自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

Mmj1314 發表於 23-10-10 11:00
自己係香港土生土長, 到現在生兒育女, 都依然好接受唔到香港既教育 / 收生制度, 就係呢個制度造就左好多所 ...

其實你都可以選擇唔報,咁個人咪會開心d

珍珠宮

polliebb 發表於 23-10-10 11:11
其實講到間學校自私,又乞求,咁不滿其實可以唔揀,入到唔鐘意嘅學校都唔開心啦
...

入到去只會更加眼冤

珍珠宮

Mmj1314 發表於 23-10-10 11:24
我當然知去旅行, 年年有得去.
前幾年疫情去唔到, 今年係K3, 應該係最free可以去旅行既一年, 所以想 plan ...

咁你想點?又要入心儀學校又冤人哋唔公佈時間,其實都好難服待

珍珠宮

Mmj1314 發表於 23-10-10 11:24
我當然知去旅行, 年年有得去.
前幾年疫情去唔到, 今年係K3, 應該係最free可以去旅行既一年, 所以想 plan ...

咁你想點?又要入心儀學校又冤人哋唔公佈時間,其實都好難服待

珍珠宮

Adiezz 發表於 23-10-10 17:18
佢意思係好多好既學校變咗直私,佢想入好學校就被迫參與呢個遊戲

不過大抽獎仍有好多好學校

其實自行大抽獎既學校都好,唔係直私先至最好,睇樓主自己點揀,要博到機會就要跟住個規則走,佢咁既心態就算入到心儀以後都會睇學校乜都唔顺眼

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊