跳至

首頁

尾頁

別墅

10 月開始返學,隔個星期就流鼻水同咳,成日病...有 d 想不如不俾囡囡返學(n班),到K1先算...心大心細...

返學是學到野的,講野都多了。但是她喊足一個月,呢個星期先好 些,有 d 進步,無喊得咁甘...不過成日病,以前整年夾埋都無 3-4 次,返學個幾月就已經是第三次,今日仲發燒...都不知是不是學校衛生環境麻麻,定是必經的階段...總之病到我好肉赤,又驚 d 菌惹俾剛滿月的小 b ...

大家俾 d 意見我好嗎?

別墅

原帖由 octpig 於 09-11-15 19:37 發表
10 月開始返學,隔個星期就流鼻水同咳,成日病...有 d 想不如不俾囡囡返學(n班),到K1先算...心大心細...

返學是學到野的,講野都多了。但是她喊足一個月,呢個星期先好 些,有 d 進步,無喊得咁甘...不過成日病,以前整 ...

由於上年遲了同囡囡報名,依傢返緊個間幼兒園都是 waiting 了一排先收。我諗住有間收了 n 班,日後就算考不到其他心儀的,都不怕,因為呢間口碑都 ok ,她可以跟上 k1...

但是現在成日病,怕她自己辛苦之餘,又驚惹到小 b 。

而且上個星期已經收到通知,有間九龍塘的幼稚園收了她讀 k1(當然有 d 不收/waiting/未 int 啦!)。咁的話,現在就算不讀返緊的 n 班,問題都不大嘛! 但是,她雖然平日返學喊到聲沙,但是昨晚半夜燒到 40度,仲話要書包;今日無返學就拎住套校服通屋走...真是俾佢吹脹!:;pppp:

仍然心大心細中!不知有無媽咪俾 bb 返了 n 班之後退了學的呢?好想大家分享一下!

別墅

囡囡病了一個多星期,仲有 d 鼻水和咳,已經一路都無番學!
成家連工人及小 b 都被傳染...小 b 剛滿月,咳到嘔奶,好可憐!

別墅

今日終於返了學校退學了!
因為上次 post 完之後又再中了兩次招!咳了個幾星期都未好,又再惹到我和小 b...實在頂 d 菌不住!投降啦!
不過要都交埋 1 月份的學費!
k1 有學校收了,2010年9月先算啦!

別墅

我想知你同 bb 睇中醫,點餵佢食藥呀?
返學都開心的...但是病到咁,好驚咳到有氣管炎/哮喘,為了全家的健康著想,都是停下先啦!

首頁

尾頁

跳至