親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

good morning 各位,

深圳重有無好介紹?? 除左小肥羊, 大漁果d.......

珍珠宮

原帖由 KristyMum 於 09-2-11 09:49 發表

我好少上深圳. 比較鍾意萬象城間江南廚子.

我好多朋友都介紹呢間, 好似係杭州菜, 有咩野好食?

珍珠宮

原帖由 KristyMum 於 09-2-11 10:16 發表

我都想再戰, 好玩但好多人....

tks.

我未去過, 但好驚easter超多人, 4月頭唔知游得水未!!??

珍珠宮

原帖由 GaryF 於 09-2-11 13:08 發表
其實我都想去澳門, 又係幾年無去過! 不過依家去澳門真係好貴, 隨時可以去一轉東南亞囉!mouth:mouth:" /> 我想住威尼斯人呀, 有平野記得單聲!

我都係, 次次都覺得淨船票都成千蚊, 最終都cancel唔去. 邊有Kristymum咁好有筍野.

珍珠宮

原帖由 JChan 於 09-2-11 14:19 發表
正宗上海菜, I prefer
豫园 (中信城市广场4楼411号) (馬蘭頭
– very good)
留園飯店 (万象城華潤大廈三樓)

王子国宴饭店(万象城5楼545商铺)
味千拉面 @$18 (I never eat in Hong Kong.)

...

你真係飲食專家.

珍珠宮

原帖由 JChan 於 09-2-11 19:53 發表
I like this better :

$888 -- 曼谷機票包一晚酒店 飛泰東早去晚返*
http://hk.deals.travelzoo.com/thailand/533520?utm_source=top20_hk&utm_medium=email_top20

呢個唔錯, 去3日兩夜都好, 咁小朋友幾多錢呢? 包埋tax未? 重有下面果度d酒店價錢係咪額外加既價錢.

珍珠宮

想問下各位, 我search到馬航8月尾(不過係Mon to Fri)要攞足5日假, 3個人去KL, HK$4,8XX, 抵唔抵?? 定係再睇下遲d有無筍野先呢?? 你地上次暑假去沙巴既special你幾多錢一位?? 如果一夾住星期六, 日就多成2千蚊.

珍珠宮

原帖由 KristyMum 於 09-2-12 17:28 發表

計稅未呀? 舊年馬航有做POMO, 暑假去都好平架, 今年唔知有無?? 8月尾, e.g. 24/25號之後, 好多地方, 機票都計淡季LU.
你只去KL? 我覺得KL無MUG野玩, 順路停一停OK, 但專程去又唔值, 大馬最好都係出海. ...

已經包晒稅喇,但又唔知會唔會好似上年暑假咁有平野出, 我check左24-28 (Mon - Fri), 若早一兩日夾住SAT, SUN要多2千蚊.

我去5日諗住都係去下Sunway Lagoon, 住下水上屋咁囉. 5日你有無好介紹? 或者Bangkok, 不過我去左已經4, 5次.

珍珠宮

原帖由 portiabb 於 09-2-13 09:36 發表
唔係好平wor...今年咁ge經濟...我覺得可以再慢慢睇囉

咁我睇定先, 上年又係一訂左airasia, 馬航即刻有平野. 激c.

珍珠宮

原帖由 portiabb 於 09-2-13 09:42 發表
咁有無聽過baanbau resort????e+要最留意ge係機票囉...keep住都係咁貴

你又諗住去bangkok? 其實我又想想地, bangkok真係去極都唔yim.

珍珠宮

SZ AIRPORT未CHECK IN有野食, 有幾間餐廳,你要食就唔好CHECK IN住, 不過你要預埋食既時間, 唔係食完COUNTER CLOSE左, 我上次去諗住CHECK IN完穩陣D, 點知入面只得一間好似就黎執既餐廳, 重要D野食好貴, D三文治好恐怖, 一件件整定晒就咁用張保鮮紙COME住, 見到都唔想食. 終於我地係機上ORDER(AA機上有野賣), MENU D相好似好正, 其實又係好難食.

原帖由 kaiyee 於 09-2-13 18:02 發表
我就係打算早一晚係sz揼個骨先. 噤SZ AIRPORT又有無野食呢? 如果無..我坐AA都唔知點算好lo....

珍珠宮

not ok, should be1-1/2 hours.

原帖由 kaiyee 於 09-2-13 21:11 發表
聽你講都食唔落, 食完kfc先去check in, 早一個小時check in ok嗎?

珍珠宮

原帖由 KristyMum 於 09-2-17 14:48 發表

唔識睇日文無問題wo, 我都唔識, 自由行暢通無阻.
(1)睇漢字都估到d;
(2)日本人的英文好左好多, 車站/酒店接待員英文ok, 我女去kidszania玩, 都係英文溝通;
(3)餐牌有圖片;
(4)城市大量台灣人/大陸人在餐廳打工, ...

但我上年係disneyland問路, 入面d staff第一個叫我'walk straight away', 點知搵唔到, 問第二, 三個又係叫我straight away, 原來個個都淨係識講呢句 .

珍珠宮

原帖由 KristyMum 於 09-2-17 13:58 發表

星期日去lu, 請一日假.

嘩, 你又去喇, 咁多假, 上次有無斬獲呀??

珍珠宮

原帖由 portiabb 於 09-2-17 16:13 發表
佢係嗌我揀sun去mon返平d

Oh, 梳Li梳Li.

珍珠宮

原帖由 wingogo 於 09-2-17 19:50 發表
介紹埋比我丫

你地指酒店? 我住過珠海度假村酒店, 唔錯, 幾大, 有個荷花池, 附近幾靚, 又有遊戲機室, bowling同電動車, 對面條街有10間,8間食市, 呢間酒店唔貴, 因為有番咁上下日子, 不過唔舊.

珍珠宮

原帖由 GaryF 於 09-2-24 13:30 發表
各位旅遊大使,

請問3月中去住威尼斯人, 包埋回程4張船飛加一餐自助早或午餐, 星期六去/星期日返, $2488 抵嗎?

GARYF,

3個人又幾多錢呢? 早餐/午餐係咪食入面buffet??

珍珠宮

原帖由 portiabb 於 09-2-26 09:59 發表
log左喇...我尋日係home上過見到寫到ga...不過未回魂坐左係pc前面乜都打唔出之麻...諗住今日係公司寫左今晚再返home upload相...不過佢e+唔比我打字... ...

喂喂喂, 攪掂send黎睇下.

珍珠宮

Kristymum,

佢d單衫得唔得, 有幾多折? 我好小著suit.

原帖由 JChan 於 09-2-26 14:49 發表
二折就有著!

KristyMum真富貴.

珍珠宮

澳門真係好鬼死貴, 我次次計個2日1夜幾千蚊, 真係唔抵, so I give up again.

原帖由 smypig 於 09-2-26 14:32 發表

巧貴
加埋船飛一家四口未計食都成 $3,xxx......

首頁
12345...6

尾頁

跳至