潮流時尚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

Re: 用咩L.V袋?

原來係 monogram....但我都係搵唔到, 邊款呀 :-x
web 有冇 show 出黎 ar??

boulogne 我愈睇愈鍾意, hk 多唔多人用??
唔知我大住個肚 "咩" 得好唔好睇呢??
我而家揀定几個款, 到時睇吓邊個好睇就買邊個啦!!

原來 mini 冇出新款, 只係出新色!
咁你覺得邊隻色最好睇呀??

珍珠宮

醒目開學勳章

乜話! boulogne 唔可以斜咩?? 唔係卦! 我見張柏芝都係斜咩既. 唔可以斜咩我唔買喇, 側咩咁老土!!!

珍珠宮

醒目開學勳章

你個 viva 係邊一板 ga?? 想摷 c 人咩!!

珍珠宮

醒目開學勳章

唔駛啦! 我啱啱搵到!! 你呢款係咪斜咩? 不過好細喎, 只夠裝銀包, 手提同 tussue. 几錢呀??

珍珠宮

醒目開學勳章

比你嚇 c 呀!! 咁辛苦先揀啱一隻款, 几驚唔係斜咩呀! 我鍾意斜咩袋呀.

喂, 你話奶粉袋買邊隻好呀 ? gucci ?? 我買咗一個 blue label, 想買多一個替換.

珍珠宮

醒目開學勳章

salsa 都几好呀, 但 viva 個款就新 d!!

你有几高呀 ? 我一定要用 d 中size 以上既袋, 我出街好多野拎.

珍珠宮

醒目開學勳章

我都有個musette, 所以明白裝野唔多!!

我得 5 呎 3 咋, 你咁高都唔會太肥啦! 我咁短肥少少就好肥咯!

珍珠宮

醒目開學勳章

sorry sorry!! 我講錯咗, 我果個係 musette salsa.
我咁矮邊到咩得起 musette !! 咩上身個袋去到我 "室"頭 :-P

珍珠宮

醒目開學勳章

真係有喎, 個袋咁長長長長長!!! 我又腳短短短短!!!

珍珠宮

醒目開學勳章

你有冇攞個新袋去曬吓太陽等佢快 d 變色呀??

我覺得呢個 tambourin 都几好喎, 點解你唔揀呢個?

珍珠宮

醒目開學勳章

到你用到個袋好深色, 到時你都唔鍾意個袋啦!!

我用咗二年都 ok, 唔太舊喎!!
我見有 d 人用到變咗朱古力色, 應該有十年歷史!!

珍珠宮

醒目開學勳章

連續用一個月已變色, 我用咗二年, 但未變到最深.
我見 d 人可以用到變咗朱古力色!!!

條帶接觸到陽光會變得快 d, 你大約用一個月就變 gar la!!

珍珠宮

醒目開學勳章

咁你自然用佢, 唔好專登曬太陽.
格仔係有呢個好處, 人地唔知你係唔係新買!!
但 monogram 新簇簇時好 "銀" 眼! 變深咗先靚.

珍珠宮

醒目開學勳章

不過用几次就開始變, 唔駛太擔心!! d 皮接觸到太陽就會變色, 你唔用擺埋入袋係唔會變 ka!

珍珠宮

醒目開學勳章

carlily
歐羅呢排回落番少少, 1?= hkd9.52, 之前差不多去到 hkd10呀!! 但我就唔係咁想佢跌, 我老公搵歐羅, 我攞番 hk 好好駛 ka!! (升得愈高我愈開心)

咁我唔買 lv 奶粉袋喇, 唔裝野都好重, 裝埋野點拎??!!

snoopyy
gucci 奶粉袋係咪都有分 size? 係咪要最大 size 先夠裝 bb 野?? 我諗住買黑/灰色, com wo jo 嘛!

珍珠宮

醒目開學勳章

barkley
我真係寧願歐羅高企, 睇住佢跌心到赤埋!!!

Jmum
speedy 個手挽係好易 wo jo, 我用咗几日就比 d 手鍊乱花咗, 一條條痕! 當時都几肉赤, 但用吓用吓 d 皮變咗深色, 又唔多覺眼喎!

所以你都唔好咁介意, 可能真係你隻手 wo jo 整咗落去, 唔係 mo 黎既. 再者, 你用多几次就會變黑 (係 wo jo 既黑, 唔係皮變深既黑), 你都唔顧得咁多!!

珍珠宮

醒目開學勳章

snoopyy^^
等我得閒去睇吓 gucci 先!! 竟然你話最大 size 夠裝, 咁我就買最大 size啦.

Jmum^^
真係 mo 咁恐怖 你係咪用 Loccitiane shea butter? 我都係 ka!! 不過唔緊要啦, d 皮變深咗你就唔覺眼啦!!

barkley^^
其實斜咩唔大唔細 size, 我覺得 blois 最靚, 想大 d d 就買 saumur, 不過我嫌 saumur 攞野唔方便. danube 你鍾唔鍾意?? 我就麻麻喇!

珍珠宮

醒目開學勳章

barkley
乜唔係響法國買 gucci 平過 hk 咩?? (我未買過, 其實一直對 gucci 無乜興趣, 但又唔知買邊隻牌子既奶粉袋好喎??!!)

blois 咩上身唔會變型, 我覺不錯呀!

sanumur 出咗好多年, 以前有大 size , 而家得番細 size, 我就覺得唔好用, 佢兩邊可以擺野, 但擺係背面果 d 就好難攞, 要反個袋出黎!

danube 日字袋我都覺得 cheap, 太多0靚妹用喇!

珍珠宮

醒目開學勳章

奶粉袋唔買 gucci, 有冇牌子介紹??

tambourin 好多人用咩?

我都好怕周街有人拎同款袋. 試過一卡地鐵成 3 個人拎住 speedy! 又有一次係商場搭電梯, 同個賓賓撞款! 佢拎住個 B貨 speedy, 仲要企係我後面! 几瘀呀!! 我亞媽仲好大聲話: 亞女, 你個袋呀! 好似堅野喎, 又係有鎖既!!

珍珠宮

醒目開學勳章

Joeyfung
好多 mami 話 LV 奶袋袋好重身, 你要考慮呀!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至