親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

eziznw 發表於 18-10-9 20:57
我哋暑假被取消時我哋身在星加坡,果時我哋都幾徬徨下! 但又諗唔到佢哋好細心幫我哋解決問題,通了一個鐘 ...

謝謝分享!我岩岩就係1516喺trip度book定官網
Trip比官網平4千幾in total(我只係保守估計,因為trip係即時預付港幣,官網係美金)但trip就冇得取消,同埋我鍾情某個room type,同官網買就一定係嗰隻房,但好驚經trip買去到又唔係相中既野會好失望...巳經諗左幾日點book好,trip又寫住last room
我岩岩試過喺trip度禁book,佢巳經顯示總價同埋要入credit card資料,請問點樣揀買佢既保險?
其實我試過一次喺trip度book澳門酒店,都係冇得cancel既,咁岩遇著天鴿,兩千幾蚊我諗住算數,老公話不如試下問,初初trip覆酒店話一切如常所以冇得cancel,老公再send email去酒店,酒店話經agent要搵番agent搞,trip好好,問我地攞番酒店email for reference,再同酒店傾,即日巳回覆可以全數退款,仲打番電話比我confirm,又email....所以我都覺trip幾唔錯

子爵府

20080909 發表於 18-10-9 18:48
可能因為太遠期,現在看大部分酒店明年暑假房價都不算便宜,訂房網站優惠碼多數只適用至3月。原本只是隨意 ...

Trip既價錢真係好吸引,我反而唔明hotel.成日send email黎話有低至5折、又神祕優惠、只限今天等(每次一用佢search完就話你睇過邊度既酒店叫你快d買,又有幾多人睇緊呢間好搶手,勁煩)但我每次去旅行比較酒店,佢一定唔係平,好多時仲貴過官網book!雖然佢有10晚送一晚,但又要同grade既酒店,我唔知redeem麻唔麻煩,但比我一定即時揀左平既黎買斷尾先,除非勁平啦佢又做唔到

子爵府

20080909 發表於 18-10-9 18:48
可能因為太遠期,現在看大部分酒店明年暑假房價都不算便宜,訂房網站優惠碼多數只適用至3月。原本只是隨意 ...

另外想問邊度睇到book滿幾錢就可以減?我唔見到呢d資訊,到禁book都冇減比我

子爵府

20080909 發表於 18-11-5 19:46
我們一行六人,行程為 “香港>布吉>清邁>香港”。因為等廉航特價,人多要分批買,去程機票完全未買到,回 ...

原來廉航係可以平到咁

首頁

尾頁

跳至