跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 2001年5月媽咪俱樂部

Hi, 你地好. 我都黎報到.

我工人返假, 所以唔可以成日上網留言, 不過都會入黎睇睇, check 下pm.

你地有冇報名五月份生日會, 唔知定左日子未呢? :-P

大宅

hi,

我仲未同bb介片片, 佢好似唔係好在意有d 屎屎係個patpat度, 仲會繼續坐係度睇電視; 放左屁屁就更加唔會講. :-(

我估都要再過一個月才同佢試.

大宅

snoopy,
囡囡脫痣成功. 佢有無覺得痛痛呀?? e家一定靚上加靚.
我個囡2歲時生左粒小8婆墨仔 :lol: 第日都諗住要同佢脫先得.

irene,
比你笑死我. 廷廷同柏霖仔一樣 鍾意睇 瞬間看地球 柏霖開學未??

大宅

snoopy,
我個女粒小墨子正正生係'仁中'位隔離 ?-( 好似我隻貓一樣.

你囡囡同柏霖仔將會做同學仔呀, 咁好既. 我個8月11日已開學. but, 仲係一舊雲. 咩都唔講比我知. 要帶書書上堂都唔講. 之前有冇同佢返pre-nursary??

大宅

littleeva,
o! 原來你又再做媽媽, 恭喜你呀. 我估下先. 女??
我本來都想過此問題, 最後, 都因腳有靜脈'cook'張都唔打算要lu. 集中火力對付隻mau女.

littleeva & snoopy,
係呀, 囡囡讀緊啟思, 係家附近. 上年上過pre-nursary, 所以照升上去. d 老師好好, 我又未想過搬屋, 就繼續讀. 開左學有2個星期, 都幾乖啦. 不過佢好少講野.

最近佢好鍾意睇奧運, 成日同我搶tv. :evil:

大宅

Irene,
柏霖初返學既反應, 好正常. 慢慢黎, 佢會知道要守紀律, 會比人'遺棄', 佢唔聽話,老師會假裝唔同佢玩, 佢就會唔開心, 知道要聽話先得人錫. 會變得乖巧. 當日,mau女第二日返小組班開學就開門自己行出班房 , 佢唔鍾意規定佢坐定係一個位度. e家好鍾意返學.

littleeva,
恭喜你呀, 一個'好'字. 梓軒知道自己會做大哥哥嗎?? 佢一定會好興奮. 証明自己真的大個仔. 幾時預產期?? 真係一個perfect timing.

大宅

Snoopy,
我估如果傷口已結焦, 應該可以卦.
不過, 保險D, 介多幾日. (都係答左等於無答.)

irene,
柏霖經過咁多日既學校生活, 有無唔開心. 最緊要係佢開心, 肯返學就得.

eva,
真係好好計劃. lee幾個月又唔太熱, 大肚會舒服好多. 有無嘔?? 我記得你以前仲有讀書, 會唔會好辛苦? 保重身體.

你地飲唔飲適體健, 如果有興趣要free 1罐 (我估係細), 煩請pm個地址, 收粉人既名, 電話. 可以比多幾個都得. 總之唔同名唔同地址就ok. 來源係我同學既朋友, 工作所需..

大宅

dlam,
我記得. 大家一齊去騎馬仔.:mrgreen: 囡囡返學lu wor?? 開唔開心呀??

收到資料喇. 做左個list send左比對方. 希望快d收到粉.

大宅

dlam,
mau女依然係一名曳人. 不過, 有進步.
我可單獨跟他往看ballet劇都沒有事發生. :lol:
除了個子比別人生得高以外, mau女仍然好bb feel, 無咩思想, . :mrgreen:
囡囡是在家附近上學嗎?? 我每天都跟mau女步行回校, 好享受. :mrgreen:

大宅

dlam,
我係在職媽媽黎0架. 不過份工返既返工時間較別的遲 (10:00am)[同樣出糧都好遲!!!], 我可以每日都跟貓女上學, 才趕車返工. mau 女有101cm高兼大件頭. 前日同佢去睇醫生, 姑娘以為佢讀小一?? (又誇張左少少!)

我地5月媽媽都比別的媽咪會較'懶散' 留言頁數都係大墜後. 得閒又入來寫幾隻字鞭策一下先. :mrgreen:

irene,
柏霖仔果然利害呀, 唔通真係要人凶佢先乖乖? , 柏霖佢其實真係乖仔黎, 你唔覺眼咋 :mrgreen: :mrgreen:

snoopy,
囡囡係咪好似甩難咁食好多甜食, 小心d要刷牙牙. 下次唔要見到個無牙靚女.

snoopy, irene, dlam,
我隻mau女好鍾意唱歌, 成日都唱好多好多歌, 學校既嬸嬸都知佢要唱歌先會變臉>>>由喊變笑. 一定係唱old mcdonald. 佢同d公仔都唱好多歌. 正傻妹一名.

首頁

尾頁

跳至