在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 港島東的mami !!!

我黎la, I live in heng fa, I have 2 son, one is 8 yrs, one is 1 yrs next mth.
點解咁小港島東mama嫁 ? 我係隔離都係得10幾個咋 !
吾通hk的mama 忙d

大宅

hi mummy
我住下杏的. 點解你要搬上杏呀 ? 我覺得下杏好住dwor.
係呢, 你仔仔讀邊間幼稚園 ?

大宅

Mummy 寫道:
kitsum,

我夠知下杏好住d啦, 我而家住緊2房則王, 我果度賣左, 今個月尾要交樓比人, 咁我地又唔想買樓住, 所以要租地方住住先囉, 我都想搵3房則王住, 唔係冇盤就d水黃過黃河, 收尾搵到個小則王o係上杏, 所以咪要搬上去囉。 唔知我地見過面未呢, 我成日朝早湊完個仔上校車就去百佳度蒲, 我地見過都未頂喎!

我個仔讀蘇淅, 你個仔又o係邊度讀書?

hi mummy
我想問則王點解呀 ? 同埋你係未話d食水黃呀 ? mug杏花d食水好黃咩. 但係久吾久就洗水缸ca. d水黃通常係幾多座呀 ?
講開又講啦. 住開杏花真係鍾意住杏花, 雖然個商場好差, 一d都吾旺, 又無野買, 但就自成一角, 乾乾淨淨, 太古就太過雜了. 你又無同感呀 ?
我大仔番聖雅各, 我通常下午先去百佳的. 不過基本上日日都會去的.

hi qqbaby123
我平時都無咩消遣的. 都幾悶ca. 但叫我放低佢自己去happy, 又無一個可靠ca人令我放心, 所以唯有....

大宅

Xanthe 寫道:
Hello 各位,

我就住係你哋中間,愛碟灣!我有兩位小朋友,一個6歲,一個14個月!多多指教!

hi Xanthe
welcome 你係未全職媽咪呀 ? 你個6歲仔or囡係邊度讀小一呀 ?

另 Mummy
我都係住左5年左右, 住緊7百幾呎有露台個隻. 我ca平時最多都係上綱咋. 係呢, 你覺吾覺我杏記ca商場好石掂呀, 賣衫個層成日都好似拍烏蠅咁, 都吾知d鋪頭點頂. 真替佢地
:-( :-(

大宅

好高興又多1個東區媽咪
welcome

大宅

Hi Xanthe
想請問海天學游水係邊度學嫁 ? 我都想幫個大仔報名呀 ? tks.

大宅

marcusBma 寫道:
hi,

KITSUM:我又走黎呢度 :-P

各位媽媽, 我bb就快7個月大,不過見你地講緊搵學校,我都開始慢慢留意下,因為我結婚前住九龍,真係唔知呢頭有咩好學校,或者可能用爺爺地址,報中西區........當然屋企附近有就最好啦.............仲有2年bb就番學,我都有時間既!!

係喎,杏花村d舖執哂,連starbruks都冇埋,激死呀

hi marcusBma
唉!個商場都吾知攪咩野. 間間都close, 2樓又有幾間賣衫ca都close, 呢個商場極之吾o.k.呀!
講到搵學校, 我就不用費心了, 因哥哥讀啟思都讀得幾開心, 所以細佬都會讀, 或且會考慮維多利亞幼稚園啦.
吾知好吾好呢 ?

大宅

jfk 寫道:
hi kitsum,

I'm considering Creative as well for my bb next yr k1 , but is there many homework to do?

tks

HI jfk
啟思係吾多homework的, 4年前我大仔讀緊ca時候, k1就連線, k2下學期先開始寫字, k3先默書, 活動多d, 小朋友係讀得開心的.

大宅

jfk
Sorry, I don't know when Creative will start interview. Please ask them when you present your resignation letter.

Besides, 有無人知杏花新城有咩新搞作 ? 1樓賣衫果層, 有大部份都close晒, 真無癮! ?-(

大宅

hi all
點解咁多日無人黎呀 ???

大宅

hi all
原來都有幾多杏花村居民係度wor.
我有個仔仔1歲, 想搵playgroup, 請問你地有無好介紹呀 ? tks.

大宅

hi all/jfk
我近排去隔離多. 很少here.
係呢. 你有無比仔仔番playgroup呀 ? 知吾知which one is best. please comment.

大宅

hi all
大家好. 我都係好耐好耐無入黎了. 耐到你地都可記得有我了

首頁

尾頁

跳至