婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

hi! 各位美女,我賤精shadow來報到啦!一月一號驚恐俱樂部萬歲,2009祝各位主恩滿溢,身體健康,平安喜樂,樣靚身材正!

卡b - 你係我地版主來架馬梗要快d好番做見証,唔係洗鬼你係道 重有你再三級跳下,你老公就慘啦!下次見倒何生重瘦過條柴,要買d虎邊幫佢補下啦!

kikiwoo - 你唔理個姑奶就對,記住我地的金句-唔好委屈自已去討好別人。要為自已而活呀!難得我地由幽谷行左出黎,所以要珍惜開心每一天,知嗎?幪婆

呀仔首歌幾得意搵日帶佢出黎等我同白骨精教佢,包佢已後聽聽話話 最後好多謝你部我去掃貨,有咩事再電我,我anytime都會為你分憂。

美麗 - 我真係要再讚多你一次,你真係人如其名,內心同外型都咁正......若果同余慕連姐姐比,佢都係靚你小小!我好番d會立刻約你太極funky!

KaKa- 我心愛的白骨精,太高興同你個索女相遇,另我比之前更賤,新一年祝你告別飛機場,有番小山坡,因為而家實在太平:;pppp:

miumiu - 預祝你生日快樂,靚靚靚!仔仔身體健康,聽聽話話,老公日日同你睇閉路電視!嘩,日日睇開心死囉

little Cat - 唔好為個衰上師唔開心,我地你!記住今個week同我番教會,唔係提早送你番天家!電聯啦

大宅

URGENT - 各位信主的姊妹們,請替LITTLE CAT代禱,她因為視線重疊的問題,今日又係巴士跌親,而家係急診,未知要唔要留院,我會跟進她情況!

希望各姊妹幫佢代禱,求主保守佢身心靈健康,給她最好的醫治,有時間就電佢問候下啦!謝謝各位!

新姊妹們 - 你地的情況LEE道好多SISTER都經歷過,無病D人真係唔會明白我地感受,一般人都會以為我地係心理作用,所以唔好太再意人地講咩!努力面對自己個病重實際啦!至於工作上一定會遇倒PK的人,所以唔需要為這些人唔開心,因為唔值得!

努力!加油!祝福你地早日康服,我地好多人會支持你地,有機會一齊黎參加我地D聚會,好開心架!

卡B / 美麗-我又腸胃炎啦!請代禱因為下星期忙到PK,唔可以請假!

美麗多謝你的安慰,我會學下溫馴D,希望過兩日冇事啦!可能食得箹多真係超燥!都話左你內心同外型超正,可以比美余慕連姐姐......:;pppp: I LOVE U GA MO LIN

大宅

各位SISTER,

LITTLE CAT 已經出院了,大家有時間電佢問候下!請繼續為我們的身體代禱,謝謝!

TAKECARE AND BEST REGARDS

大宅

各位新朋友你地好!我有焦慮驚恐已經超過5年,你地所講的情況我全都經歷過,美麗講得好 - 我地唔好太在意我地怕的地方,你越注意佢,就越會走出黎。所以發的時候,要同自已講一定捱得過。

至於焦慮好難完全唔諗,但要知道我地通常諗的事通常都唔會發生,只係我地諗野過份負面,所以保持樂觀係好重要,加上有藥食緊情況會stable好多!relax d la 朋友!

至於輔導係九龍城有間輔導中心唔錯架,收費好平,只係月入的1%,每次有個半小時,佢地會教你點面對恐懼,教我地對抗不合理的思想......我介紹過幾個姊妹去,結果都唔錯架。如果你地有興趣我PM比你地!

藥物同輔導都只係輔助品,最重要都係自已肯行出黎!希望大家努力一齊好番!

BB Funny - 我facebook add 左你啦

大宅

索muiui真係叻左好多,而家識得安慰人,努力加油,你都會好快好番!

卡b - 開心點去玩啦!我地會繼續為你代禱,神必守護你直到永遠!記住你是慌失失美女兵團的奇跡!我們都會好努力地成為別人的支持!我要食鳳梨so.......多謝!

美麗 - 你都進步左好多,努力開心過每天,我都會push你完成今年目標架,咪偷懶唔係打你pat pat呀!

不過我真係好欣賞你同卡b對新朋友的關愛,你係天家本成績表,神會加賞你,三月開始番太極funky好唔好,因為我地其中一個目標係做太極funky代言人!哈哈哈

各位新朋友,你地要努力,只要肯堅持,康復之路就會順利好多,Lee個驚恐support team都比倒好大支持你地,希望各位健康快樂

原帖由 muimuisy 於 09-2-7 23:49 發表
卡B加油!你返來可以給我信心了。
各位新朋友,我有驚恐巳7年了,藥就食了年幾,醫生見意 最近加了藥,因為呢倫太燥,但無損我對康復的信心。
你地的經歷我真係好明白,但信心就是力量,大家可以克服呢個病,。有時間可pm我, ...

大宅

各位病友加油呀!康復條路係好難行,但唔放棄一定捱得過,願主保守各人平安!

Ryan - 希望輔導中心幫倒你,努力保持心境平靜,唔好有太多的負面思想,你咁後生好快會康復,至於保險over budget咪當買個平安!

美麗 - 今次發作比左一個寶貴的機會你睇清楚自已盲點,病程起落一定有,只要我地識得handle就已經好左好多,你諗下今次來料之後你handle得幾好,私人醒多你十磅作豉勵....ha ha ha

主與我地一定會與你同行!

Maggie - 家燕mama一定支持你架!而神就係我們的力量,而永遠的支持,所以發作都好快冇事,我地今年要努力完成五個目標,加油!

至於呀仔讀書,唔好咁勞氣啦,放輕d啦香港人!主與我地一定和你同行,lee輪好忙得閒先打電話問候你 ok!

Little FAT Cat - 好d未呀?個頭重有冇痛? 保重加油!廿一號晚點呀? sms我啦!

三月太極funky重出江湖,各姊妹準備啦!

家燕媽媽

大宅

各位親愛的姊妹,唔好意思攪到大家咁掃興 ,剛剛睇家e生番來即"all"兩野,但最唔明點解"all"極都咁大隻!

美麗多謝你的愛心蛋糕,映幅相比我睇,最後多謝大家的心意及支持,等我好番再玩過,later請食飯補數ok?你地玩得開心些啦!

卡b - 我會為你禱告,你的台灣之旅一定會好開心,享受神給你快樂的時刻,記住你是別人的奇跡,番來同我地報喜!add oil ga!

ryan - 神係聽禱告的,所以你要繼續祈禱,神會保守你平安,你都要努力面對自己的病呀!

大宅

各姊妹注意 - 太極funky鐵定三月三日開班!我星期尾會再reconfirm大家!

出席者 - shadow;美麗;little cat; ka ka

歡迎各新姊妹加入!有興趣請留言比我or美麗! Thanks!

索佩 - 你跳唔跳呀? sms我啦!

kikiwo & 卡B & tiger媽- 你地出來食飯嗎? 慶祝卡B成功番來呀! 地點尖沙咀!

祝各位日日開心,主恩常伴!

大宅

新好妹們,details覆左你地啦!請check PM及盡快覆我因要book位!Thank you!

喂!其他靚女請快d覆我,謝謝

大宅

b姑,

陀住bb重食緊箹係kiki woo呀!佢個仔而家都唔知幾精靈!但唔食must be最好,但陀住食都可以!不過你最好都係問醫生意見啦!

希望你減箹成功!加油努力!

原帖由 b咕 於 09-3-13 01:52 發表
大家好,

又係我呀! 唔好介意我只係有問題想問先出現......

不過我真係有d urgent嘢想問....唔知大家可唔可以幫幫手.....

話說我個病係07年7月番發, 開始食番藥......食咗3個月自己停咗藥, 因為真係好唔想食..... ...

大宅

b咕,

你好呀!希望你開開心心完成你的旅程,大家都會支持你!番黎同我地報喜!

takecare la

原帖由 b咕 於 09-4-2 10:51 發表
hi all
仲咩大家呢排咁小留言, 雖然我唔係成日發言, 不過都會keep住入嚟睇吓大家

我今晚飛日本啦, 會同埋囝囝去, 其實都係一心想同個仔出trip, 我暫時都仲ok, 只不過係呢兩日接近要上機, 個人有d焦慮, 又開始想亂想 ...

首頁

尾頁

跳至