自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

ib 一係好貴, 一係就好難入~~

以我知o既一間啟x(唔係上面受訪問果間), 小學都$7xxxx/ 一年

一間百年歷史名校.......想入都難呀!!

真係一般普通市民讀唔起囉~~

antique  啟x係名校? 我未聽過 tim~ 失禮。  發表於 11-11-7 13:56

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

yoyobb 發表於 11-11-7 11:57
讀IB唔多唔少係想去外國升學既,條路唔同唔係爭本地U!!
不過聽講本地男拔/st paul都申請緊行IB? ...

唔係申請緊....而係行左好耐ib ga 喇~~

水晶宮

yoyobb 發表於 11-11-7 12:03
回覆 meow~meow 的帖子

仲有好多都轉左行ib~~

保良局陳x"人"

水晶宮

nintendo 發表於 11-11-7 15:38
咁講,ib 學校收生都好嚴,唔係話你想讀就讀。
如果真係叻仔叻女,又考得入去,咁我相信都應該會讀得上。
...

但.....有d係差o既(應該咁講啦, 跟唔上.........就真係.....)

水晶宮

nintendo 發表於 11-11-7 16:08
度度都有學生跟唔上,我都識有人,由本地學校考入李寶椿,覺得跟得辛苦,但後來都 ok,入埋 hku law 添。
...

ib 真係好難入???

水晶宮

meow~meow 發表於 11-11-8 09:16
IB 幼稚園己有?!

應該咁講~有間happy school (kg) 係直升上ib 小學再升中學!!

kg 由k2 o既課程已經係調節緊...係接住上小學

首頁

尾頁

跳至