自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我囡囡有外斜視,係明愛醫院睇梗,醫生而家同佢排期做手術,唔知要排幾耐,醫生話兩隻眼都要做,但係係點做我唔知,只知道要留院2-3日,問有冇疤痕,醫生話頭頭會紅,3幾個月後就會冇.
咁,我想問下各位媽咪,知唔知醫生講既意思係,眼白地方定係眼睛附近皮膚會紅.
因為有朋友話佢朋友,唔知係邊間醫院做眼手術(唔係明愛),攪到隻眼既眼白地方紅左年幾,跟住要去私家醫院再做先冇事.
而家好擔心,希望各位可解答.

子爵府

miriam,vinyasa
幫我女檢查果個醫生都好長細,佢上次叫我今次攞d相比佢對比,佢睇左之後話,原來呀女3歲已經開始有,跟住又要照眼低,我話上次米照過囉,佢話攞多d數據,方便日後做手術.
之前問過朋友,佢話私家醫院做要3萬,我想問係米真要咁貴.

子爵府

原文章由 vinyasa 於 08-5-26 11:20 發表

"3歲已經開始有......方便日後做手術"

咁排期排到幾時, 你囡囡而家幾大, 排期期間有無D咩可幫你囡囡以免排到個陣嚴重左...

我囡囡啱啱8歲,係舊年10月佢因為咳,去明愛睇急症,咁急症室d醫生話好似有d斜視,叫我覆診時話比醫生知,覆診果個醫生話有,轉介去睇眼科.11月已經睇左一次,23/5睇第2次,到23/6再睇視覺矯正.個姑娘話唔知排到幾時,有期打電話比我,話如果唔一定要長假期就好快,佢話有個一定要長假期,由05年等到而家都未做.
醫生睇過呀女話無近視,只係外觀問題,話而家影響唔大,叫我得閒同佢對下焦.

子爵府

原文章由 natnat_tsang 於 08-5-26 10:41 發表

Hello, 我自己本身兩隻眼都係患視覺脫落, 右眼做手術,左眼做激光,我係深水埗寶血醫院做,佢哋好專業,無論係近視遠視檢查,嚴重到好似我咁,佢哋都做得好好,佢哋嘅眼科醫生個個都係好有經驗嘅醫生,我一家都係寶血做定 ...

唔該晒!
我想問寶血醫院係米私家醫院?係米好怏有得做?

首頁

尾頁

跳至