自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

三國1 發表於 21-7-17 23:58
枕頭好阻位,難帶

枕頭帶抽真空果款喇,唔阻位置, 我估質素應該都用得下唔太差掛
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

侯爵府

三國1 發表於 21-7-17 23:57
好大喇,20歲,我番埋下星期就唔駛番工,62同老公講叫我辭職陪呀仔過去,如果俾佢知我唔駛番工都唔呀仔過去, ...

你可以有本事辭職陪仔去讀書真係幾幸福
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

侯爵府

lovelybaby2015 發表於 21-7-18 08:47
放假都可以出去呱?出唔出得去你唔知丶term break留響邊又唔知,好似對學校冇乜認識咁但竟然係掛住 ...

英國疫情咁嚴重, 如果放假可以出去的話, 正常思想的人都應該覺得都可免則免啦!term break 可以繼續留宿不用去guidance 度, 佢全程會留响學校入面。 假期, 週末可以隨意出去逛的, 但作為父母, 我會响香港先打點好一切。 咁樣答你OK?

侯爵府

ydoris 發表於 21-7-18 08:17
過到去,有同學一齊就會約埋做事。學校亦會安排留學生去登記。我見阿囡去到,先跟學校做,例如做學生証,去 ...

好正呀!期待佢可以擴闊自己的眼界, 充實自己人生的其中一個小階段

ydoris    發表於 21-7-18 09:56

侯爵府

blackypurin 發表於 21-7-18 08:55
你夠仲留喺中國香港啦,仲唔走,shame on you

你唔好責罵黃屍啦!其實反過來我好想多謝佢添呀!因為黃屍, 我地得到國家的照顧, 得到國安法, 可以一網打沉毒果, 係咪先? 其實係正架!

佢哋依家心理好唔平衡, 慘慘豬

侯爵府

mother904 發表於 21-7-18 10:00
最好帶定蓮花清瘟丸,朋友個女去年去英國帶左兩盒,上機前同落機後都各食一粒,佢間宿舍爆到嘩嘩聲,但朋友 ...

好, 謝謝告知。
請問是哪一家藥廠出品? 香港藥房有售賣嗎?

侯爵府

mother904 發表於 21-7-18 10:13
好似唔同藥廠都有出,其實是一種治療感冒的中成藥。
同仁堂同屈臣氏都有得賣,不過唔同廠。
留意不可以長 ...

收到, 多謝你的提示(emoji)(emoji)

侯爵府

mother904 發表於 21-7-18 10:42
我朋友個女就係咁做,好似有人打針前食定必理痛黎預防發燒,原理一樣。
但始終藥帶三分毒,偶然一、兩次無 ...

阿女剛剛話學校出的pre arrival list 話唔比學生自己帶藥, 咁都得?

侯爵府

milkylok 發表於 21-7-18 15:00
學校多數會提供訂購服務,不妨問下,吾使帶過去

如果可以代勞就最好啦!

侯爵府

db7mu23 發表於 21-7-18 17:41
我係第42貼
己經講了
帶藥唔好俾學校知!

知道!

侯爵府

db7mu23 發表於 21-7-18 17:41
我係第42貼
己經講了
帶藥唔好俾學校知!

知道! 多謝提示! 呢度的JM 好幫得手

侯爵府

db7mu23 發表於 21-7-18 21:25
如果係英國上中六
要搵中六呢級
超過100人嘅寄宿中學!

? 何解呢?

侯爵府

Iamawoman 發表於 21-7-18 10:34
Aiya,學校幫仔做咗一切手續,所以唔知要去警署登記(長知識了,謝謝)。我自己留咗一個月,就咩都冇理, ...

請問你的行李喼用什麼牌子? 我要買個新的給女用。 打算買29/30寸的, 另外一個用中size

首頁

尾頁

跳至