跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大家好,我係7/5/08 睇醫生CHECK到有BB,醫生個時話有5 WEEKS

伯爵府

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-10 07:09 PM 發表
焯賢媽咪
hello, nice to meet u . did u do u/s for your last check up?

唔好意思,咩叫u/s呀?係咪即係照左bb未呀?

伯爵府

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-11 12:27 PM 發表
焯賢媽咪

yes, ultrasound.

重未呀,因為我諗住過埋紅假先出去年照,不過唔知點解,今胎個肚好似好快漲甘

伯爵府

我今日量就粗左幾吋,我都嚇左一跳,你而家個BREST重有無谷住呀?我重有呀,都唔知係咪有問題?

伯爵府

原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 12:10 PM 發表

hello..你好
我都想知第二胎個肚係咪會漲得快d..
我自己都覺得個肚大左..

我朋友個家姐都第二胎,佢話佢家姐幾個月個肚已經好大,好似吹波甘

伯爵府

原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-10 08:16 PM 發表
hello..大家好..
我岩岩係5月6號check到有左bb...
今次係第二胎喇..而家大b岩岩14個月..
細b而家5weeks多d
我將會係廣華生..
你地呢?

我都諗住去廣華,本來諗住去威記架,不過要我試生先取消去威記

伯爵府

原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 04:31 PM 發表

咁岩呀..我都係去廣華生..
你約左幾時第一次去廣華產檢呀?我就7月10號先第一次..
我自己就諗住5月尾出去搵私家照一次先..我聽人講..第二胎好似無得照u/s同結構..
我第一胎係開刀..我諗今次都應該會係開刀... ...

我未去登記呀,因為我唔知邊一日係登記產檢
如果去廣華生,第二胎可以選擇開刀或試生,因為我上一次小產前都係去廣華做過一次產檢,我問過佢地

伯爵府

大家去左登記未呀?

伯爵府

原文章由 ricfa 於 08-5-13 11:40 AM 發表

BREST~~~~~
好谷呀,呀女挨過黎都痛呀

我以為自己有問題呀

伯爵府

原文章由 emily_tsy 於 08-5-13 01:47 PM 發表
hi. 焯賢媽咪....廣華好似日日都有得登記架wo..只係時間唔同. 你要打去問下...我第一次去廣華產檢係26/6. 上星期去左私家檢查都係第一次. 4星期會再去私家的. 依家安排做oscar既野呀..唔知有無位呢? 我都係第一胎.:h ...

我今日去過廣華,佢唔收我,而家新例唔收第二區

伯爵府

原文章由 emily_tsy 於 08-5-14 09:42 AM 發表
其實我都有聽聞過唔收第2區架..所以我報左我娘家地址囉... , 甘依家你點算呀....

唯有係威記生啦

伯爵府

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-14 10:20 AM 發表
good morning all moms,

sleep well last night?

焯賢媽咪

sorry to hear the news. any other options?

早晨呀,其實得兩個選擇,一係威記,一係東區羅

伯爵府

原文章由 judychung 於 08-5-14 12:12 PM 發表
hello everybody

我e+大約6weeks3days, 我有個2歲女, e個係第2個, so far e+身體都o.k., 但胃口好差, 成日覺得個胃好悶, 又唔食得多, 成日胃痛, 我老公e+都仲未知, 我諗住下星期覆疹後先話佢知. e+煩緊係大住個肚唔 ...

點解你重未同你老公講既?

伯爵府

原文章由 judychung 於 08-5-14 12:30 PM 發表
其實係因為5/10號, 我諗住去我伯娘出殯, 如果佢知道, 一定唔比我去, 但我最後都無去, 因我家姐極力反對. 跟住5/11母親節要同阿媽食飯, 如果佢知我有左, 又會諸多藉口唔想我去, 所以咪唔同佢講住law. ...

我今個星期六婆婆出殯,我屋企人都唔想我去,但我唔肯

伯爵府

我個肚又係大得好快,但又無重到

伯爵府

原文章由 ahmo313 於 08-5-16 11:24 AM 發表
請問你哋多位幸福大肚婆, 係你地知bingo之前, 其實有無什麼異樣呀?? 肚痛?? 頭暈??
謝謝!!

我就感覺到個BREST痛左好耐,又好似想嘔羅

伯爵府

原文章由 anniewmau 於 08-5-16 06:48 PM 發表
我都好似發冷咁, 大熱天時仲著長袖, 係冷氣地方就一定著jacket, 睇落好似弱過阿婆咁

我都有甘既情況,加上又頭暈,估唔到陀囝囝輕鬆,今次就甘多野

伯爵府

原文章由 anniewmau 於 08-5-16 06:58 PM 發表
好似話有左之後唔可以補得, 希望食多野增強體力la~

醫生只係開維他命比我,而中醫就開安胎比我羅,一路叫我食清淡D,但我都有一兩次唔介口,不過生冷野我就唔掂

首頁

尾頁

跳至