想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

係呀, 真係幾cheap都有呀, 為咗bb, 我哋會係嗰d可以物都唔買, 只買嘢比bb嘅媽咪, 所以依家練習一下要慳d同唔好咁大洗都係好嘅.
不過希望我唔係嗰d一心想bb入名校, 又私校, 又直資嗰d家長啦, 我只係想佢可以開開心心唧.

原文章由 fishballbaby 於 08-2-28 11:06 發表
高c9

遲d可能再要cheap d呀,一個b 要400萬,如果孖b 的話,就要800萬架啦,我今朝先至同老公講,以後要慳d,唔好咁大洗。

...

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

咁就啱喇!

原文章由 fishballbaby 於 08-2-28 11:08 發表
放心la,搬屋時我唔會响現場,到時挍掂哂我先至出現。

伯爵府

我有個friend, 佢大肚時, 佢老公想bb第時多d地方玩, 就搬咗入綿繡喇. 依家b女大d, 佢哋又話再搬去孖屋添. 遲d個女讀書, 佢哋又會再搬呀. 真係廿四孝呀, 但都要有錢先得...

原文章由 fishballbaby 於 08-2-28 11:44 發表
你將來一定是個好媽咪。
我覺得要視乎bb既資質,如果只屬一般的話,讀普通學校便算了,至少,唔好令佢討厭讀書先la,最緊要令bb既童年開開心心,唔好一味push佢學好多嘢。

...

伯爵府

oh, 上次bingo時, 佢幫我照陰超喎. 唔通我肚腩太大, 肥過頭... .

原文章由 ootolai 於 08-2-28 20:51 發表
belle,

董醫生應該唔會照陰道的, 放心, 她只會照肚皮!

伯爵府

happyday2008,
妳今日day幾, 打咗幾多針呀?
今日有幾多粒卵呀?
妳哋今次大包圍, 一定成功呀!

原文章由 HappyDay2008 於 08-2-28 21:59 發表
PJ,

Ming姑娘真係抵讚架! 我都想係痛埋今日,但係仲有支破卵針又係好難頂架。

伯爵府

等我一陣去診所睇下邊個肚腩真係大得過我先 !

原文章由 ootolai 於 08-2-29 09:33 發表
高齡產婦,

我一開始都係照肚, 無照個陰照呀! 不過, 若果講肚腩大, 你一定唔夠我來喎!

伯爵府

我哋又見唔到喇, 我11點幾就去咗lu, 下次有緣再見啦!

原文章由 ootolai 於 08-2-29 11:47 發表
你會幾點去? 我book左一點, 今天著啡色冷衫, 同啡色和粉紅色細格仔裙, 啡色boot! 我同老公一齊去, 佢都係杏色外套! 總之, 肥肥地的兩夫婦就係我地! 希望見到你!

...

伯爵府

放心啦, 佢唔mind架!

原文章由 Belle_Piano 於 08-2-29 20:51 發表
ootolai,pochacco_ch,
如果董醫生唔mind,甘可能我就話她知我既concern啦…
唔該哂!

伯爵府

Cherry_CYW,
妳有冇食dinner呀? 我只比錢同睇住媽咪&姨生仔食, 但物都冇食, 因dinner time真係大飽喇.
不過依家同老公一齊食, 佢啱啱踢波嚟喇!

ootolai,
係呀, 我哋今日相應晒, 好開心呀, 大家真係要多d聚會, 互相支持鼓勵呀! 妳同fishballbaby下次一定要join我哋呀.

原文章由 Cherry_CYW 於 08-3-1 22:16 發表
ootolai,
系呀, 傾得好開心, 吃就ok一般. 但智不在吃, 因為我哋有說不完的話, 時間好快過, 大家都希望快d去小菜廳同你哋匯合.
佢哋會send相俾你和fishball, 下次你哋出埋嚟再影, 仲有俾1張董醫生, 等佢記 ...

伯爵府

唉呀, pj, 我都喺新城市呀, 我都去過一次tutto, 都係覺得no la.
各位, 下次去沙田, 都唔好試喇, 真係no no哋架.

原文章由 PJ 於 08-3-1 23:36 發表
all,

我返屋企冇耐, 就又出去..! 事關我老公勁肚餓..冇辦法, 唯有都要出去啦.

我地入左沙田, 新城市廣場1期最底果層ga餐廳~Tutto食dinner! 係勁勁勁....難食呀 !!! 睇佢間餐廳都好大, 裝修都ok, 餐牌g ...

伯爵府

happyday,
我都行咗西田呀, 原來妳哋咁鍾意沙田, 我哋下次都可以約喺沙田啦, 對我嚟講真係very good呀.
如果我哋下次去唔到fishball新居, 都可以考慮去我屋苑嘅平台bbq, 不過一定要星期六, 因6299只有sat evening唔係屋企.
原文章由 HappyDay2008 於 08-3-1 23:44 發表
PJ,

我打完針又係同老公去左沙田新城市喎!我地去左行西田百貨。

伯爵府

我今日唔知點解, 好sleepy呀, 唔知係唔係食足咁多餐, 飽過頭呢?
我係咪真係好大食呢? 真係想唔做肥c9都唔得呀!
我聽日又有full day節目, 要瞓喇, 頂唔順喇, 星期一再傾過!
good night my friends!

伯爵府

熱氣? 我啱啱今晚先燒完. 我個FRIEND煲咗涼茶我又唔敢飲, 近幾晚又瞓得唔係咁好, 依家生咗粒大瘡呀.
不過我好鍾意BBQ架, 但我樓下唔係用炭燒架, 係電爐加網, 夾夾下咁燒, 我都係鍾意炭燒一人一乂開心D, 好味D.

ootolai,
如果老公唔接妳, 妳下次唔好喺西田買咁多嘢喇, 妳唔可以攞重嘢架! 由沙田去tuen mun係咪要搭269D再轉車呀?

原文章由 pochacco_ch 於 08-3-2 12:48 發表
好啊!好啊!等你方便就去你度bbq啦!
不過你地都大晒肚....驚唔驚太熱氣呢....

伯爵府

各姊妹,
請PM妳哋嘅EMAIL比我啦, 我聽日返工睇下點比張相妳哋.
upload上相薄or用email attachment好d呀?

原文章由 pochacco_ch 於 08-3-2 12:46 發表
All,
我對你地唔住呀!我返到屋企諗住upload相時,唔小心delete咗張團體相呀!好彩高齡產婦有影咋!高齡產婦拜託你喇!
...

伯爵府

各位早呀!
收到晒EMAIL地址喇, 但未有時間LOAD相, 會一有時間就攪 .
我今朝又上咗仁安打針, 打電話問咗咁早RMC有冇人幫我打,我先上去, 但攪來攪去, 要我等咗差不多1個鐘, 激C我喇, 下次都係要LUNCH上去會好D. 所以我今日好遲先返到公司呀.

fishballbaby,
pizza嗰間好味呀, 我都鍾意, 成日去食LUNCH, 但DINNER就有好難有位, 6:30PM後一定要等好耐. 妳哋下次都可以去試下.

原文章由 fishballbaby 於 08-3-3 10:56 發表
係唔係食意大利嘢果間呀,我星期四晚見到都唔少人,而最多人食和要等位的,就是食pizza果間,佢仲有ribs食,好似好正。不過果日,我和老公食博多拉麵,都 ok,不過湯底覺得味千好d。

...

伯爵府

唔知喎, 可能我成日喺沙田, 又唔覺有物好食喎?

係咪呢, 唔聽話! 比老公話喇!

我噚日真係去咗錦繡呀, 我最鍾意1050, 即噚日bbq嘅屋企. 妳係住物嘢單位呀, 我另一個friend間850孖屋, 個花園真係超大呀! 佢又係啱啱1號搬過去, 工程仲未攪掂. 而1300就唔係幾好喇, 好似冇咁實用.

原文章由 fishballbaby 於 08-3-3 11:03 發表
我係超級沙田友,又多嘢食,又有我最喜愛的鋪頭。

講開新居,星期六在樓上偷偷哋執嘢,比老公發現了,給他駡了
現在不宜bbq啦,驚熱氣,又驚肚疴。

...

首頁

尾頁

跳至