跳至

首頁
12345...21

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 xxl 於 09-1-19 12:35 發表

29號門牌....我要諗o左一陣至知"定"

我arm arm 出冊都5知定

芸迪 > cissy班d 男仔都係坐5定&玩文具, 係rubber 到"挑"花再送比同學.

有3個超級曳, 其中2個成績好好架, 另一個更+係頭3名(我係睇校方測驗成績估計)

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 芸迪 於 09-1-19 13:37 發表
星期六見家長前, 發生左一段小插曲, Jaykan 既common sense, 我真係自愧不如

話說我同Jaykan學完普通話, 就坐mtr返學校, 約左daddy油塘站等, 不過, 由於時間差不多, daddy就係官塘站上左我地搭果班車. ...

邊係你大頭蝦啫, 你記性好係一絕架啦, 我話Jaykan "近"就真

伯爵府

醒目開學勳章

san > hh d 皮膚又白又滑, 我做女仔都5抵得

伯爵府

醒目開學勳章

你地個個都好快知成績播!

Cissy K3 開學時都有搣指甲, 到下學期已介甩左, 果次真係摵到損左, 好痛, 痛左幾日, 就知c
同埋我有"胸"佢, 會5靚囡冇人鍾意.

尋晚睇14歲mama(第1次睇), 點至係連播2集埋尾, 喊到豬頭咁, 成4點至做完

伯爵府

醒目開學勳章

溫完書我真係5知點講好..............

有時...學校梗係想個個100分 兼操行A+, 但又係5係個個得呢, Jaykan 學到野又5影響別人, 相信5會影響操行分, 會5會其他方面呢? 如果只因為呢個point 我覺得5好太上心罷.

如果我係jaykan 都好難明白大人咩道理因為5會意識到咁長遠, 相反如果佢真係可以坐定定5玩文具又係5係一定會學到多d 呢? 我相信未必, 每個人學習模式都5同, Jaykan 可能係要隻手不停攪住野先可以將知識入到腦既人, 有d 人真係咁架!

若有朝1日為了坐定而坐定但5吸收那又如何呢?
試想中學年代我們還是轉住原子筆上堂呢

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 芸迪 於 09-1-20 14:40 發表

唉, 我都唔知點講好.............

daddy 一樣>>> 有冇向你99請教下? 你又問下daddy 當年佢係米玩住野先學到野, 停低就入5到腦, 我都想知:lol:

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 芸迪 於 09-1-20 14:45 發表

真係好高境界架...............我都想睇得開, 但有時真係唔到你唔去比較囉~ 對於Jaykan係班入面既名次, 我有少少失望, 但我就唔會比Jaykan知囉~ 我又好阿Q咁諗, 有進步既空間, 希望佢下次做得更好~ ...

真係5好太執著分數, 遲下進步左, 又遲下又可能會退步番, 小朋友就係咁, 分數時高時低都好正常, 你要有心理準備, 5好5開心, 好快又第2個考試, 不斷求進係好事, 但做5到都5好5開心.

可能我要求低, 我聽姐夫要求個女(p5)要科科9x 先係正常都有點兒驚訝, 再想想...某程度cissy 做我既囡都有佢幸福一環 即係我鄧我niece 慘

伯爵府

醒目開學勳章

比你地笑c 左
點都好, 至梗要開心!

伯爵府

醒目開學勳章

5打2次喇, copy 過黎算la

到我review 喇

我囡測驗時GE & GS 都差, 中文算ok, 數學理想.
經過1次家長會後要惡補GE & GS,
現在效果係......
GE-多3分數only 但係我都願因為份卷深左.
GS-轉為理想
中文&數學都跌左10分(多數係大意分數)

咁...................下次應該點溫好, 難度是一個循環

伯爵府

醒目開學勳章

真係eq 既考驗, 今日第1次"del"野發洩, 咁大個女都冇試過even 讀書做野拍拖同公安頂頸, 今日真係頂5住, 5關考試分數問題, 事原........

cissy 做功課英文ws 有個regretful, 佢本兒童字典話冇, 我同佢係電腦查, 睇完番埋自己位寫, 一陣問我個"憾"字點寫, 算數, 我話: 樹心邊一個感字, 跟住又問我個感字點寫, 我話感覺個感, 佢又問.....跟住叫佢過黎散佢, 忍5住抓起計數機就"del"落地下. (可能當時我係同同事msn 梗而佢左問右問, 一個成日寫既字都問至興)

佢成日都5用腦去諗點寫, 其實佢識寫, 果下至激氣.

伯爵府

醒目開學勳章

xxl > 可能動作5係好誇卦, 不過夾埋d 罵人言語應該都會驚, 可能我"del"完就話5c 佢寫轉頭就msn, 冇再罵, 佢番自己位繼續做, 佢冇咩反應喎

伯爵府

醒目開學勳章

到我zz 喇,

(天日實比早更 做咩咁燥 )

伯爵府

醒目開學勳章

最好都係打去airline 問, 以我所知係出發日期+7日, 如果1號出發, 即可8號回程.

如果機票屬可免費更改而schedule 咁tight既話就冇左個chance 除非提前.

伯爵府

醒目開學勳章

cissy 年28放假, 初9返學.

公司sz 都算放得少, 星期五都要返, 年29先放, 初7就要開工.

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 09-1-21 22:13 發表
Hi XXL,

早呀!

你做到傻左呀

睇亞so 先 ttul !

伯爵府

醒目開學勳章

I'm back

MIU > 你又乜事咁早啫?

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 MIU 於 09-1-22 00:11 發表
今晚yatch圑年飯,我抽到獎,8k呀~~~~
超級興奮,未zzz到!

恭喜晒 係米頭獎黎架? 好運當頭呀

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 MIU 於 09-1-22 00:25 發表
不是頭獎~係5獎~
已經hou hou運喇!

5獎都厚禮~~
通常頭2,3獎先係cash. 5獎已經係cash, 公司都幾明白員工播, 都係cash 夠開心, 好過整部幾十寸電視

係米仲數梗銀紙

伯爵府

醒目開學勳章

真乖囡, 抵

我都要zzz lu, bye!

伯爵府

醒目開學勳章

原帖由 HeiMarie 於 09-1-22 01:17 發表
Miu >>> 8 獎都8k, 你公司都hou "近" bor!

係5獎呀

Good night!:mrgreen:

首頁
12345...21

尾頁

跳至