夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好辛苦,好想呻下

Bb出世後, 我冇要求c6要全力幫我。因為,我媽幫我湊bb, 生活已經舒服好多。只係放假自己湊。c6只係陪bb玩,唔洗陪bb訓,因為bb唔痴爸爸訓。
問題係,c6返工攰,我理解,一句返工攰,就唔會從媽媽家接番個女。
但我呢,一放工,放假,就要接女,咁我唔攰咩?
仲要發我皮气。。。

出街,小朋友扭計好正常。c6就因bb扭,攪到自己買唔到野,迫住走,就發我皮气。
好!我忍。
但c6成日因小事發皮气,令我有時都覺得好辛苦。

你地啲c6會唔會咁架?

複式洋房

tommy715 發表於 17-6-17 23:59
你個C6好吾成熟,學乜人做爸爸一啲愛心都冇,唉!不過現金啲C6好多都係咁,真是婚前婚後两個樣,千奇未再生 ...

現金啲男人。。。
唉…
所以,我冇靠哂佢,雖然佢間唔中都會幫下手,但。。。一湊得耐就出事。。。湊半日,攰一日。。。唉
成日又想出街,可能本身我唔太中意出街,何況湊住個細,點出。。。
成日籍口話同bb出街,其實係佢想出。
以前我真係攰到連街都唔想去。
而家小朋友大左,2yr喇,都開始出街,但其實都攰,c6又唔明,講極都唔明。
出街c6想睇佢既野,小朋友同我跟本唔岩睇。可能我攰,我已經冇以前拍拖個種心態陪佢。
我提議話去公園,去岩小朋友既地方,c6唔係唔ok既。。。但1hr左右就一定開始話bb攰喇,要返去休息。。。唉。我一個人帶bb落街仲好,唔係顧c6感受。。。
點解啲男人咁架。。。唉

複式洋房

ninachu 發表於 17-6-18 00:48
唔會,佢脾氣比我好,比我有耐性,最重要既---係佢要生bb,所以bb煩,喊,嘈,佢無得怨,一切結果生bb前已 ...

C6皮气唔算好。
結婚前,已知,但都係普通皮气。。
但結婚後就衰左
小朋友出左世,更衰。
小小事就發皮气,
唔岩佢心意就黑面。

所以,好羨慕你,遇上皮气好既c6係福气

複式洋房

sumpo 發表於 17-6-18 00:22
exactly
所以我c6鐘意佢屋企人多過我

我c6都係,like佢屋企個邊,多過我。
我覺得正常

無錯,如果比99湊佢可能會上心啲,幫手。
因為每次去佢屋企食飯,佢都會扮哂野,自己一手一腳湊b

複式洋房

annacckong 發表於 17-6-18 00:12
大把男人都係咁, 俾阿媽服侍慣, 結左婚就想老婆服侍.

我都覺。
好在唔洗經常對住99。
如果唔係,c6咁既皮性,99又唔覺佢有問題,我真係會癲

複式洋房

Nancy20090615 發表於 17-6-18 02:47
去公園一个鈡都够喇.

出門口開始計。。。(emoji)
有時去到公園都冇左20分鐘
小朋友想再玩都唔得。。。

複式洋房

dativebond 發表於 17-6-18 03:16

我諗左好耐,諗下點樣講你會開心點。

講得好好,其實我自己可能都有做得唔好既地方。
雖然你講既黑,實際要做到並唔容易,但我會努力。
聽完你地咁講,其實個人都會放鬆左啲。
多謝你地

首頁

尾頁

跳至