親子旅遊

跳至

首頁
12345...25

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

oh, 我唔係最尾果個~~
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-10 15:40 發表
各位食家...蟹腳計...松葉蟹...皇帝蟹...定毛蟹好食d

有得淨係訂腳咩??? 我都唔鐘意食個'波地', 你試完話我知.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 KristyMum 於 09-12-11 13:06 發表

莫財 & keep fit.mouth:mouth:" />

你都莫財

keep fit唔好只食白粥, 可以食下麥皮, 梳打餅, 唔會肥架, 麥皮加d肉碎咸食都好正, 好似咸肉粥咁.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-12-11 14:28 發表
之前都聽過人食麥皮減肥, 好似一日兩餐咁, 當然要持續一段時間, 有人一個月減到1x磅

之前我係屋企帶d yip左既肉碎帶返公司, 隔日就用mini cooker煮麥皮, 幾好, 個肚都扁好多. e+無咁食, 不過係office一肚餓就沖麥皮.

明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-12-11 14:46 發表
你真係老臣子喎, 帶埋番公司煮黎食

我老板女佢唔理我架, 12點幾我就成個mini cooker擺出黎焗飯, 佢都贊成話好過用microwave, btw, 佢都好怕c, 食完飯又食去油丸, 又自己煲水飲,話飲得多distilled water會luc頭髮wow......
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-11 15:01 發表
咪成個office都好香

mini cooker無味架,microwave就好勁,我同事成日食豆豉排骨,一'丁'成個office都聞到.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-11 15:13 發表
mini cooker係咪即係蒸咁ga...熱左唔係自然有味ge咩

其實即係飯煲.

我用呢隻:
http://shop.esdlife.com/b5/eshop/00SHOPESDSpecial/Shop2/EItemsDetail2.jsp?ACTION=ADD&eitems_code=HA_Cuisintec_KC2628WH&emerchant_code=H001
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 lestat 於 09-12-11 15:25 發表
mini cooker係咪煲仔飯都整到

佢跟埋個recipe話蛋糕都整到.

又失憶, 上次話click邊度可以唔洗成條link咁post出黎??
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 KristyMum 於 09-12-11 15:32 發表
我見新視帝都係粥水減磅, 咪試下囉, 又易整, 早一晚用真空煲滾起就掂, 朝早用暖杯帶返公司. 但食左兩日已經口淡淡, 睇怕好快放棄mouth:mouth:" />

唔鍾意食麥皮 ...

嘩, 咁好易暈低喎, 試下+唔同味梳打餅, e生話可吸油&肚風.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 JChan 於 09-12-11 16:25 發表
Which brand?

http://shop.esdlife.com/b5/eshop/00SHOPESDSpecial/Shop2/EItemsDetail2.jsp?ACTION=ADD&eitems_code=HA_Cuisintec_KC2628WH&emerchant_code=H001
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 KristyMum 於 09-12-11 16:35 發表

即係做女果時?
我都唔係食得多, 但係易肥果種人, 加上人老新陳代謝慢, 淨飲水都肥

我以前有個同事, 行路返工+由朝到晚只食一兩隻蕉+Amway代餐沖済, 都重係好肥.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 smypig 於 09-12-11 16:58 發表

lestat , 我哋去遊行la...有人曬嘢 ar~

睇你地blog, 其實個個都唔係好肥啫, 除左kristymum無現過身就真係唔知喇..........
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 JChan 於 09-12-11 19:42 發表
Sorry, I mean 麥皮.

老人牌紅色果隻, 可煮可焗.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-12 09:30 發表
貴格???

都無咩話難唔難食, 麥皮都係無味, 我年頭去cebu係supermarket入面有好多唔同味既麥皮, mango, chocolate etc., 食時會香d, 我都買左幾包.....Big c我記得都有, 去bkk可以去睇下, 不過幼身D, fibre可能無咁多.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-12 12:13 發表
我指係麥皮個質地...貴x呢隻食到個口好"漿"...好似食漿糊咁...

開多d水囉, 我大約一杯水+8~10 tea spoons都重好浠.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 JChan 於 09-12-13 18:45 發表
海洋公園魔幻冰上匯演 very good. Don't miss!

http://christmas.oceanpark.com.hk/

http://www.oceanpark.com.hk/html/tc/footer/corporate-information/press/press.php?id=406

你睇左? I am still considering go to Ocean Park or not in X'mas.
明天會更好~~

珍珠宮

朋友今日介紹我煮呢個送, 之前聽人講+麥皮d肉會鬆d, 原來真係.

煙肉 (1~2 pcs)切碎 & 洋蔥半個切碎 + 3 ~4 湯匙麥皮混入肉碎($10), + salt, pepper, 打一隻蛋之後全部攪暈, 用小許油煎香兩面, 好香唔硬, 應該幾健康tim.

sympig, 今晚bold烏雞湯, 成bold好多油, 唔知係唔係我叫工人切左個頭先bold, d油係條頸流出黎???

明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 JChan 於 09-12-13 21:55 發表
Yes.

I have annual pass so I will watch 3 to 4 times in different time.

要唔要另外再買ticket? 會唔會好多人排隊? 一日幾多場? tks.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 jcy 於 09-12-14 09:29 發表
ok wor...如果+埋粟米粒應該仲好食

麥皮要黎打"hin"都好好用ga...我煲粟米湯呢d...都係用麥皮打"hin"

用麥皮打hin又真係未聽過喎, 等我下次試下先.
明天會更好~~

珍珠宮

原帖由 smypig 於 09-12-14 14:18 發表

因為唔方便公開...要嘅就出聲

醒埋我唔該, 果個hp汁係咩黎? 麥芽糖係邊樹買? 如用光波/熱波果d要焗幾耐? 不過我重未去買.
明天會更好~~

首頁
12345...25

尾頁

跳至