想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 TiggerLam 於 07-11-26 16:05 發表
Hello Jasmine1 & bk sisters,

我呢個月頭開始睇佢, 已經連續三個星期, 佢以前上過電視, 算係傳統中ec (即刻唔騎呢), 第一次睇, 佢問我想生仔定生女, 然後問一般性嘅問題; 把完脈之後, 會安排另一位ec同你跟進, 包 ...

請問何ec收費如何? 我都想睇吓佢.
其實佢係我小學老師來的, 都知道佢有學中醫, 估唔到現在咁勁!

大宅

TiggerLam,

唔該晒你! 等我都去睇吓佢先. 佢有冇得代煲埋葯?

佢之後升埋做校長添, 都幾好人的.

原文章由 TiggerLam 於 07-11-27 14:03 發表
乜原來佢係小學教師...

診金$120+藥費, 每次大約$300-400.
可電2970-3228預約, 留意ec只於Wed (10am-12pm) & Sun (4pm-6pm)註診

[ 本文章最後由 rainypen 於 07-11-28 12:44 編輯 ]

大宅

carycary804,

可否提供佐敦及春園街的電話, 謝謝!

原文章由 carycary804 於 07-12-3 20:36 發表
godloveus,

何ec診症時間如下:

星期一, 五 (09:30-11:30am) 會係九龍佐敦白加士街

星期一, 三, 五 (1:30-6:30pm) 會係春園街

大宅

唔該晒

大宅

唔該晒

大宅

我一陣收工都會去春園街試吓睇佢, 希望何EC幫到我啦.

大宅

高齡產婦,

我去睇佢時因為佢遲咗返, 好多人等佢, 所以好快就趕我走了:-( 都未同佢講我係佢學生.

但佢好攪笑, 我同佢講話想生個b仔, 佢問我老公靚唔靚仔, 我話唔靚, 佢竟然叫我不如要個女仲好啦 , 但我話99好想要仔... 我預約咗佢星期日响屯門睇, 到時睇下有冇機會同佢講.

原文章由 高齡產婦 於 07-12-19 18:10 發表
呀 rainypen, 妳有冇同何醫生相應呀, 話佢知妳係佢學生...

大宅

我用$150入咗會, 之後就唔駛再比診金了.
我响春園街及屯門睇都只收葯費咋.

大宅

你每次睇都要攞返張葯方去的, 唔係要比$5佢揾幫你print過的, 但屯門是手寫方, 睇完記住一定要keep好張方. 所以去邊到睇都可以的. 想約何ec可以3日前電話預約.

原文章由 tww 於 07-12-28 11:56 發表
I go to 嘉寧大廈 and need to pay $120 診金 each time I visit 何ec. Together with 藥費, it costs around $300 each visit. They charge different fee for different clinic??? Can I go to 春園街 from now on ...

[ 本文章最後由 rainypen 於 07-12-28 16:13 編輯 ]

大宅

我上次6點3去到, 個籌都唔係前的, 但我又可以第一個睇何ec喎, 所以唔好擔心幾多號, 佢地睇症好快的.

原文章由 黃貓小姐 於 07-12-28 16:00 發表
HI, RAINYPEN
我想問下你係春園街有無預約呀,如果78號籌你估睇到幾點呢..我頭先打去預約位小姐好鬼惡....嚇到我依家CANCEL左..死啦...唔知點再打去添

大宅

我都會星期日响屯門睇喎, 咁啱! 你睇幾點? 有冇機會碰面呢??

原文章由 黃貓小姐 於 07-12-28 16:18 發表
唔該哂..我約左星期日去屯門睇啦..

大宅

佢又冇比我睇張相喎. 你就好啦同你講咁耐, 我就算係佢以前的學生都係好快就走, 不過可能我只係睇生仔又冇乜病啦. 仲講笑話開劑超級葯比我, 分分鐘生孖胎問我有冇心理準備.

原文章由 shirleyauhc 於 07-12-29 11:08 發表
galic,
個個45歲生B張相係何EC既生招牌來架~我去睇佢又係第一時間俾我睇,不過我去個日可以聖誕前一日,佢好好心情,因為我係新睇,佢仲同我講左好耐TIM~

大宅

我星期日都去屯門睇完佢, 之前個女人同個女來睇, 個女得4-5歲左右, 但佢一邊眼皮係跌咗落來, ec就問亞媽有冇同個女醫過, 媽媽話佢一出世就係咁, e生都活冇得醫... 跟住佢就發火了:
"你都要顧住個女靚先得架, 呢d叫肌肉無力症(大約名稱), 睇埋晒d庸醫, 話冇得醫就唔理, 睇吓我幫唔幫到佢啦, 你估我好想攬上身呀, 我見佢咁可愛唔想佢咁樣咋...."

到我時幾驚呀, 咁我同佢笑一笑啦, 佢就話見到我即刻心情平靜返... 好彩! 走時仲叫我要努力喎!

[ 本文章最後由 rainypen 於 07-12-31 10:43 編輯 ]

大宅

我老公陪我去但我自己睇~ 去到大約10:30左右啦, 你呢?

原文章由 黃貓小姐 於 07-12-31 10:50 發表
hi, rainypen..你係自己去定係同老公一齊去呀

大宅

每個人體質都唔同, 唔知佢開d乜野比你喎.
不過有d血塊係唔好的, 係咪一向都有定係今次先有? 你睇下一次會唔會好d.

大宅

我都睇咗何ec 4次了, 啱啱先去完春園街揾佢, 佢今日心情算好, 問咗我d基本問題, 之後問我來m時有冇肚痛, 講真食咗佢d葯之後o個次m冇乜痛喎. 佢叫我要努力d, 仲話今次加重料比我. 其實我覺得只要你答佢問題時清楚簡潔, 佢就唔會發火鬧你的.

大宅

你睇返前面d post就有info了

大宅

我未睇何醫師前都好多血塊, 但睇咗之後只係得好小, 又唔痛.... 不過仲未有好消息, 大家一齊加油呀!!!

大宅

得! 其實我覺得攞唔攞籌個分別唔係好太.

原文章由 寶貝168 於 08-7-10 17:02 發表
明天想去看何ec,但無預約,就甘去到拿籌,得吳得?

首頁

尾頁

跳至