時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好多人都唔明呢個道理,仲不停將因果倒轉 好彩選票反映,香港好多人清醒

男爵府

veronica1210 發表於 19-11-25 11:28
有黄屍曱甴一日,點會有公平選舉,網上卑鄙手段真係層出不窮,排隊阻人投票都出埋,抵輸啦
...

其實夜晚幾乎每個站都已經唔洗排隊,有心投,夜晚都可以投 網上手段,係咪即係人地話25號就信25號呢D?人云亦云怪得邊個?說好的獨立思考呢?選舉制度又真係唔公平呀,呢個都唔係第一日的事,成個過程全部都係政府的人,點票前有候選人想入去都唔比入,公眾席無人坐又唔放人入去,要係會堂門口老遠咁望

男爵府

veronica1210 發表於 19-11-25 12:01
你有去每個票站巡視,黄屍永遠對暴徒暴行視而不見

2019年的科技,仲要落去巡視先知發生咩事? 睇來好難講落去

男爵府

PacoMum 發表於 19-11-25 13:29
多數老人家都係投建制,老人家通常一早出街夜晚要早瞓,排隊黨阻老人投票最陰毒,佢哋今次成功啦,加埋一 ...

電視訪問都有好多老人家,訪問80幾歲個伯伯都係咁排,坐輪椅個婆婆又咁排。都係個句啦,有無心嫁姐 枕頭、專車、洗樓,又好光彩?要賴大把野賴啦。加上,依家唔係輸幾個或10幾20個議席,預期不停安慰自己,不如好好檢討啦

good_pig    發表於 19-11-25 17:18

男爵府

mrstangdorothy 發表於 19-11-25 13:44
電視訪問都有好多老人家,訪問80幾歲個伯伯都係咁排,坐輪椅個婆婆又咁排。都係個句啦,有無心嫁姐 ...

*與其

男爵府

PacoMum 發表於 19-11-25 15:38
事實係有出陰招阻人投票喎,同阻人返工返學就話三罷一樣囉,差幾多選票點知呀?都係個句,係黑暴底下點會 ...

無錯嫁,事實仲有洗樓、送枕頭、掌心、專車接送、送橙色福袋,未知呢D係咪叫做公平公正?

男爵府

PacoMum 發表於 19-11-25 16:37
你唔好搞錯,做呢啲野係叫人去投佢地,無問題。班人都可以出辨法叫人選佢哋,無問題。佢哋而家係去阻人投 ...

見到你話無問題,一般常識都無的話,我地對話真係可以完結 有一個字叫賄選、舞弊,並且係你地講既法治,而2019年10月8日,廉政公署落案起訴海麗邨居民義工,涉於2018年立會補選送福袋,最有問題肯定係廉署

男爵府

PacoMum 發表於 19-11-25 16:53
你地黃人學人講法治,好好笑,你哋法治用係人地身上既,自己就唔洗講法治,你哋守法或支持守法就唔會搞到 ...

首先,既然你地咁本住法治精神,不論對方定自己,你地都應該堅守,點解到自己又大大聲無問題?第二,唔守法既人大把人排緊上庭喎,無人話岩啊,咪有一大堆人收緊行為,已上庭同等緊上庭。
自己都未查清楚就話無問題,然後比人說穿了,就叫人自己講埋佢。 唔好輸打贏要啦,五十步笑百步,講來講去就係排隊,自己成蘿賄選就正義凜然話無問題

男爵府

good_pig 發表於 19-11-25 17:43
要查排隊黨, 就查埋枕頭黨囉

邊止枕頭黨 佢數來數去就係話黃色排除,但藍色成堆又唔講,真係唔夠佢地來

男爵府

kaman813 發表於 19-11-25 20:26
好心你啦,輸左議席唔緊要,可以下次黎過,但千其唔好輸埋風度同人格

佢地邊輸得嫁,你睇下黑警5個幾月,全世界都錯,得佢地岩嫁渣,仲有咩需要同呢D人討論

男爵府

TYIP 發表於 19-11-25 21:57
都係百幾萬啫,未夠二百萬喎!

咁所以 未夠二百萬做唔到區議員嗎?當選就係當選

男爵府

TYIP 發表於 19-11-25 23:23
咁你地日日號稱有二百萬人支持喎!

我就無興趣玩文字遊戲你認為反映唔到民意,唔係大多數,你地都可以發起和平有秩序的集會,唔洗話香港搞亂乜乜乜,和平有秩序絕對唔會亂,而且呢個係市民享有的權利。另外,覺得票有不公平的,可以向選委會投訴,重點什至重選

男爵府

mrstangdorothy 發表於 19-11-25 23:29
我就無興趣玩文字遊戲你認為反映唔到民意,唔係大多數,你地都可以發起和平有秩序的集會,唔洗話香 ...

*唔洗話香港”夠”亂

首頁

尾頁

跳至