網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

回覆 kit2468 的帖子

我出POST 祗是想分享,如果各位有興趣,可以PM我,我都是其他JM介紹,香港人 大家 和諧 分享 希望幫到大家
今個星期 我又約左黃師傅 裝隱形風扇燈

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章

淘毒 發表於 16-1-27 15:03
其實咩木材最好?我只知庶渣板最差,又重又唔濕得水,中間只係啲木碎痴埋。試過唔小心將條濕濕地嘅毛巾搭咗喺 ...
我記得傢俬鋪分析,夾板有味和甲醛,實木最好,因為夾板本身要焗顏色,顏料有D係有毒性,而家我祗會選用實木

男爵府

k_k_k 發表於 16-1-27 15:06
包安裝?
全包 送貨 安裝

男爵府

淘毒 發表於 16-1-27 14:56
我第一個post 係分享淘寶貨,所以就改咗呢個名。當時嫌喺香港訂傢俬貴所以上淘寶訂,但我件貨就一般
我淘寶玩左三年,都交左唔小學費

男爵府

iamnote 發表於 16-1-27 15:32
深圳呢間做傢俬都算唔錯.........
你都有幫親過,分享你D 傢俬相,睇吓,可能你D設計好過我

男爵府

個款係幾似吓,點解你細房做咁多嘢,平過我,作死 亞琴

男爵府

onelokgor 發表於 16-1-27 15:57
please pm me, thanks!
己PM

男爵府

dkwok1023 發表於 16-1-27 17:37
please pm me too, thanks
PM左

男爵府

iamnote 發表於 16-1-27 23:10
你係做實木喎..
原來 你係做夾板,不過想,請問你,你主人房做左好多吊櫃,我都想好似你咁做,但我老公話會撞頭,唔比我整,你會否撞頭,我間房和你差不多大....

男爵府

kwsfcp 發表於 16-1-28 00:18
多謝樓主的分享,你所選的木料很美

請問可給我做傢俬的資料嗎?
我應該回覆晒大家,如果 漏左,請再PM我啦,年紀大冇記性

男爵府

ipmrs 發表於 16-1-28 09:52
回覆 kit2468 的帖子

你$11,000係咪HK$, 同埋係咪包咗運費同安裝費?
我實數比HK$ 11,000左右, 包咗運費同安裝費,你咁計又好似差唔多,我講價 講到牙血都出

男爵府

LoveFamily 發表於 16-1-28 13:21
可否pm資料比我,thx

我收到你回覆,但冇舖名和地址!
己回覆,我又打漏字

男爵府

iamnote 發表於 16-1-28 11:18
係會有撞頭既機會,我都買左好多防撞角保護膠,不過暫時仲未撞過,間房細,想多番 D 空間, 唯有做吊櫃...

反而 ...
我老公佢都幾高大6呎,所以 佢怕撞頭,廚房吊櫃門, 撞頭經常發生,你都好善用空間

男爵府

kit2468 發表於 16-1-28 14:31
己回覆,我又打漏字
我比多小小資料啦,深圳五方家居建築材料廣場,我起點羅湖口岸,搭地鐵(地铁1号线(罗宝线)開往机场东) (2 個停靠站),去到老街轉車(記得轉車,因為我試過唔記得)),好似要上一層或是下一層,自己睇指示,地铁3号线(龙岗线)開往双龙 7 分 (3 個停靠站),田贝站出,邊個出口唔記得,自己打電話問傢俬鋪啦,門口有巴士回火車站(好似對面馬路) ,我覺得搭巴士係正佢門口落車1號巴士,車費係人民幣2蛟,其實 都好方便,打的 $30,以上資祗供參考.

男爵府

kit2468 發表於 16-1-28 15:58
我比多小小資料啦,深圳五方家居建築材料廣場,我起點羅湖口岸,搭地鐵(地铁1号线(罗宝线)開往机场 ...
這是舊資料,我訂造間鋪在三樓

男爵府

Tsangchiu 發表於 16-1-28 17:34
我都想要店舖詳細資料、謝謝
己回覆大家

男爵府

Maygo 發表於 16-1-29 09:28
黃師傅是誰人?可給我資料嗎?有些小工程找不到師傅做。香港的都巴巴閉閉啊

...
黃師傅都係這裡JM 介紹,黃師傅專做裝配傢俬和電器,是一人公司,佢都幾好人,幾好傾,有D師傅我都覺得爸爸閉閉,佢唔係平,幫我拆一張組合床$400.(順便回覆芳姑姐)

Maygo    發表於 16-1-30 00:17

男爵府

kwsfcp 發表於 16-1-28 23:38
再一次多謝樓主的詳細回復,我已經save低樓主你教點去的行程 多謝你❤️❤️

如果有jm想問傢私店的資料 也 ...
多謝支持,你造完傢俬都回來分享吓,期待你POST相睇

男爵府

kit2468 發表於 16-1-29 10:28
多謝支持,你造完傢俬都回來分享吓,期待你POST相睇
其實我間房定做地台未完成,因為 要訂製榻榻米地垫,但淘寶暫停接單,要過年後,完成後個樣,應該係咁....而家興榻榻米地垫

男爵府

amymymy 發表於 16-1-29 17:47
其實我想間hk$11,000係包左#1張圖既床同書枱定點?之後又見到好似有衣櫃,咁即係有幾多件傢俬

...
$11000,是全部,香港 我問要分開計,所以 香港計落都幾貴

首頁

尾頁

跳至