家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇怕你以為高鐵通車會有利可圖,咁你就要了解吓坐高鐵去巽寮灣嘅流程:深圳北出發,高鐵喺惠東站下車,出站後打的/公交到324國道路邊(有排先等到的士/公交)國道路邊攔截到巽寮灣大巴坐半粒鐘喺海公園落車,百里銀灘在望(你應該係睇中呢度喇)
當然可以坐高鐵半粒鐘到惠東即刻打的去百里銀灘就快好多又方便啲,不過要知道,即使平均每日有25車次,假日真係唔容易買到高鐵票,左計右計淨係交通費都幾係嘢,以內地打工族工資真係高消費,仲未計租地方渡一兩日假
惠城附近去更加唔駛住一晚啦
深圳周邊欠缺海灘,每逢國內雙休日/假期迫爆大小梅沙,有車階級都會揸車去惠東玩,通常一日來回唔駛住一晚,又或者去近大亞灣嘅南澳都有長沙灘
不過咁講啦,真係覺得嗰邊環境唔錯,當投資揸貨冇諗住出租壩補都有得諗

男爵府

買大陸樓唔係一定輸,04年喺廣州買咗兩個細單位,地鐵陳家祠站一出就係,舊年放咗個,留一個閒時上去玩,好學區細單位有價有市,美國一樣係睇學區買樓

男爵府

大力大力 發表於 14-4-26 00:16
買大陸樓唔係一定輸,04年喺廣州買咗兩個細單位,地鐵陳家祠站一出就係,舊年放咗個,留一個閒時上去玩,好學區 ...
我無聽書,你有冇撐大眼睇貼呀大力叔
咪同開鋪嗰個樓主講咗佢買嗰度好liu lun唔就腳囉,啲人跟購樓一日團去見到個海景樣板房已經怦然心動,有得揀簽三年約交俾酒店管理出租,吹到年收益3.X%仲未計資產增值,以為包賺咪又係促銷手段,賓館折舊率又唔諗吓,渡假友鬼得閒住舊嘢,新盤又勁多,陸續有嚟"深惠同城"地鐵通係有得諗,不過有排等,仲要益咗惠陽排隊尾,有閒錢咪買囉,揸貨養吓蚊滋,得閒去玩吓食吓嘢都得卦
嗰度如果見到好多粵B車牌出入又唔同講法喇

男爵府

ac321 發表於 14-4-26 16:54
嗰度真係好多粵B車牌(約一半),不過多是在嗰幾間新建五星洒店區(一入海灘處,最近国道),而不是去到你買樓的 ...
喺開po樓主買,老人家買樓只買好學區細單位,有價有市,貨如輪轉!

男爵府

ac321 發表於 14-4-28 15:32
老人家、、、
認老唔怕老

男爵府

ac321 發表於 14-4-28 16:29
我就死都吾認老!(其實係70後!!!)
70後駛鬼認老咩

男爵府

樓主要留意,國內樓價冧市幾次都係惠州帶頭

首頁

尾頁

跳至