跳至

首頁

尾頁

大宅

各位好,

終於有12月5日bb囝都係這日出世架.
囝囝現在有3隻牙仔, 他會扶住櫈仔行, 由5個月開始每天2餐粥+3餐奶奶+1餐水果, 近日好似唔多夠所以加小食(餅他或白麵包)
不過就唔多知佢有幾重, 成1.5個月無磅過啦.

大宅

回覆 26# jellyfish228 的文章

粥仔通常吃一碗大人碗. 另外, 生果係奇異果, 蘋果, 梨, 車里子, 提子, 橙, 西瓜都比一次小小, 其實我家姐屋企有咩咪比佢try try, 最多係金奇異果.

大宅

回覆 35# jellyfish228 的文章

其實佢有牙仔, 車里子去核切細細粒, 比佢自己"梅", 如果d生果淋, 我就用spoon係面刮比佢食(香蕉, 奇異果), 硬的就切一條條, 比佢自己"梅", 可以當牙膠.
唔係我家姐照顧, 係我媽媽幫我, 而我媽媽就同我家姐住, 我放工就去吃飯及接回bb返屋企. 我們住同一屋苑, 所以好放便.

大宅

回覆 57# bbgrass 的文章

我要看看在那區, 因為我可能一個人帶bb出來, 佢爸爸唔係成日放星期六日架.

大宅

原帖由 jellyfish228 於 09-8-29 12:33 發表
Hi SYK,
咁d車里子洗唔洗去皮? 等我都試吓比d車里子比阿b食先! 有屋企人喺附近住方便照應好多, 我靠姐姐咋.

有無興趣出黎gathering? 識多d125bb呀!

...

大宅

我除了20/9唔得, 其餘2天都ok, 人數暫定我1大1b先, 我先生要等遲d才知.

大宅

Oh, 我唔係成日上bk同上網, 因為返緊工要偷雞上, 麻煩晒攪手.
無上一二天, 你們話題已經係返學啦, c啦, 要咁快plant啦, 我咩都無添, 你們都係住香港區架, 維多利亞幼稚園係唔係好難入架, 我舊時聽d人講, 要買債券個d係咪真架, 唉, 我住東九都係無咩好選擇. 下次見到你們真係要請教下你地先得. 期待見面.......

大宅

回覆 103# jellyfish228 的文章

唔駛啦, 到時才看就得啦, 唔知叫咩, 咪睇下大家吃咩才叫. 哈哈, 我個人比較賴同三心兩意, 好多時都係要人地幫我決定. 到時你見到我又想要這個, 又想要那個時就幫我決定啦. kaka 老公又唔來就有賴大家啦. 一係每人比我試小小, 我才決定. 哈哈.

大宅

回覆 107# bbgrass 的文章

oh, 我隻豬都係11點食粥仔, 不過我會提早小小十點九比佢食, 跟住才出來, 大概十二點多d才出來, 大家食住等呀!唔好意思, 唔係見到bbgrass 講都唔記得添.

大宅

回覆 115# dinapoon829 的文章

dina,

hi hi, 我個bb係個百厭仔, 亦有6隻牙仔架, 係可以扶住d人或傢俱走圍走. 現在看住佢好似看牛咁.

大宅

回覆 112# bbgrass 的文章

你地就好啦, 可以睇下佢地幾點起身, 我個大爺每天6點幾就起身晨操, 9點幾看心情才瞓唔瞓覺, 所以我放假同返工都係6點幾陪大爺晨操, 大爺小睡就係我煲粥時間. 所以明天見到個好似個無打扮, 頭髮亂亂地既女人就係我. 我d同事就話我生完後變了c 9. 之前唔講都唔知我結了婚, 而家就一定係c9. 真係激c我. 無法啦, 自己看自己都唔得.

大宅

jellyfish228,

謝謝你既安排, 今日見到咁多果同皓皓同年同月同日生既B, 果感覺好得意. 謝謝

大宅

回覆 122# jellyfish228 的文章

排大細 ~

BB 名 出生時間 醫院

kaka..........21:25..........pwh
皓皓...........20:29..........STH

大宅

回覆 132# jellyfish228 的文章

曾經找過一些, 不過我家附近無咩好或近我, 所以沒有再找, 打算絡皓皓返playgroup同一些興趣班.

大宅

你地有無報幼潛, 我個no 潛晒, 即係無機. 都唔知比咩皓皓上.

首頁

尾頁

跳至