自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

choco_soup 發表於 18-8-12 10:47
而家開始食返避孕藥,食優x 明,上網睇d 用家話會愈食愈肥,係咪真嫁?

我好擔心我會肥。有無用家可以分享 ...

呢隻藥,有d人係用黎減肥用,應該唔會!
btw:我前幾年食呢隻藥,m黎第三日個頭痛到爆,仲要痛足3,4日。食特效止痛藥都冇用!

侯爵府

shan1016hk 發表於 18-8-12 17:24
其實避孕藥係咪40歲以上就吾好再食,打針又係,因為醫生話對子宮吾好

我諗個個人體質唔同,但最好問番醫生。

侯爵府

choco_soup 發表於 18-8-12 17:54
用黎減肥,咁我咪慳返減肥藥錢?

我今日第一日食,暫時未見副作用。

你留意下食完會唔會有頭痛,我就m黎第三日痛到就爆果隻,食止痛藥都冇用,問我婦科醫生,佢又話唔怕!後來我知家計會平好多去買,姑娘要做問卷時問我有冇頭痛,我講番個情況,姑娘話我唔可以再食,佢話如果食避孕藥有頭痛發生(我仲要係個個月)佢話根本唔可以再食,因為好容易會有中風既危機(頭痛已經係個的提示),跟住我就唔敢再食。

侯爵府

ilovefat 發表於 18-8-12 18:25
我食呢隻嗰時係食好多野都唔肥,停左就開始肥少少,但食左三年左右,有心跳問題,停左無事
...

如果係優思明,我知有d人減肥都食佢!

侯爵府

gobears 發表於 18-8-12 18:43
唔係喎,開頭食適應期有頭痛係好常見架喎,就好似M前或黎M時有頭痛咁,唔係代表唔食得咁誇張
...

因為家計會姑娘咁講,我先會咁講,個個唔同!其實都係講比jm知,都唔係要聽我既!

侯爵府

choco_soup 發表於 18-8-12 20:16
你係食緊藥果21日頭痛,還是m 到先頭痛?
我要留意下,我血氣虛就易頭痛。
...

食藥時冇頭痛,m 黎第三日開始爆痛4日,家計會姑娘問完後,唔肯賣比我(之前在藥房買的)

侯爵府

shanshan子 發表於 18-8-13 11:23
您意思係黎M 有頭痛發生 ?定係指平時 ?

平時冇事,m黎第三日開始爆痛,好準

侯爵府

shanshan子 發表於 18-8-13 14:53
咁係代表唔岩食? 我同您1樣.第2.3就會

我最初唔知,係我婦科醫生叫我食(因為經量多又貧血),我有頭痛話佢知,佢話唔緊要!後來我去家計會買 姑娘問完知我食咁耐都有頭痛就唔賣比我,佢話咁痛法根本唔可以再食,佢話會有中風的危機,當時佢話可以轉其他試,但我就話唔再食喇,果種法真辛苦,每次痛3,4日。止痛藥都冇用!

首頁

尾頁

跳至