自由講場

跳至

首頁
34567...26

尾頁

水晶宮

Re: 迪士尼樂園朋友仔

7-8 月 annual pass 優惠~~ click here

嘩~~ 因為暑假, 佢 hotel room rate
只 offer 85折咋
buffet 依舊 8折

水晶宮

luluma
舊年 06年 summer
7-9月佢地咪出左張 "夏日通行証" 既
咁係 8月 逢 星期二, 星期五
放完煙花後, summer pass holder 可
再進入 幻想世界 玩所有機動遊戲
同埋 最特別係有唔同既 disney characters 可以影相
eg : woody & jessie, snow white 同埋 7個小矮人
beauty & the beast, 鐘樓駝俠
mickey, minnie, donald, gloffy 都係 summer look
仲有 mickey minnie 有另一個 魔術師 look

舊年我差不多影晒咁滯
最開心見到 好多平時見唔到的 characters 嘛
好似 beauty & the beast 咁, 7個小矮人同 snow white
一齊影相喎
不過最麻煩係太黑, 唔夠光, 渣d 既機影出黎唔靚

不過唔知今年佢地仲搞唔搞
果陣夜場只 for summer pass
冇晒自由行, 排隊冇人打尖, 不知幾爽

遲d 果d 野未係好知 details 係點

水晶宮

penpen
我估佢 9月就會有返 65折
我到時都要請一日假囉~~
仲諗住8月尾去, 唔使請假添

水晶宮

LittleMiyo 寫道:
如果落雨,係未好多野都冇得玩 ? 仲有冇巡遊 ?

好睇情況喎, 如果唔太大雨, 只是間中有雨

d 公仔 可能會著埋 rain coat 出黎見人
(mickey, minnie, donald, daisy, pluto都有
rain coat look), 幾得意架, 不過我未撞過
而雨天就會變左 火車 parade 喇

不過如果太大雨 eg : 黃雨, 好多戶外既 game
都會 close, d characters 都唔會出黎了~~
只有玩室內 game 同埋睇 show 啦

如果唔太大雨的話, 我都想 sunday 去
因為想見到 雨天火車 parade

水晶宮

corner cafe 係 good 架

星期日 唔係有咩朋友約去邊玩
or 小朋友生日會
就真係唔知去邊好
去行街? 又怕會身痕
又去冒險樂園 (又係要用錢)
哩埋係屋企, 我真係會反眼架

好彩我果頭岩岩新商場開左
如果sunday 冇得去食樹皮, 去果樹八下囉~~

水晶宮

penpen
你試下去 city hall 問姐姐攞啦
你咁犀利儲咁多, 爭一張, 睇下d 姐姐有冇
不過怕佢地都唔齊咋~~

呢個 weekend 天氣好d
終於可以去反喇~~

下次又有人偷影, 即刻開把傘

不過好多時都避唔到
尤其 yumi 同d princess 幾熟
公主同佢講好耐野, 又攬又鍚, 又可以坐大脾影相
(大人大姐邊有得坐公主大脾啊, 小朋友先可以咋)
d 人覺得成個構圖靚卦, 又影影影......
真係勁憎d 人咁樣
又唔係 artist, 都唔知有乜好影
如果係東南亞果d tourist 都好d
同佢講 "no picture" 佢地唔會再影

p.s. 係啦, 那個 歐巴桑, 只影公仔都 post上去,
不如我都post啦, 我老公影 parade 果d 仲影得靚過佢,
有埋景深架喎

[ 本文章最後由 thunder_bunny 於 07-10-18 10:41 編輯 ]

水晶宮

ydoris
放心啦, 天氣報告 點都見到 個太陽
就望佢今日落飽佢
唔好阻我地 sunday 反反反 咯

pen pen
d人真係幾野蠻
你唔拍底佢 放上 youtube
人地的確有規條
不過 張 ticket 咁細
印唔晒上去咋~ 真係 487 (屎白痴)

早排我都聽聞有d咩唔知 水既巡遊
可能係 for summer 啦, 係就好啦

luluma
佢地 mother's day 時, GR 既 姐姐 係 park 入面
向每位 媽媽派一支 粉紅色康乃馨
我都想知佢地 father's day 有咩搞

所以呢, 要多做 survey, 門口果d 呀
有咩意見講晒比佢地知....
我次次都話 parade 要轉下啦, 多d 唔同既公仔啦.....
搞多d function, 有多d 新鮮感嘛
人地日本不知幾正, 3個月轉一次主題呀~~

佢地農曆新年果個 show 同埋 呢次 海盜主題
都搞得好好

水晶宮

luluma
咁你記得下次搵機會做下
真係會有 gift 送架
長既 survey 會有 鉛子筆 同埋 2個 pin
視乎果份 survey 長定短
做過2次長既 survey, 所以有4個 pin
最開心有阿女最愛既 chip n dale

影開相, 又影埋呢個
呢個用毛絨鐵線屈既
米奇頭既小朋友 介子 係舊年 11月同朋友係 翠樂庭
果度食 buffet, 去 toilet 既時候,
有個 toilet 既 嬸嬸 送比我女同埋阿女個朋友仔
真係好鬼 suprise 去 toilet 都有 suprise

水晶宮

penepn
今日雖然好多人, 不過都好開心
老豆節佢地每位爸爸 送一個 襟章 (size好似 生日 pin一樣)
係超能先生同超能 bb 的 "happy father's day pin"
好正

treasure hut 是 杯墊 (2款任揀) 儲齊了杯墊~~
captain jack 好好呀, 做完海盜訓練營
第一個拖 yumi 出黎影相
唔記得晒扮 captain jack 要 cool
捉實 yumi 對手, 仲笑咪咪影相~~
又同我地講 i glad to see u again, i love u
簽名都加多個 my princess

米雪 sleeping beauty 今日扮阿 belle 呀
佢一黎又叫 yumi
yumi 話佢係 sleeping beauty
佢話 no, i'm belle

生日 pin 佢地派晒 donald 同埋 chip n dale
只剩返 mickey & minnie 呢2款舊架咋
好彩我5月 揀了 chip n dale
儲唔到 donald都ok 啦
yumi 9月生日可以用返 chip n dale
真係好彩~~ 好心佢地派晒就再印啦

姐姐同我地講 7月轉 parade for summer
會濕身的, 仲會有水槍賣添
真係玩水喎, 咁小朋友係咪可以著泳衣 襯短褲 黎玩囉~~
呵呵呵 ~ 大家準備定水槍帶入去玩, 唔使買咁貴啦~~
不過 睇 parade 佢地會派d 野比你 "遮住" d 水
因為有d 人唔想濕架嘛

之後就會到 holloween parade
(舊年一架花車, 今年會有5架花車)
仲有 x'mas parade~~

水晶宮

penpen
唔會誇, 大人大姐 著住大學畢業袍去廸廸門外影相 都見過啦
小朋友仲得意啦, disney characters 個個都 鍚鍚啦
- hollwood 個大草地花園必影
- background 係 hollywood hotel, 米奇頭窗口
- hollywood 字樣草地
- 出左大閘, 係海邊長廊, 影下個海都唔錯啊
- hollywood 個 lobby 都有2個 米奇 銅像
@ 2邊 lift 口
- mickey's chef rest.門口 有 個大米奇頭鏡子

識 keep 行李係 酒店果度就醒喇
我見d 人拎埋去 park ?-(
公園同你遂件計 $30, 我戥佢地肉痛喇

夜晚食咩呀~~ hollywood 果度有間快餐
定係出東涌食呀, 有 "意粉屋" 喎
不過出左去就趕唔切返黎 係 果間 kids shop 既
bed time story 喇(8點半), 你 諗下啦

水晶宮

ydoris

佢地做手工只是上午的, 係嗎?
我地仲未整過, 星期日............ 成日懶瞓
中午入到去, 收晒檔
所以明天一定要早起, 當返工

果個 treasure hut 其實好易玩, 不過第一次就難d
要四圍搵 個 木牌

佢張地圖咪有晒座標
係附近會有一個牌, 係一d 圖案
搵到個圖案後, 睇下佢代表咩 "字母"
便填落1-9 果個大格仔果度

最後下面咪有一行字 要你填上 "字母" 既
佢橫線下有 no. (1-9) 提示,
只要填上 no. (1-9) 代表果個 "字母"
就 ok
明唔明我講咩~~

佢地 total 有 4-5 款地圖架
座標圖案不變, 不過代表既字母會唔同囉

比個 ans. 你及下

水晶宮

ydoris

睇下聽日有冇先~~

係呀治安唔好, 四圍都有海盜打刧呀

係呀, d 圖搵一次就得, 如果張圖既 password 唔同
搵返之前果張, 對返個圖, 都可以搵到 ans.

水晶宮

penpen

依家真係有 2款槍賣呀 $70
一支 pink color, 一支 brown color
好明顯, one for girl, one for boy
射出黎係一個投影既 骷髏骨頭

乸型鵪鶉後生仔 終於最後 唔使錢,
不過要做咁大場戲, 好瘀皮啫

兒童餐對於我地真係都夠飽
皇室宴會廳 果度個兒童餐 轉左 d 又乾又硬 既雞肉
變左 小雞腿 2支, 一個薯蓉 同 半支 栗米
好多人買啊

水晶宮

係喎~ 唔記得打~~ wakakaaaa

disneyland hotel 係花園影個 酒店背景
企係樓梯影
而企高少少樓梯影返落去就可以用個迷宮做背景

室內仲會有多d景
- lobby 既 sofa 啦
- lobby 既 mickey/minnie 銅像
- 搭 lobby 果架 lift 上一層, 有 隊band 表演果層走廊
會有一個 露台的, 放左d 白色通花椅子
- shop 果邊行去有大水晶燈, 長樓梯
大城堡壁畫, 小客廳 咁樣

帶埋公主裙影仲靚呀

以前第一次住酒店, 影到差d 唔夠 memory 影

係呀, 靚 snow white 最靚
笑起黎, 咪起眼, 好 sweet

仲有呀, 如果你 check-out 時段
11點幾去到 disneyland hotel
會有 公主 係 lobby 架
見過 2次, 8成會有的

水晶宮

我係半個夜鬼~ 都未油指甲........... wakakakaaaa

聽晚仲要去阿媽到食飯 :-p

著拖鞋 ok 啦
冇帶就只有著房果對落去囉

我第一次去唔知呀, 都冇帶拖鞋
變左對 白雪雪既 mickey 拖鞋
冇得帶返屋企囉~~

可以唔使帶水泡, 有背心形 水泡 可以借
成件衫咁架

水晶宮

bb豬mama

當然可以帶相機啦
自己小心財物 就得啦
都係住客, ok 既
(有沙灘椅 同 木台 仔)

通常住客落去游水
係房換好泳衣
被上浴袍 落去 就得
唔使 mind 唔好意思
個個都係咁架
唔使再入 更衣室 換嘛

泳池入口又會有大毛巾用的

水晶宮

熱到d 衫濕晒又乾又濕又乾................

反正都冇得去泳池游水
屋企附近果個 pool 都有份 close
好彩冇去咋

好多次 sunday 都見唔到 靚果個 snow white 出黎同
guest 影相, 佢只做巡遊, 唔靚果d 出黎影相
我又唔諗住閒日攞假去, 所以琴日都係為左 d 靚公主囉
終於真係見到 靚 snow white 同 靚 cinderella
2個 都鍚yumi 一啖
yumi 帶住 snow white 個紅唇印返婆婆屋企

penepn
果度冇人著 t-shirt 喎
唔怕啦, d 鬼婆仲肥呀
豁出去啦
hollywood 房入面除左 拖鞋, toilet 果set 既用品
仲有d 酒店信封信紙, postcard, 紙袋 呢d 咋
佢個雪櫃仔仲係吉架, 要去汽水機自己買野飲的
仲有d coffee, 茶包 果d 囉~~

你試下果日入 park, 去 city hall 問姐姐拎呢個 pin
~ congratualtions pin ~ 係 for 結婚紀念日 的 guest
妹豬入去影畢業相, 都好值得 恭喜 的, 一於入去拎埋個 pin

ydoris
幾好喎, marie & chip 個墊有得換
之前冇買, 可以去換了
我今晚返去影底 tinker bell 在手中的相比你睇啦

水晶宮

penpen 寫道:
thunder_bunny,
咁搞野!! 帶住個唇印走, 妹豬都俾cinderella鍚過, 不過個唇印就係隱型既~~

廁所入面好似有摺左做動物的毛巾, 可以取嗎??
好!! 一於豁出去,有人多肉過我嘛~~ :lol: :lol: 睇左天氣預報,希望果日唔好落雨啦~~~

congratualtions pin ! 一於取埋佢留念 :-P
多謝妳報料 :-P :-P

penpen~
果隻都拎得架~ 仲有個門口牌 "叫人打掃果個"
i love you boyz 果個 donald 佢都有攞走
我蝕左2次, 冇拎添~~

cinderella 個 lipstick 好淺色, 鍚左睇唔到
snow white 果個 鮮紅色, 人人見到都笑

你睇佢個 hill 屎樣

水晶宮

luluma
你真 smart, 真係有禮物派, 係一個 pin
不過唔知佢入場派 定係 點
收到風既 bloggers 已約好一齊早d 去

luluma 寫道:
我呀

我有諗7月1日會去玩呀, 十周年回歸, 一定多多人到飛起, 期待會有禮物派, 因為我母親節同父親節正日都無去到拿禮物呀

不過係咪一定去, 就要一兩日前才可決定, 睇天氣啦, 又想睇回歸煙花, 不過又係會好多多人......

到時先啦

水晶宮

而且 1/7 有 新 parade 喎
點都要去 捧場 啦~~
買定水槍喇喎

29/6 都有朋友又係阿女學校放假 去反
不過我女學校又冇喎

首頁
34567...26

尾頁

跳至