跳至

首頁
45678...24

尾頁

大宅

原文章由 羊羊 於 07-8-17 22:49 發表

唔係化?咁都得?雖然學校話唔計遲到o者,但可以既話都會想準時o的既!

我最怕chloe無得做早操,有媽咪話做早操d小朋友最開心呀!

大宅

原文章由 lakelake 於 07-8-18 21:41 發表
07康傑n1同學會(PART 2)

網名---------小朋友名--------出生年月----住址---班別

Ivyl-----------qq-------------0502------海濤---A1
Qutiebaby---Hailey(希希)----0507----新港城---A1
Kwanchiu----- ...

歡迎!歡迎!
有時間就上黎傾吓計啦!
我係CHLOE媽,我同你仲係鄰居TIM!多多指教!

大宅

包媽,亭亭媽:

兩個小宝好返d末呀!希望快d好返啦!
有時小病是福呀!我覺得抵抗力會好d呀!

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-8-20 11:25 發表

CHLOE媽,
包包好返好多喇!我諗都係尾聲,不過我今日都係俾佢休息一日唔返學,費時佢惹到人喇!
你講得o岩!有時小病是福o架!講真...我其實都預左返學呢幾個月會不停病o架喇!咪當幫佢製造抗體囉!大大下就會好d ...

係呀!星期日見佢有小小感冒,流鼻涕囖!好在亭亭仲好精神!:loveliness:

大宅

原文章由 lakelake 於 07-8-19 23:52 發表
Ivyl,

我都不時會睇下你地講緊咩,
由於我的中文打字很差所以反應會慢點。
我會多啲上來看看,打得太慢的話我會叫老公打,
佢勁快。

Lake Mom

亞lake個樣有d似希希同枱o個位同學仔"誠澤"喎!
唔知我有無估錯呢??-(

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-8-20 17:15 發表

Ivy,

kindermusik幾多錢一堂呀?

我直頭唔知係咩o黎tim! 你地報咩ge?八吓得唔得呀!?-(

大宅

原文章由 McDull-2 於 07-8-20 17:32 發表
各位媽咪

家長日同老師傾過, 原來9月開始, 食早餐時會2班一齊食, 而頭14個先食完的學生就會跟1個老師, 剩低既就跟另1個老師, 直至放學.
亦即係日日都有機會跟唔同既老師同同學.
A班老師會由徐老師同潘老師 ...

就算變咗老師,但總有d同學係亞安仔會認得嘅!放心啦!應該安仔好快適應到! 如果佢唔習慣,萬一徐老師有一日請病假,安仔o個日就唔洗上堂lu! 

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-8-20 17:53 發表

安仔媽咪,
咦!咁我又有野唔明喇!
你話日日都有機會跟唔同o既老師&同學,老師我就理解喇!
但佢地兩group個課室o既鞋櫃同枱都貼晒佢地張相o架喎!
咁佢地撈亂晒d學生,咁點樣坐返自己個位同攞鞋 ...

包媽:
又係喎!你嘅疑問又好真係問得幾啱喎!?-(

大宅

原文章由 922yin 於 07-8-21 09:46 發表
Chloe 媽咪 & 亭亭媽咪,

Ivy 就報咗kindermusik, 我就報咗上次Ivy 介紹果個輕黏土班呀 :loveliness:

如果你地諗住一齊報kindermusik, 記得預埋我一份喎, 因為我同亭亭媽咪一樣諗法呀!!

...

Ivy介紹個web site 我上唔倒去呀!
好開心你預埋Chloe一份呀!
你可唔可以簡單介紹吓個時間& 價錢同有d咩內容呢 ?
時間許可的話,絕對無問題嘅!
係呢!個音樂認知班如果完咗個Course,仲會繼續嗎?
總之,小宝第一位,何況有你地一齊"柴娃娃" 我無任歡迎呀!

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-8-21 16:54 發表
頭先我問另一個bk媽咪,佢介紹左一間跳芭蕾舞,叫做萊x琴行,我打去問過,$590/8堂,一堂45分鐘,家長可以陪同o架!
不過要2歲半或以上,接近2歲半都可以酌情收生,不過希希同亭亭就要等下!
睇下你地有無興趣!
http:/ ...

包媽,
唔洗諗lu! 打完電話去問, 星期日無班開, 星期六下午太多人唔收生喎!

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-8-22 12:05 發表

我諗phonic真係一個大吹襲,其實呢種教法係某d學校已經行左一段時間,不過我都未了解過每一套教材o既分別,但我相信每個字母o既發音以及唔同組合o既拼音就一定係standard架喇!

包媽,

姑奶話今天放學,希希係課室仲末出o黎已經聼到喊聲!咩事喊得咁淒涼呀?嫲嫲又無遲到喎!?-(

呀!今日A班課室好似開始group埋咗!搬到去洗手澗隔離喎!有無媽咪証實到呢 ? ?-(

[ 本文章最後由 kwanchiu 於 07-8-22 13:52 編輯 ]

大宅

原文章由 Ivyl 於 07-8-22 13:47 發表
係呀?咁你知唔知group埋之後,書包係咪一斉攞晒去新課室架?因為我今朝見qq仲係去右手面個室放書包.

咁就唔知啦 !因為出o黎時姑奶見到佢地係o個個課室行出黎ge!
姑奶都無得行過去,唔可以超越黃綫嗎 ?

大宅

今朝chloe著咗便服返學,佢一早就整到件校服勁多朱古力奶 ,我仲諗住要買過套tim, 好在嫲嫲係洗衣高手,
終於我已經下令已後唔準飲朱古力

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-8-22 14:09 發表

包包尋日仲型呀!係學校著涼鞋呀!

咁又唔使以後唔飲o既!下次飲完先至著校服囉!

係喎!希希搵返對鞋末呀?

你唔明嘞! 我本身就唔想chloe飲朱古力,呢樣係籍口ge!
一來有野啖,有多色素,有無益, 朱古力含咖啡因,會令3歲內小朋友過度活躍呀!

大宅

原文章由 CARRIE1213 於 07-8-22 15:11 發表

HELLO, 我係ANDREW(謙謙)媽咪, 佢出街有時會BRING鈣思寶只豆奶,大包裝, 佢飲得晒, 可能好味.:-P

Hello!謙謙媽咪,我囡囡坐你仔仔隔離呀!
歡迎你上o黎傾計呀

大宅

原文章由 happylala 於 07-8-23 00:12 發表
chole媽&剴晴媽,

咁夜仲未瞓呀!! 聽日要返工個喎!!

關於試堂,佢哋話只可以最多2個喎,我哋再諗諗先啦,希希媽咪同我都係覺得太貴喇,同埋我哋都估大 ...

有同感呀!讚成呀!

大宅

亭亭媽,

多謝晒你請chloe食糖呀!chloe好鍾意食呀!仲叫我買tim! 姑奶都話粒糖好靚呀! 想請問你係邊度買嘅呢 ? thank!

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-8-23 13:19 發表
chloe媽,
我尋晚同希希傾學校o既野,佢無端端提到成澤同chloe,佢話chloe有姑媽同多多喎!

哦!我問咗姑奶,原來係希希經常見到姑媽攞多多俾chloe飲!

大宅

亮瑋媽咪,

今日放學chloe好認真同姑媽講:呀亮瑋嬲我呀!?-(
姑媽就問:點解呀!係咪你攞咗亮瑋d玩具呀?(差d忍唔到笑住問)
chloe:係呀!
跟住姑媽就教chloe已後要問小朋友可唔可一齊玩呀?chloe答咗好!
我聼完真係笑c我! 哈!

大宅

原文章由 salayip 於 07-8-23 16:32 發表
亮亮已經識得唱第一首歌 : 大家來上學.仲一路唱一路跳舞呀.:mrgreen:

係呀!chloe都係常唱呢首"大家來上學"!
所以上星期天我開cd學咗之後同chloe一齊唱呀!

首頁
45678...24

尾頁

跳至