跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi,

我都仲有餵緊,不過係mix feeding,因為唔夠BB食呀!:-( :-(

大宅

我m就已經來了兩次啦!
各位mix feeding mami, 請問你地唸住餵到幾時呢?因為返工要泵奶都幾唔方便呀!

大宅

我個仔都係當我奶頭係奶咀嚟食,每晚都要食住嚟瞓架,如果唔係就好扭計呀!

原文章由 euniceyung 於 07-12-7 10:46 發表

我個b女同蝦仔一樣出街有野八就可以4-5個鐘唔駛飲。但係屋企就煩啦!!,當個奶頭係奶咀咁!!:-(

大宅

我都想唔係公司泵呀!但係又怕泵少一次會好快冇奶。:-( 因為我剩係早晚餵加下午係公司泵一次咋!

原文章由 Tabo63 於 08-1-9 17:35 發表
我都打算繼續餵直至無得餵 ! 不過會6個月後,吾係公司再pump !
(好野,就黎收工) 因為極度辛苦 ! 不過我都有補奶粉(森永, 都有bubu, 1-2日就有,綠色d但係pat pat狀),因為都係窮媽媽 ! 真係bb食人奶會健康d ! 大家努力 ...

大宅

我都有呢個問題呀!好多時唔止面,身、背、腳都有紅色粒粒,上面有白色一點,好似生暗瘡咁呀!

我問過啲朋友話係熱氣 (因為我係半人奶),又問我有冇食熱氣野,但係我又冇食,所以應該係關奶粉事!

跟住我奶奶又不停咁叫我同佢戒人奶,又唔知其實食奶粉仲熱氣,講又唔信,成日都賴我,煩死人啦........

原文章由 pollymaksf 於 08-1-28 22:59 發表
我bb睇咗4個醫生都話係嬰兒濕疹, 成身一粒粒, bb成日"r"搞到損曬, 又要食藥, 醫生話可能係我食o既嘢影響bb, 我依家已經戒口,但係bb冇好轉, 咁我係咪應該繼續餵呢?

...

首頁

尾頁

跳至