自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我宜家有兩間屋,壹間系大陆宜家升到400幾萬,香港自住間就升到550萬到,還有個車位70幾萬全部經冇按揭,加上有股票同現金有2百幾3百萬到,但好有壓力,我本身沒做野,想睇住個女,又沒請工人大半年了,但大六間樓租到8000,,我還要自己養住個小朋友,我系單親媽媽,我都在開員節流,本來想買多間樓收租,但銀行晤放水話我冇入息晤得,妳有幾間收租幾好

大宅

原帖由 54heima 於 10-11-1 23:59 發表

大陸層樓400萬(RMB嗎)...賣出套現...可換港紙大約460萬...買多層香港樓收租...租金期望萬五蚊...可多些生活費...
對400幾萬人民币,但人民币黎緊還會升,晤想賣住大陆有大陆炒

大宅

原帖由 54heima 於 10-11-2 00:23 發表

當然啦...搞得掂衣家既生活唔使出此一招...:loveliness:

只有炒股票當入息,又剛剛賣左車,當少養左個女咖拉,遲的租或賣左個車位出去

大宅

原帖由 love_dreaming 於 10-11-2 01:18 發表
你好叻架啦!我都想買大陸樓,但我唔識唔敢亂來,你可以話我知你買邊度?

我大陸間樓系深圳近市民中心,和黃的樓黎咖,我1年幾前270萬買咖,宜家大陸太貴拉等時機好的

大宅

原帖由 love_dreaming 於 10-11-2 10:35 發表
Hello. li999ho,多謝你回覆!年幾就有收成,好勁呀!

我想請問係點樣搵大陸樓買?要上大陸同大陸agent攪?定可以係香港搵到相關機構攪?因為我唔知有咩樓可以買、值得買,更加唔知地點係咪方便!又冇大陸親人,又唔敢亂信人,點好?最好買 ...

其實買樓最近要返熟個的樓,我這間樓知前壹間系03年60萬買的後來220賣岀左,都系同壹地點但就2房的,賣左我都好後悔,宜家新業主正在賣270萬,所以大陸得1間晤賣住先,妳得閑多的上去睇樓,唔壹定要買了解下先,大陸中原最多樓

大宅

原帖由 VKwan 於 10-11-2 11:00 發表
哇!我地呢d塘邊鶴又學到野喇
係咪上大陸既中原搵?定香港中原都得?

大陆中原搵好,因爲妳要香港中原又系搵大陸搵

首頁

尾頁

跳至