親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

Princess_Sa 發表於 17-4-25 13:08
其實親子旅行唔係第一次,但因為今次去嘅地方係日本沖繩石垣島,好多人都知道呢度嘅公共交通只有巴士,而且 ...

終於有石垣行程share...石垣行程少之又少,謝謝樓主分享
請問樓主去幻之島上陸+浮潛跟什麼浮潛公司
因為看過浮潛公司d 網頁比較,以我用google translate理解, 登上幻之島後再坐船去石西礁湖/ お魚畑浮潛,大約6000-7500円。如果淨上幻之島,在幻之島浮潛約4000円。
會不會包浮潛衣?我5月頭去,我驚落水凍。

大宅

Princess_Sa 發表於 17-4-28 10:20
我係跟平田觀光架!其實都係去到石垣島碼頭先報,一入從最右開始數起第2/3間,門口好大,你會見到佢地有幅 ...

謝謝你!好詳細呀

大宅

Princess_Sa 發表於 17-4-28 11:15
唔使客氣,另外想提提你,如果你去嘅日子係長(好似我咁係6日5夜),去到先報確實係好易就時間,但因為佢地呢 ...

我去8日,早去早返,實際7日。
我地自駕遊,會方便d。
諗住頭幾日先報團出外島玩,之後老公有幾日約左朋友去外島釣魚,自己同小朋友坐巴士周圍玩,但見巴士時間表⋯⋯
依家立即要練習揸返車。
我book左東橫inn, grandvrio同WBF
東橫inn就諗住出外島方便
Grandvrio就靚同有溫泉(之前想吾自駕,諗住巴士站就在門口,會方便!原來都吾方便,但現在自駕就吾駛諗)
WBF就新酒店同大房,有煮食工具

大宅

Princess_Sa 發表於 17-4-28 11:08
其實石垣真係只係純觀光,可以買野嘅地方唔多,不過因為我唔係自鴐,所以算巴士去每一個景點,呢6日5夜係非 ...

依排西松屋真你大減價,facebook上每人一箱一箱pack返黎。我已經過了這種瘋狂期,買少d行李重量,克制下自己......哈哈......

首頁

尾頁

跳至