自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

veronica12 發表於 20-1-27 11:38
由年30開始就keep住係網上買口罩。係日本樂天買左7間,今朝開始就陸續收到電郵話order 被取消。
過兩日就返 ...

樓主可唔可以講清楚d?到底係日本樂天直送香港被cut單?定樂天送日本集運地址被cut單?

我上星期5也試過在日本樂天買口罩,選直送香港,第二天早上也收到email通知訂單被取消。

別墅

wcwchk 發表於 20-1-27 15:31
樂天送日本集運地址被cut單

明白,謝謝你

別墅

wing530 發表於 20-1-27 15:33
我都係,年三十,星期五,買中童同成人口罩,直送香港,只送中童,成人cut單,年初一收通告取消
...

去日本Amazon買丫。這2天我分別在Amazon.jp 兩家店買口罩,每店買3盒,選擇Expedited Shipping(加急),明天和後天會相繼到達集運地址。

收到Order Confirmation後一小時信用卡也順利扣款。Touchwood 暫時未收到任何取消通知。

別墅

littlelittleb 發表於 20-1-27 16:01
請問邊間shop?

(PM2.5対応)BMC フィットマスク (使い捨てサージカルマスク) レディース&ジュニアサイズ 白色 50枚入 https://www.amazon.co.jp/dp/B008WX2OWO/ref=cm_sw_r_cp_api_i_sEQlEbBJ6ZTQS

別墅

avang 發表於 20-1-27 18:59
請問你集運用邊間?我第一次咁買法,請指教!

我用buyandship

https://www.buyandship.today/account/warehouses/

別墅

wing530 發表於 20-1-27 23:28
我琴晚都係日本amazon集運買大人口罩,今朝6盒被取消左,今朝再同朋友夾買6盒,而家都仲未扣數
...

我前日訂嘅加急口罩,今日店家已發貨。聽日會到達集運倉。你之前被取消,原因係無貨定其他?

別墅

wing530 發表於 20-1-28 01:15
係有貨嘅,email 度冇講原因,只通知取消咋,同一張單,另一牌子就冇問題
...

唔緊要啦,一於分散投資,每間買3-4盒

別墅

wing530 發表於 20-1-28 15:20

我依家係amazon jp 買,年三十係樂天買嗰啲中童,都仲未出 ...

我依2日訂嘅全部出晒喇,你買果d有冇寫幾時付運?

別墅

wing530 發表於 20-1-28 20:28
呢兩日Amazon jp 訂嘅單,開始扣數,在途中去集運, 算係有好消息

咁你可以放心喇

別墅

云云 發表於 20-1-28 21:33
我琴日都買到,分左2間shop,但每單只可買一盒

我尋日可能仲有貨,買到4盒呀

wcpcelia    發表於 20-1-29 13:43

別墅

Cookingbeauty 發表於 20-1-28 23:51
請問你邊間訂?可否俾link?我樂天訂單被取消了

我係order details 搵返依條link,27號訂28號已經出貨,聽日會到達集運倉,你可以參考下。不過我幫襯果間店(Trend&Comfort)已經無貨喇。

(PM2.5対応)BMC フィットマスク (使い捨てサージカルマスク) レディース&ジュニアサイズ 白色 50枚入 https://www.amazon.co.jp/dp/B008WX2OWO/ref=cm_sw_r_cp_api_i_wWjmEb5W2F15H

別墅

Cookingbeauty 發表於 20-1-28 23:51
請問你邊間訂?可否俾link?我樂天訂單被取消了

626yen 快去!
(PM2.5対応)BMC フィットマスク (使い捨てサージカルマスク) レディース&ジュニアサイズ 白色 50枚入 https://www.amazon.co.jp/dp/B008WX2OWO/ref=cm_sw_r_cp_api_i_CjAmEbAQV826V

依個都叫抵限3盒快d去!
超快適マスク ふつう 50枚〔PM2.5対応 日本製 ノーズフィットつき〕 https://www.amazon.co.jp/dp/B07VBM91JB/ref=cm_sw_r_cp_api_i_pnAmEbR8SR4A3

首頁

尾頁

跳至