婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

樓主咁細個, 睇怕男友都係細個, 男友梗係阿媽照顧慣, 如果妳有"本事"叫到個男友搬出去, 妳仲ccccc, 到時大一件細一件, 佢頂唔順簡阿媽, 遲早又係悲劇收場.

sorry, 當我口臭~~

男爵府

好媽媽勳章

而家講講下, 已經唔係原先既問題, 反而係2種思想既沖激.

我好讚成同居, 一者現代男女婚前有關係已係平常, 二者可考驗大家既能力, 包括金錢, 忍耐, 分擔工作, 生活習慣......

我做女既時候, 真係旅行或者去長洲等先會有親密關係, 係人地屋企同自己屋企都唔會咁, 就算入房都唔會關門; 之後做左幾年野, 儲夠$$去外國讀u自己住, 男友就會間唔中黎住, 從細節中就知道咩人先適合自己;

而家我做左媽咪, 我希望我仔仔/第時既女友或老婆都係咁, 想自立就要努力自強, 爸爸媽媽會給予扶助, 但自己既"家"必須要自己去建立.

P.S. 我99/姑9最初對我都係當透明, 但又有咩關係?! 我唔一定要去對住佢地, 睇佢地面色, 老公亦知道我係體貼佢先返去一次.

原文章由 mkt 於 08-11-10 23:33 發表
1/少少避忌總有既,屋企無人唔怕造成騷擾或尷尬丫嘛。
2/間屋阿爸阿媽既,我同細佬無權畀人來住架喎,除非佢地同意啦,咁我就唔覺得有問題。我諗樓主係同99關係唔好啫,唔係一開始未得同意就擅闖民居啩?
3/咪就係怕你地管得啲細 ...

[ 本文章最後由 IRON 於 08-11-11 12:09 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章

不如等樓主出黎回應下........

首頁

尾頁

跳至