懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

真係唔知要tum 你好定係話你好.

大把人連bb 係仔係女都唔知, bb 就走左, 成世得個謎, 成世都估估下咁, 你有兩個健康既女女, 其實係好幸福!!

你既失望相信好多人都會明, 我同你相反, 我想生女但細b 係仔, 我話冇失望就假既, 果陣仲突然想追多個添... 好彩我出左診所冇耐, 心情就ok 番8 成, 由於當時發現有其他問題, 我果陣至知我會緊張bb 健康多過佢有冇jer jer (好彩而家冇事). 唔通touchwood 要 bb 有事, 你地兩公婆至會明白? 相信你唔想bb 有事吧... 由陀b 開始, 有唔開心事又有開心事, 你老公婆點解唔向好果方面去諗?

我覺得你對生bb 既睇法唔好俾你老公既反應影響咁多... 唔o岩聽我都係咁話, 女人有左小朋友, 就要去保護同捍衛個小朋友, 因為佢係你既血脈同埋至親. 老公唔係唔重要, 佢係你至親, 俾我就唔會為左老公既失落而轉頭槍頭, 覺得bb 係女就唔開心...

有咩事都好, bb 永遠係支持你果個, 你發左佢脾氣鬧左佢, 但佢唔會嬲你 (所以有時我鬧完大仔之後我會內疚). 你唔理bb, 唔俾奶佢飲, 唔幫佢換片等, bb 又唔會嬲你 (當然大左後係另一回事)...bb係天真無邪, 唔識去嬲人. bb 係無辜, 亦冇得揀佢既性別, 點解你兩公婆對bb 咁唔公平?

你地俾心機湊大bb, 將來bb 結婚時, 你地好大機會會有多兩個仔. 我見我阿嫂咪係咁囉佢兩公婆都俾我既感覺係女仔點都係痴家d, 男仔點都係差d... 我99 係有比機湊同教小朋友, 但始終女人係痴家d 就係痴家d... 如果我係我99, 見個仔著緊女家d 人多d, 我會有呷醋架~~

你陀呢胎都有唔舒服, 有時間多休息, 放鬆d 點. 你老公果邊你唔駛顧慮咁多, 佢咁大個人, 識得自己去調節心情架啦.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 卡樂B~ 於 11-1-21 15:18 發表
多謝各位呀 .. 今日好返好多喇~~

我地兩個一D都無嫌棄細B女.. 我都好肯定我老公會好錫細B女.. 就等於佢好錫大B女一樣~~ 其實一知道有左... 因D症狀同上一胎一樣... 我地已預左係女.. 我同老公都覺得女都好好..仲去 ...

今次你個BB 係女, 可能係好事.. 你老公咁想bb 係仔, 如果呢個真係仔, 難保佢第日會縱個仔, 你面對更加多問題.

男人唔經過十月懷胎, 唔會明白女人之苦, 你真係唔駛理佢咁多, 事實就係事實, 佢自己會調節自己心理架啦!

首頁

尾頁

跳至