自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

mizuho 發表於 23-10-6 16:33
買廉航就應該準備要買行李,全世界廉航都係咁操作

其實而家傳統航空公司都係咁操作,要細心睇自己買緊咩。

水晶宮

llmanll 發表於 23-10-6 16:37
Trip 買左機票果度應該有寫?咁今次問題係佢無寫定係點?5千幾都幾肉赤,可能當初揀機時,揀第二間公司有包 ...

提早喺 HKA 度買行李,亦唔會咁貴,學費好貴

水晶宮

mizuho 發表於 23-10-6 17:00
確實 昨日買CX才發現Econ Light只有一件23kg,需要買Essential、Flex才有2件行李,而且只有Gold才可以多加 ...

我第一次買 Qatar Airways 機票,而家都努力睇緊行李點計。飛英國,經多哈轉機,好似計重量唔計件數。

水晶宮

ahmama 發表於 23-10-6 18:13
唔係喎,我問過cx係可以加行李,無記錯加一件現場$8xx, 預先網上買就$6xx, 一件幾多kg就睇番你張機票,機 ...

最近 check 過,加行李每件價無咁平

水晶宮

mizuho 發表於 23-10-6 19:11
我係昨日打電話入CX訂,佢話Light只有一件,所以出票就出Essential,全程美國大陸來回可以2件每件23kg。可 ...

入返 booking 就可以加

水晶宮

ahmama 發表於 23-10-6 20:27
我今年2月睇,回程坐business足夠行李quota無買extra。剛睇網頁,首爾、日本zone 1是$100美元一件。
...

我上個月 check,英國 ~HK1000 一件

水晶宮

wing530 發表於 23-10-10 19:41
我7月都係多哈轉機去英國,來回香港,行李只計重量,不計件數,我哋三人,四個大喼,冇問題
...

唔該晒你呀 ~ 咁我唔另外買多一隻大喼喇 ~

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊