在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 pigleg薑 於 08-10-21 12:00 發表
係嘅...有我媽咪幫我湊住個女,我真係十萬個放心~但有時自己抱住個女,個女係度喊住要婆婆~個心其實都幾酸架!同埋我個女好細膽架~小小事就驚驚...如果我同婆婆都企係同一方向,佢回頭一定會撲向婆婆度,果一刻我真係會自 ...

你唔使唔開心呀 ~ 你女女跟婆婆好正常啦.

我兩個女都系工人湊, 細女好多時唔系好跟我, 我開頭都有唔開心, 但細心諗, 細女肯跟佢, 証明佢錫女女, 湊得ok 啦. 比你寧願女女跟自己媽咪啦. 你個 case 更加 100 個唔使唔開心, 系自己媽咪湊. 放心啦, 我大女以前都唔系好跟我, 大大下就會跟, 因為我帶佢去街買野 ma. 所以唔需要擔心唔跟你 ga.

大宅

原文章由 Joanna.L 於 08-10-21 21:46 發表
好同意你個講法,我就黎返工,都係打算俾媽咪湊,而且我都預左,好過俾我個賤人99湊(個八婆周圍同人講自己湊孫,仲辭職唔做)好彩我媽咪個間公司汁笠,呵呵!俾我99湊仲得了,我個女就三個月,但係隻99竟然教佢講叔叔唔係爸爸 ...

甘你真好彩, 唔使比 99 湊. 有時唔系話佢地唔錫 d 孫, 而系佢地做 d 野唔順眼, 你唔出得聲, 老公亦唔會出聲. 好啦, 真系出聲講比佢知你意見, 對方個心有條刺, 因為佢地99% 覺得自己好叻 ga ma.

自己阿媽呢, 可以出聲 lor. 講完唔會放向心度.

首頁

尾頁

跳至