想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一陣以為m come, 黎左14日又有小小肚痛,於事去睇醫生,驗孕捧顯示係bingo,但照唔倒有胎響子宮,醫生懷疑係宮外孕.

唔明醫生點解唔可以即時睇倒係咪宮外孕.
見好多人都要手術連輸卯管都切埋,真係好唔想.有冇JM試過宮外孕,可以講下嗎.

男爵府

一直以為M COME,原來係可能宮外孕. 今日抽左血,後日睇報告,我諗如果重係有痛既多數都係宮外孕.
想知手術係點做,使唔使留院.

原帖由 morrigan 於 10-9-7 22:02 發表
Hi JoanJJJ

have u checked the result by yourself before you went to see Dr?

hope everything is allright for u

男爵府

IVF 後有CHECK 過紅D,條線好淺,跟住就見紅,以為M COME,直到今日先去睇醫生.
原帖由 morrigan 於 10-9-7 22:25 發表
Sorry,我都唔清楚希望你無事
ivf之後你無check bingo?

男爵府

係呀以為M COME,黎左14日M,第1日只有小肚痛,之後冇痛,第9日再痛直到今日,幾今日抽左血驗,要後日先知,後日又要再抽血.

醫生好似係11號要飛,我唔知點好。

原帖由 miffymiffy 於 10-9-7 22:34 發表

係咪即以為係m come , 點知黎左 14日 m , 同埋有肚痛 ?

如果係, 你可能已經有 6wks ?

咁醫生有無同你驗血 ?

男爵府

咁你打針定手術解決呀。
不過我重流緊血,都流得算多。

原帖由 鎂鎂 於 10-9-7 22:44 發表
宮外孕不是一時一刻可以check列到, 需要看指數及不停照陰超, 你暫時都未必一定是, 有時會因為個胎太細照不到, 我上次都用左十日時間醫生才敢confirm我是宮外孕. ...

男爵府

我以為M COME 第1日已停左塞藥喇.不過真係唔知原來唔係M COME,我而家有肚痛,我反而想盡快解決左佢呀.
可惜既係,我估佢應該重生長緊,因為個肚真係一日比一日痛,今次反而冇上年小產時咁傷心,
唉...最怕要CUT左條輸卯管..醫生又11號放假,都唔知點做好.

原帖由 bebu123 於 10-9-7 23:18 發表
唉呀~~點解會咁架~~~咁仲有無塞藥?有時可能太細照唔到~~

希望遲少少你就照到啦~~

男爵府

醫生都叫我9號再番去抽血驗,但現時係多血,肚痛,醫生話睇情況係咪可以用針. 而家行路都要慢慢行,呢幾日又冇乜胃口.
原帖由 rc108 於 10-9-8 10:11 發表

你找私家医生吗? 我之前也是, 后来医生就REFER我去政府医院 (柴湾东区). 因为我怀孕前和之后都不断地流出啡色液体, 抽血报告出来后的怀孕指数很低 (5周的指数才133, 每隔两天也只是微升), 所以医生就怀疑我是宫外 ...

男爵府

原帖由 pathymama 於 10-9-8 11:18 發表

JoanJJJ

如果痛得厲害及流血流得多,就直接去政府/私家醫院睇急症.
祝順利,平安!
暫時都重OK.唔係太痛.

多謝大家關心.

首頁

尾頁

跳至