自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我搬咗去第二度寫,冇咗果種親切感,個界面冇yahoo blog咁好用,又冇咗yahoo個主頁同其他blogger吹水,都冇咩心機寫。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mandy952 發表於 18-5-1 07:49
咁多人用,唔明點解執左佢,收廣告費都應該幾好搵

應該係營運費貴啩,好記得耐唔耐就話upgrade, 執之前有次upgrade搞到好大鑊,好耐都唔用得,functions又short晒,果陣最大其中一個blogger戶係球會,佢地頂唔順,另起爐灶搞個web, 跟住個blog又問題多多,出唔到新帖,俾d bloggers日日問候,見佢地cs連答都唔答就知有問題,後來公佈摺埋,叫會員準備備份,但道出個blog後嘅紀錄大部份相都睇唔到,好彩果陣我將個blog備份咗幾個地方,叫做睇得返。

不過最深印象係有好多bloggers成日投訴yahoo blog cs, d留言好恐怖,仲有粗口問候人地全家,都唔知點解d人要咁爛口,仲要係女人/媽媽

王國長老

mandy952 發表於 18-5-1 09:36
其實blog嘅技術唔算難,唔明佢咁大間公司都hold唔到blog就奇怪,睇下台灣嗰d,幾多廣告,收入應該唔錯,台 ...

台灣同香港兩個市場嚟,人口文化用字都唔同,台灣市場大d, 用嘅書面語,香港獨有文化加好多人寫白話,局限咗流傳性,最緊要係當時online marketing發展唔及其他地方,好多廣告商唔肯俾錢買網上廣告,yahoo hk blog未必賺錢,當時yahoo係一拼將香港同台灣嘅奇摩都摺埋,或者fb page/group都搶走唔少bloggers
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至