夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

雖然我同佢沒有第3者。
但之前因為發生了一些事....
令我對佢無晒信心....
結果我做了好多傻事...
一哭二鬧三上吊, 摷佢東西, 不停地check 佢email , 睇佢上網record, 電話record etc...
中間好多爭執, 吵鬧....感情時好時壞....

近來總算好些, 他亦越來越對我好....
每天很早回家....
從新得到愛的感覺, 關係好了好多。

但是內心的恐懼﹑擔憂...老是揮之不去。
總覺得...很脆弱...不知道...能否繼續維持下去....

希望大家加油, 我們一齊努力。

等待驗證會員

可能初時都會俾你睇...因為佢做錯了。
但漸漸,佢會開始唔開心, 覺得自己已改,好努力,但你仍然不相信佢...這樣只會將他越推越遠,因為我之前不斷地查佢, 查了...看到丁點可疑都會質問佢...但這樣做,只會令大家關係越來越差...鬧交收場。
不想被他討厭...所以我現在都查少了...
但仍然改不了查他的習慣...
我現在有點像戎毒般...
曾經有位bk mami說...自己都戎不了偷看的習慣,又如何要求對方不偷情....
所以我都要努力, 不要再看他的東西。反正看了, 令自己更加不開心, 而且也証明不了什麼, 倒不如不看。不要令開始變好的關係又變回差。

原帖由 oct27_2008 於 10-4-3 19:25 發表
無可能會忘記
佢響我心中留左粒永不消失的種子
除時會發芽, 一發芽时會離埋 cry
發 din, 好辛苦

你會問, 你揀左留下就要原諒
但人唔係一個電腦, /format 就可以一了百了

字典入便, 己經無左信任呢 2 個字
當初就係 ...

等待驗證會員

就是啦...
試過幾次, 我說要看...
他好嬲, 就很大聲答我「看啦看啦,不看你不舒服嘛」
最後看了...他沒錯, 結果鬧得不歡而散...
明明很開心的關係, 都給我弄糟了。

好像昨天...我看見他神神秘秘地拿著手提入廚房...
心裡一沉...不知是否有人給他SMS ? 或是什麼...? 立即變得神經兮兮...
結果我在他去洗手間時, 我偷看了他手提...
但其實那個SMS , 是我之前發給他的....
所謂的神神秘秘, 亦只是我自己疑心生暗鬼吧...

其實好多時...佢既「唔妥」...可能都係自己疑心大...而製造出來...

原帖由 Wife33 於 10-4-6 13:49 發表
[quote]原帖由 claudialuk 於 10-4-3 20:08 發表
可能初時都會俾你睇...因為佢做錯了。
但漸漸,佢會開始唔開心, 覺得自己已改,好努力,但你仍然不相信佢...這 ...

等待驗證會員

我都有咁諗....

原帖由 Wife33 於 10-4-6 14:56 發表

不知道是自己神經兮兮﹐ over sensitive 還是什麼。。如果沒看到什麼﹐ 就會懷疑也許他刪除了通話/sms記錄...唉。。總而言只﹐我現在是非常沒有安全感﹐這對他和我﹐都很辛苦。。
我和他說﹐不要再對我隱瞞﹐我希望他會和我share ...

等待驗證會員

我都想發放同吸收正能量。
大家多想想他們的好吧~

其實我自己細心想下, 他都為我改變了。
這幾個月, 他都沒出夜街。
間唔中又SMS 我, 說一些愛我的說話...試問如果唔愛, 洗咩做咁多野...?

大家不如都講下, 隻衰佬近排做了什麼, 令你安心的事, 個心諗下諗下, 就會開心D!

等待驗證會員

我都係。
近來情況越來越好, 感覺有點回到拍拖那時。
其實我自己都有反省過...以前太忽略佢了...雖然男人出軌, 是男人不對, 但有時候...日子耐了, 大家都少了關心對方, 好多時好多事都變得理所當然。兩個人之間不知不覺中出現了裂縫...我們並不察覺, 沒有補救....而這裂縫...會就時間而慢慢變大....最後...可能放了別人在中間.....

其實兩個人一齊, 係好深既學問。希望大家繼續加油~
俾多點溫暖他, 讓他知道家有多好!

原帖由 goodvp 於 10-6-8 17:11 發表
"越來越懂得愛鍚自己, 而我倆既情況越來越好, 有時我都會諗, 無婚外情, 我就唔會澈底反醒自己, 婚外情雖然傷左我倆既心, 但亦同事在復合後更令我地更珍惜大家

無錯, 聽起上嚟好似好荒謬. 但係除去心痛外, 一家人的 ...

等待驗證會員

我hb都係咁講...唔愛你就唔再同你一齊啦~
唉,世界杯....佢話遲下想同班朋友落bar 睇波....我好唔鐘意佢去....但又冇得唔俾...四年一度...佢話不會成日去,只係8強時才去....唉個d地方真係好令我無安全感....

首頁

尾頁

跳至