩邊都book左, 看完仁安, 我照看沙田, 董醫生一眼把我認出, 跟住佢叫仁安fax番我的資料去沙田, 咁我就去番沙田看囉!

你下次看醫生可以直接問董醫生, 話佢知仁安唔方 ...

伯爵府

MeikoBB,
WELCOME!
妳之前食排卵藥, 係一般婦產科醫生開定係輔助生育科醫生開架?
如果妳之前食一粒都唔得, 就可能要加到每日食兩粒, 但當然都係醫生決定啦. 仲有係妳有冇做過任何CHECK UP呀?
妳睇開邊個醫生呢?

原文章由 MeikoBB 於 08-1-23 23:50 發表
我係新手,又係好想快d有 BB 而努力左好幾個月都未bingo:cry: 睇左你地好多 discussion 覺得你地好鬼好,share 好多 information 又好 supportive 所以即刻 join in 啦
希望多多指教同大家都可以好快 bingo 一 ...

伯爵府

Cherry,
6/2 check bingo? 真係一份好大嘅新年禮物呀!
恭喜定妳先 ! happy happy chinese new year呀!
妳喱兩日可能會覺得子宮有d扯下扯下, 但係正常架, 唔洗擔心!
喱兩星期一於去shopping, 辦年貨, 分下心, 咁好快就可以慶祝喇!

原文章由 Cherry_CYW 於 08-1-23 22:49 發表
我第5個報到. 多多指教.
完成咗1st IUI, 噚晚及今朝有有少少緊張, 直至去到仁安就定咗好多, 醫生仲贊我叻, 咁忍得少少唔舒服, 見到精子入去個刻, 覺得生命好神奇, 6/2 CHECK BINGO .
ootolai, 有咩辦法唔去 ...

伯爵府

朕,
妳公司好好呀! 放成兩個星期, 但老公要返工, 咪好悶囉...真係要搵d嘢攪下先得!
我只係放紅日, 年三十晚唔知有冇得收早呢? 我老闆係西人, 佢嗰日仲要係day off添, 實唔記得我啦, 到時又要我死死地氣, 自己開口問, 鬼咁樣衰.
過往老公公司都會放多幾日假, 咁我就攞大假一齊放, 但佢今年好似話冇喎, 而且我哋今年又唔去旅行, 放咁多日都唔知做物好!

原文章由 於 08-1-24 09:33 發表

cherry今次無問題啦!真係一份好好既新年禮物吖!
辦年貨....好吖!
你地幾時收爐吖?我年廿七收,初九開市!
我老公今年無假放吖....放假都係得自 ...

伯爵府

唔知我可以用幾多分換呢? 等我今個weekend都上網睇下先, 但我之前用咗d分, 唔知仲有幾多呢? 換到幾多就幾多呂啦, 一定有用!

原文章由 ootolai 於 08-1-24 09:56 發表
係呀! 辦年貨啦! 我剛剛收到用hsbc積分換的超市coupon, 可以去買野lu, 仲要好似唔洗錢咁!! 想起都開心!!!

hsbc呢個星期六日換coupon, 再加埋年資, 我用左10500就換到$100啦, 老豆仲勁, 佢用左7500分咋!! 你地有無換 ...

伯爵府

happyday2008,
睇下妳有冇用? 係thailand hotel address in 泰文
http://www.fotop.net/dt401hk/dt401hk477

我都心思思想去呀, 但其實06年尾先去咗慶祝結婚週年 !
妳住邊間hotel呀? just bangkok? 依家去, 游水都可能仲係凍喎, 唔好凍親呀?

原文章由 HappyDay2008 於 08-1-24 10:01 發表
All,
Miss M昨晚準時來拜訪我了:;pppp: ,因此二月一定做唔到iui,下次排卵日應該撞正係CNY,唯有到時在Thailand 靠自己努力。我諗住今次要relax D,唔用D ...

伯爵府

fishballbaby,
噚日放胎辛唔辛苦架? 係唔係好似做IUI咁呀? 係唔係放兩個呀, 希望妳中孖B啦!
妳噚日唔知有冇見到CHERRY_CYW呢?

啱啱姑娘打比我, 話醫生星期六有手術, 會遲返, 又要叫我遲D先上去覆診, 唔想我等得太耐喎, 咁攪法, 冇3點都唔洗走啦...

原文章由 fishballbaby 於 08-1-24 12:09 發表
吓! 原來依道係part 2嚟架....

伯爵府

大家覺唔覺, 喱期好似好多ivf成功咗呀?
又攪到我好想下次做ivf添...
大家加油!

伯爵府

嘩, 妳哋唔講我都唔知, 啱啱出去去銀行, 真係好凍呀, 仲有毛毛雨添

原文章由 於 08-1-24 15:13 發表
岩岩天文台發出左寒冷警告....市區依家得12度.
我係元朗,咁咪得10度

伯爵府

pochavvo_ch,
唔知點解, 成日眼大睇過晒, 睇唔到妳喱個message添...

我原本book咗11點幾, 依家姑娘叫我一點幾先去, 我睇下星期六點先算啦, 我想早d去, 早d睇. 仲有唔知依家咁晏先有得睇, 老公會唔會陪我去, 佢原本一心諗住會陪我去, 但好怕佢到時唔得閒, 我哋嗰晚會喺屋苑平台bbq, 佢d bro&sis families都會嚟, 唔知要唔要佢招呼人.

我哋相唔相應呀! 妳到時day幾呀?

原文章由 pochacco_ch 於 08-1-24 14:36 發表
All,
今朝覆診又打咗支谷卵針,要sat再返去覆診,我又問咗董醫生我飲奶同飲雞精有冇幫助,佢話我呢個情況唔好飲,因為肥咗就唔好,不過花膠就可以食....
...

伯爵府

軒軒bb,
咁妳有冇問董醫生, 可唔可以or藉唔藉得咗試iui呀?
唔係政府, 唔會話三次唔得就叮走我哋嘅.

原文章由 軒軒BB 於 08-1-24 17:10 發表
朕,
我都唔想去呀可惜我三次IUI都唔成功, 宜家除左睇中醫外都唔知可以點可以自然bingo就最好啦, 如 ...

伯爵府

走先啦, 好凍呀!

原文章由 軒軒BB 於 08-1-24 18:02 發表
高齡產婦,
http://msnface.org/thumbs/7281-lw__69_.gif 我會下個cycle打出問~

伯爵府

[ 本文章最後由 高齡產婦 於 08-1-25 10:15 編輯 ]

伯爵府

happyday2008,
真係唔舒服, 就要去睇醫生, 妳知啦, 喱排d病毒咁勁, 小心d好呀!

ootolai,
係喎,今日below14度,可以著褲啦...

原文章由 於 08-1-25 11:34 發表

http://www.hkicons.com/_345.gif你好吖!
今日重凍左,你有無著反條褲吖

伯爵府

cherry_cyw,
妳今次等bingo期間, 唔好去打波喇, 行山就可以
原文章由 Cherry_CYW 於 08-1-25 12:46 發表
fishballbaby,
前日3點9再返到仁安, 問姑娘使唔使換衫, 姑娘話IUI唔使, 你見到的女仔唔是我, 最後我入咗近水機個間房.你幾點出嚟啊, 我都只是休息咗5分鍾到, 姑娘就叫我下床.
應該o ...

伯爵府

咁就乖喇!

原文章由 Cherry_CYW 於 08-1-25 14:02 發表
高齡產婦,
原本27/1有波打, 噚晚同個friend講唔去打, 屋企如需提重物, 叫老公做:lol , 要跟足張紙, 成唔成功就睇彩數, 老公話會否比較易中, 因為夾晒時間, d精又直接入去, 我就同佢講, 要成功受孕, 仍然有好多原因影 ...

伯爵府

pochacco_ch,
我估我會著牛仔褲&黑色褸, 我會帶CON=冇帶眼鏡, 肥C9一名, 我PM我電話比妳, 妳可以CALL我吖!

原文章由 pochacco_ch 於 08-1-25 15:40 發表
高齡產婦,
我明天應該會著白色波鞋,牛仔褲,白色衫&粉紅色columbia褸,你著咩呀?
仲有我係冇帶眼鏡架!

伯爵府

fishballbaby, Cherry_CYW,
shopping is my favourite!, 因比較肥, 比較難買衫, 所以好多時行行下就會去咗買鞋, 成日比老公complaint.
下次我都要一齊去呀! 依家都仲有好多地方on sale , 唔好放過呀 .

原文章由 fishballbaby 於 08-1-26 16:38 發表
shopping至arm我,尤其是on sales添,我又去

伯爵府

momofish2002,
welcome
如果喺診所,醫生費大約$300, 但第一次係會貴d架, 唔知$400 or $450. 仲有, 已經包咗u/s. 排卵藥好平,都係一百幾十左右, 針藥係$220-75iu, 所以好depends on 要用幾多藥. 以我個人嚟講, 每次iui大約$6000左右.
如果仁安, 其他費用比診所貴, 因有d費用會去咗好似admin咁. 但藥費又好似平d喎.

原文章由 momofish2002 於 08-1-26 14:42 發表
各位姊妹, 我想問董醫生啲醫生費,針藥.....等收費係幾多錢, 我booked 咗仁安6月見董醫生呀! :loveliness:
謝謝回答!

首頁
12345...12

尾頁

跳至