跳至

首頁

尾頁

別墅

你嘅經歷我都行過, 我都幾認同shatinese 嘅YOU ARE NOT ALONE.
反而我覺得你工人有點兒那個, 佢有責任睇住bb, 依家係你請工人返嚟, 唔係你家姐or 其他人, 佢應該聽你order, 如果你姑9 想帶bb 出去, 工人應該第一時間打電話俾你, 與其控制唔到姑9 , 不如控制工人.
你哋係一家人, 唔好攪到大家唔開心, 將來想佢哋幫手, 佢哋可以唔幫.
kuromi-BB, 我都忍咗9 個月, 學識咗: 睇開D. 唯有返工叫工人睇住BB, 有咩事馬上打電話俾你, 放工後返去睇BB,
至於揍仔方法, 佢哋又唔係成日係度, 佢哋走咗咪用返自己果套揍仔方法. :;pppp: 我成日都係咁.

別墅

尋日我姑9 又嚟料啦:
我尋日同老公帶BB 去街, 去到夜晚9點先返屋企, 佢竟然嬲我哋, 因為我哋帶BB 出街, 冇話佢聽, 真係幾好笑, BB 係我哋嘅, 又唔係佢嘅, 佢又當咗BB 係佢咁. 依家佢仲嬲緊我哋, 今晚佢仲上嚟我屋企食飯+ 睇BB. 你哋話我今晚點樣對住佢 呀 ? 當冇事發生 ?

別墅

我BB 又要食藥啦. 醫生話係被傳染的. 我姑9 有感冒未清, 上嚟睇BB, 最後遭殃係BB 又唔可以話佢, 同我奶奶講, 姑9 都唔理奶奶, 係都要上嚟.

別墅

希希又病了. 係氣管炎, 病咗成個月啦, 仲係咳 & 流鼻水, 尋日睇第 5 次醫生, 有個姑娘講, 佢仲咳, 係咪屋企有人咳, 當時即刻諗起係我姑奶個老公, 佢都病咗成個月. 佢同我姑奶, 每晚都會嚟我屋企食飯, 係我奶奶煮.
佢哋明知自己病, 仲要每晚嚟, 我都唔知點樣同佢哋講, 同我老公講, 佢又唔敢話得佢, 唉, 都唔知點先可以令佢哋唔好嚟住, 等病好咗先嚟.

首頁

尾頁

跳至