跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇媽媽已經幫B仔B女搵緊幼兒班啦~~??
知唔知邊到可以搵到全港幼稚園既LIST呢?? 聽講好多豬仔媽都開始幫BB排隊報名啦~我仲未開始\搵學校添

別墅

我諗住比阿B去一間無壓力既幼稚園~~比佢有一個輕鬆開心既群體生活, 日後唔會咁驚返學嘛!

別墅

參觀還可以~~但同校長傾計就有小小難度啦!!未入去讀,校長會咁得閒接待外來既家長咩 我就睇佢既環境,
comment, 不過都係要等小朋友入去讀過先知...知唔知觀塘區有邊間口碑好既幼兒園呢??如果我住觀塘, 讀九龍城區既學校又得唔得呢?

別墅

原文章由 佩兒 於 08-5-29 10:12 發表
我都幫bb報左救世軍幼兒園, 因為我喜歡這間學校的教學法, 我去報的時候話要排兩年, 所以我早d報定

聽講救世軍幾好喎~~但我諗住報讀九龍城既靈梁堂....唔知有冇人知好唔好呢

別墅

原文章由 PurinBB 於 08-6-5 11:04 發表
bonnie1013, 我都係住東翼(即最新o個邊),我唔記得左幾號房,hee..hee..我係最尾o個間房呀,生完冇咩記性添 (:

原來你地個個都係廣華架~我本黎都係架, 但阿B唔識轉頭, 最後先轉佐去st.paul....比佐一大筆

別墅

原文章由 kakashi 於 08-6-4 16:27 發表

九龍城有靈糧堂架咩?
你係咪想報藍田或鑽石山呀?

係呀~~九龍城0個間唔同藍田&鑽石山架...可以去教育處既網止睇下就知啦!
我多數選擇一0的有戶外設施既,即是學校有時會比小朋友出去玩, 多0的接觸下陽光

別墅

原文章由 bonnie1013 於 08-6-5 11:27 發表
唔轉頭廣華唔幫你開刀咩?點解要去st. paul?

佢比我開刀, 但我C6既同事10月係廣華生, 生唔到要即時開刀, 但醫院兩個後生既醫生開刀, 點知攪唔掂, 失血過多, 結果要等個大醫生黎幫佢做手術, 差0的連子宮都要切除...有0的驚, 咪臨時轉佐去個私家醫院既附屬醫院, 當時好彩又有位喎.....

別墅

原文章由 kakashi 於 08-6-5 14:16 發表

咪係囉, 一直都以為係教會咋, 唔知道有幼兒/稚園.
可能我心目中既幼稚園好少係上樓的.

乜靈梁堂係上樓既咩佢介紹有戶外地方喎....唔係地下既先有戶外設施既咩

首頁

尾頁

跳至