跳至

首頁

尾頁

男爵府

比麵佢食...有時我個仔話唔食飯飯要食麵麵

男爵府

所以我係唔會比個仔食零食, 因為一食開就大件事, 我只係間唔中個隻先比幾塊仔...

原帖由 曼貴菲 於 09-4-20 19:26 發表
嗚......佢連麵都係咁呀.........
係零食就可以勁食....仲可以食哂成個麥樂雞餐....

男爵府

嘩, 你仲比佢打埋NDS, 真係有排攪, 我唔比亞仔玩NDS架, 應該話我地唔會比佢睇到我地打機, 所以我地D XBOX, WII, PSP, NDS, GAME CUBE 封晒塵~~~

原帖由 曼貴菲 於 09-4-21 13:52 發表
我個女已經食開左....屋企多人, 而且得佢一個小朋友, 所以個個都不停比佢食野, 好多時我都會出聲, 又唔想話人地咁wor!! 都唔知可以點??一日3餐都係咁, 或者打nds就可以食多d.......好無奈....

...

男爵府

我個仔有幾多個人都好, 佢都肯食晒D飯, 好間唔中先唔係點食, 尤其我餵, 食得好快同好乖....佢通常30MINS食完碗半-兩碗飯, 之後會食一個蘋果SIZE份量o既生果....好勁~

男爵府

種慣左佢喇

原帖由 曼貴菲 於 09-4-22 17:13 發表
唉....為左寧願佢肯食飯..冇計la....

大家有冇d取代nds o既野建議比我呀??
試過好多其他野都冇興趣, 一係就好快就唔玩.....

男爵府

原帖由 carben 於 09-5-11 05:10 發表
老實講,我個仔食野真係好快架,但近日唔知做乜,唔知係咪天熱左,食得慢左好多, 依傢成粒鐘....佢個BB碗必量等於大人碗一碗, 即係一樣.....佢仲可以飲多半碗湯-1碗湯

0.5hr.食1.5-2碗飯?真係好多喎!叻叻!大人碗?剩飯定連菜連肉呀?
阿仔每餐食緊0.25杯米+~3湯匙肉+~4湯匙菜咋.係咪少咗d呢?

男爵府

佢真係好勁架, 嚇死人, 不過謙謙依傢自從唔肯坐HIGH CHAIR之後, 都成日顧住玩, 食飯走黎走去, 無時定, 有排教呀

原帖由 hiunam116 於 09-6-5 12:50 發表

真係勁喎...我個仔就一時時啦,好睇佢下午食過乜,如果我餵佢佢都肯食,自己就食幾啖走去玩,所以我日日都無啖好食,唔係自己食要走黎走去餵佢食...真係慘. ...

首頁

尾頁

跳至