自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

6299daside 發表於 11-6-3 14:00
任何人湊都好過俾你湊啦。。。。佢講反話呀?
其實我好想我C6叫我喺屋企湊仔,真架,無花無假,不過佢話我 ...
我都係....如果我c6咁同我講...
即諗計點可以立即離開公司呀

龍鳳媽

珍珠宮

畀面勳章

我對b出世頭一年,我真係無同朋友出去食飯約會.連要浪費時間既整頭髮果d.都無去...每日放工都係卜返去,為求想有多d時間去照顧佢地...

當有一日你發現,原來佢好多野係唔一定要你既...你就會覺得好心酸架啦..
龍鳳媽

珍珠宮

畀面勳章

為食熊 發表於 11-6-3 14:33
我都知C6係為BB好,但我真係無諗過自己做FTM, 其實我已經讓左步,佢呢D竹升,唔俾我開刀生,話未聽過有人可 ...

其實我覺得反而係你未ready想做亞媽,我果陣陀孖既.都想順產呀,因為順產對身體復原係好快架..
仲有開刀係要界4層...因為每一層都要逢返個傷口..當中有機會導致有傷口黏連..日後會有手尾跟架
我就有朋友因為咁,幾年後條小腸因為黏連問題,攪到最後切左5尺出黎(因已壞死晒)

同埋餵人奶又係對bb同自係最好既...我當時都諗儘辦法餵...不過因為係2個一定要補奶粉囉..
又可幫助媽咪子宮收縮,又可以修身

123mummy  Agree with what you said about C-section!  發表於 11-6-4 14:19
magicat  仲有疤痕添  發表於 11-6-3 15:54
龍鳳媽

珍珠宮

畀面勳章

為食熊 發表於 11-6-3 15:25
在職媽媽果邊,好多人都話自己寧願返工好過湊仔,全職媽媽果度又係好多人質疑自己係咪應該返工好。我身邊好 ...

湊幾年,亞b都返學啦...到時你俾佢返全日幼稚園,你咪出返黎返工囉...
又點會一世...

龍鳳媽

首頁

尾頁

跳至