心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

原帖由 bbbon 於 09-4-28 23:27 發表
宿舍唔係抽架, 唔好係度吹波啦:;pppp:
不如生多幾件攞綜援會快d!

宿舍唔係抽?!?! 咁唔通買架??? 佢老公擺明係公務員啦, 點攞綜援呀???

子爵府

bbbon, miki516

我都知, 我都係住緊宿舍...仲係樓主想抽嗰度添 不過...可能我哋好彩啦...註冊後抽第一期就抽到, 仲要係三房添...之後嗰年細單位無人住,唔洗抽先到先得!!! 而+我就知係難咗!!!

子爵府

原帖由 bbbon 於 09-5-4 00:08 發表
宿舍係計分架, 同公屋一樣, 要合資格啦, 年資啦, d亞嫂以為生多兩件就攞到宿舍不如快d離婚攞綜援呀公屋呀會快好多

但係生多兩個又真係多分d架喎!!

子爵府

原帖由 ching070707 於 09-4-16 01:41 發表
**想惜個位黎**大叫
2年啦,,我地等左2年啦...
由我陀大囡開始等等....等
等到生2囝 (以家7個月大)....都未有屋
我好想問下,,,點解咁架,,,
天,,,你係咪玩我呀...你要玩我到几時 ??
...

而家係多咗好多人抽呀...上年樓市好, 好多人都賣咗自己層樓抽宿舍呀!!! 妳老公幾多年差呀??? 我有個fd 12年差上年開始抽,但都係仲未抽到呀!!! 唯有等吓啦...下年屯門有新宿舍出...可能又會易d呢!!!

子爵府

原帖由 bbbon 於 09-5-4 21:35 發表
首先, 再講多10000次, 宿舍係計分嘅, 唔清楚唔該問清楚d老公........第二, 如果你想哂命, sorry, 你住緊個度應該係60平方米, 唔...........o.k啦, 不過........唔係你好彩呀,係你老公捱咗十幾年行到腳皮都薄哂先有架 ...

或者妳睇清楚先啦...我好清潔講咗我知係要計分囉!!! 我絶無諗過要晒命喎...呢D係妳講啫! 我一心只係想同樓主分享吓! 仲有呀, 我老公到而家都無十幾年差喎! 所以我咪覺得好彩囉...唔知就問吓人先, 唔好一下就講到自己咩都知咁! 有幾多平方唔重要喎...比10000平方妳住咁又點啫, 層樓咪又係政府o既! 就算兩,三年差想抽宿舍咁又點啫...唔得咩?!?! 呢個都係佢哋福利喎!!!

仲有...無人叫妳住葵涌囉!!! 係樓主開topic 話想抽葵涌囉!!!

子爵府

原帖由 ChristieMing 於 09-5-7 09:48 發表

我想講..
當年攞到o的新宿舍o既..
唔係好彩,係咩呢???
因為咁o岩佢地o係o個年結婚,
夠資格去攞,又咁o岩出新單位,
所以年資少,低分都可以攞到...
跟本唔洗十幾年差齡或生仔女先拎到。

同埋,我都係住葵涌呢邊宿舍,
好 ...

係呀...我老公抽嗰時都係8年到咋...就攞到喇, 所以咪覺得好彩囉

子爵府

原帖由 ChristieMing 於 09-5-7 16:34 發表

我朋友個老公,都係4年差咋..
都一樣攞到你住o個度呀~

原來有人仲好彩過我

子爵府

原帖由 bbbon 於 09-5-7 20:44 發表
你開口又話抽埋口又話抽, 我唔覺你知要計分喎, 你想同樓主分享你d"心得", 不過可惜ar, 人地要係二手市場賣嘢唔得閒理你呀

首先我講得好清楚, 我係同樓主分享而唔係討論...所以我唔要求佢一定要有回覆囉!!! 妳咁叻"捉字虱"無理由睇唔明啩??? 個個都知, 都明我所講"抽"係咩意思...係妳一個咁特別囉

我琴日喺街聽到有兩個男人對話...A男人問B男人, 有無買馬呀, D馬仔得唔得呀??? 咁唔通佢哋所講o既買馬係一隻隻咁買?!?! 咁有錢??? 成日聽老公同d同事講拉嘢...我諗唔講妳都知點解啦...唔通妳走去同d同事講唔係拉嘢係拘捕呀?!?!

仲有...人哋喺二手市場賣嘢咁又點啫...唔得咩??? 唔係咁都要妳管呀嘛???

子爵府

原帖由 bbbon 於 09-5-7 20:58 發表
我成日話d同事, 唔好識埋d質低品劣嘅做老婆, 呢d咪係版囉, 伙記太太, 酒樓定茶餐廳嗰d呀? 比你影哀哂!

我都成同老公講...唔好同d低等同事打交道!!! 尤其成日以為自己好巴閉, be li ba la鬼撚喳嗰d呀!!!

影衰晒?!?! 影衰到妳咩?!?! 我覺得係妳影衰個警隊囉:;pppp:

子爵府

原帖由 mayho1119 於 09-5-7 22:37 發表

哎呀!警花呀?失覺晒添....不過原來警花得閒到捉人字虱咁無聊呀?...守過宿舍組添呀?..可能係我哋啲警嫂無知啦, 又無能力响宿舍組做, 不過你又咁得閒响度串我哋班警嫂, 唔知邊個無知啲啦?...我哋班警嫂又唔係警察, ...

我又唔介意做"無知警嫂"喎...做個幸福少奶奶唔好過, 捱更扺夜,日曬雨淋咩?!?! 我老公成日都話捱就等佢捱, 嘆就留比我呢個"無知警嫂"嘆喎!!!

子爵府

原帖由 loyan246 於 09-5-7 22:28 發表
噤又係呀!
我呢d高貴大方既..最多失禮自己個老公!
你呢d,:;pppp:
就慘d,
警隊~有你呢d質素既警察就真係比你影衰晒la!

仲有呀"衰"字都唔識寫,
我就真係戥警隊+市民驚d law!

...

可能佢真係以為自己係"警花"呢

子爵府

原帖由 vkk 於 09-5-7 23:03 發表
你呢位"警嫂"又幾好喎,唔洗做有老公養,但我一定唔會話你哂命lu,
我頭先都同我老公講呀,以後講野要小心d"字眼",唔係遇著d高尚ge同事,比人話就唔好啦.... ...

係喎...多謝妳提醒呀

子爵府

原帖由 julieann 於 09-5-7 23:06 發表

點只高尚呀, 話唔定都唔知會唔會係自己老公既上級添呀...我地都係少人d, 人地話晒都做過宿舍組架, 一陣我地宿舍都無得住就慘喇!

無得住咪買私人樓囉 ...大家雖然係住宿舍, 但唔代表無錢嘛 只不過係d人膚淺啫!!! 可能就係因為大家住宿舍所以儲埋大把錢都唔定呀

子爵府

原帖由 loyan246 於 09-5-7 23:09 發表
話時話,又真係好岩喎!
我老公都係噤講架!
老婆娶黎錫..娶黎享福架嗎!
邊好似d人噤辛苦又要捱..又要做..仲要輪更添!
唉!!大家話佢會唔會好殘呢?

...

殘花

子爵府

原帖由 loyan246 於 09-5-7 23:31 發表

噤你都知...
不過唔做得講人秘密架!

仲有呀!
唔知道以為你"暗示"人家個戶口裡頭冇錢呀!

問大家一個問題先??
hehe..你地瞓係人地床下底呀!
點解噤叻,可以高估到人地住緊私人樓既?

...

我唔知架...不過我諗大家都係估吓啫!!! 咦...唔係喎, 佢守過宿舍組喎...唔知會唔會留d好嘢比自己呢

子爵府

原帖由 bbbon 於 09-5-7 23:35 發表
呢位師奶唔該冷淨d, 粗口都出埋失儀啦

我怕講得唔夠白妳呢位亞嬸唔明呀嘛...咪講白d囉!!! 係粗口呀咁又點呀...失儀?!?! 唔覺囉...對住唔同人要用唔同表達方式, 對一d唔客氣o既人唔洗咁好禮啩??? 我呢d"無知警嫂"無嘢好, 好在夠直, 直腸直肚!!! 正確d講, 唔通對住西人講日文咩???

咦...妳有進步喎, 終於睇得明我打咩喎!

子爵府

原帖由 loyan246 於 09-5-7 23:45 發表
唔得噤架喎!
如果真有其事,
我會搵個警司投訴架!
你查到d乜,
記得pm我呀!

不過可能係留返d唔出得果d單位呀!
你估唔估到邊d呀??

...

我哋呢d"無知警嫂"查得d咩呀 最多咪睇吓有咩湯水可以補腳皮

子爵府

原帖由 mayho1119 於 09-5-8 00:07 發表

嘩...你仲上嚟留言呀?你都幾唔要面喎!你真痴定係假傻呀?呢度唔會有人歡迎你...因為你一開始就响度串人....
另外等我嚟解釋下先, "鬼撚喳"個"撚"字係粗口嚟咩?你真係無文化得咁緊要?知識水平咁低?...呢個"撚"字係撚 ...

妳解釋得好詳盡呀!!! 個比喻都打得好好呀

子爵府

原帖由 julieann 於 09-5-8 00:17 發表

SORRY SORRY, 我講既警務人員係警花呀...唔記得左係佢亂吠在先添....

唉呀...我咁講, 會唔會比人告架?

有句說話係"先撩者, 打死無怨"

子爵府

原帖由 小B媽 於 09-5-8 00:28 發表

我都講過你知 , 可能要講90000次你先會明d, 申請宿舍可以係計分又可以係抽哥喎, 計分唔夠爭, 有part係人地放棄再採用先到先得, 同分就用抽籤形式決定哥喎, 唔了解返去請教下你上司先再扮代表同我地分析喇 ! 我就同 ...

好多謝小B媽咁友善o既分享

首頁

尾頁

跳至