興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

回覆 amysnlee 的帖子

Budget 係幾多?

侯爵府

畀面勳章

回覆 amysnlee 的帖子

咁你可以去睇睇

Samsung i9003 (大行買會超 3K 少少)
Motorola Defy
LG Optimus E720
Samsung Galaxy Ace (可以的話 i9003 會好好多)
Motorola 明 A1680
HTC Wildfire (因為第二代 Wildfire S 就出,所以唔太建議買呢部)

侯爵府

畀面勳章

amysnlee 發表於 11-5-12 16:24
thx!咁i900有邊方面比i9003無咁好?

i900? 你係咪講 Ace 呀?

Ace 係中階機,i9003 係中高階機,
成部機有內到外都係 i9003 好好多,
去睇睇就明...

侯爵府

畀面勳章

dder 發表於 11-5-15 11:03
到時Wildfire S出咗,如果唔係貴 WILDFIRE好多,真係要等一下.

Wildfire S 會係星期三 (18/5) 係香港發怖,
好快知道價錢...

侯爵府

畀面勳章

回覆 DaddyCool 的帖子

一分錢一分貨,
wildfire (及 wildfire S) 係中階機,
當然多多少少有o的限制,
可以的話買 Desire 或 Incredible 系列會好好多...

而 i9003 係一個異品,由一部高階 i9000 減東減西而成,
不過骨子裡仍然係一部高階機,
所以的確好抵玩...

Wildfire S 個 Mon 仍然係 320x480,
所以有o的要高階機 480x800 o既apps/games 都係會行唔到,
但 HTC 個 Sense 用慣左真係好正,
Samsung 係介面呢方面弱左少少,
搞到o的人去搵o的 launcher 黎用先得...

侯爵府

畀面勳章

回覆 bb77 的帖子

如果係人仔台出機部部都可以平幾百,
所以可以睇 2.5-3.5K o既機都meet到你budget,
而你想睇 IP Cam 所以最好就 Mon 大o的,
可以諗諗
Samsung i9003
Nexus S
Motorola Defy (不過呢部相機功能較弱)

人仔台上網係行 2G 會比較慢,
3 係行 3G 正常時間係比較快但有投訴話經常有訊號但上唔到網,
而且行 3G o既月費當然比行 2G o既貴好多,
至於用人仔台睇 IP Cam 掂唔掂就最好問問 IP Cam專家 pinkpinkxo

侯爵府

畀面勳章

回覆 DaddyCool 的帖子

照你咁睇,應該出部 i9003 會比較好,
起碼覺得抵用o的,
而且你已經係用開所以冇左 Sense 應該對你影響不大,
最多開頭咪麻煩o的要上Market搵番o的Sense原本跟o既有用 apps...

侯爵府

畀面勳章

豆丁 發表於 11-5-18 18:41
Sony Ericsson XPERIA arc, Samsung Galaxy SL I9003, 邊部好?定係等 iphone 5?俾d意見5該~

其實睇下你個重點係咩o羅,
Arc 個賣點係 Mon大又靚、部超感光相機好正,
i9003 賣點係價錢平但其實骨子裡就係一個 i9000高階機,
iPhone5 就根本唔知有咩新野,
但 iPhone 同Android 有o的基本野係去到 IP5 都唔會變,
好似一定要經itunes、冇得用Flash 等等...
所以先諗諗你最想部手機做到咩先...

侯爵府

畀面勳章

回覆 cthui99 的帖子

中伏機皇...

其實都係一分錢一分貨,
可以比多少少的話總會係更好o既...

侯爵府

畀面勳章

小倩 發表於 11-5-25 07:30
用緊ideos X5, 唔錯...
心思思出wildfire S俾C6
但噚晚見DEFY 3防廣告又有啲想改...

Wildfire S 相機有 500萬像,
比 N73 o既 320萬像 好,
不過未用過 N73 所以唔知 WS o既相機質素係咪好o的...

Defy 3防機係唔錯,不過影相方面就弱左少少,
所以好需要影相的話就再要諗諗...

想影相靚可以考慮下 SE Xperia Neo,
佢個相機有 810萬像,不過呢樣唔係重點(因為有好幾部機都有),
重點係佢有超感光 Exmor R 技術,
可以係極低光度下都影到靚相,
你睇下呢段片就明咩叫做 Exmor R

小倩  N73係Zeiss鏡頭, 3.2M都好sharp  發表於 11-5-25 19:09

侯爵府

畀面勳章

dder 發表於 11-5-26 14:02
我都係15,20 唔知 i9003 好定 wildfire s 好, 不過i9003 mon大是否要日日差電?

一定係 i9003 較好,根本兩部機級數唔同...

唔關大唔大Mon事,
依家o的 smartphone 大致上部部都係一日一叉(除非真係打一個半個電話外全日唔用啦),
所以唔能夠羅以前用普通手機o既情況去睇 smartphone...

侯爵府

畀面勳章

dder 發表於 11-5-26 15:32
係, 唔知people 要等幾耐

如果冇現貨,問多幾間,
因為有貨佢地唔會同其他分店share只會留比自己用,
可以落waiting list 叫佢有貨call 你,
不過唔好係某一間落訂費事比佢綁死你...

侯爵府

畀面勳章

amysnlee 發表於 11-6-2 10:26
其實上台好d定係買機好d呢?我見好多都有0機價,但就要join成400月費囉

其實所謂0機價係假o既,
佢要你join個貴plan再綁你24個月,
通常計落同出面買機再join無限plan(通常係$2xx)差唔多,
如果係舊客唔使預繳的話都可以當係個台幫你做左24個月免息分期o羅...

出面買機o既手處係可以講價,
另外會送o的配件比你好似 spare電、叉機、Mon貼等等...
上台出機就齊機一部咩都唔會送,
但台機就已經預先安裝左該台o既專用apps唔使煩,
否則出面買機就要去番台裝番o的apps先用到該台o既特定功能...

侯爵府

畀面勳章

dder 發表於 11-6-2 13:08
中伏機皇咩意思?

cthui99 o既意思係覺得 Wildfire S 同 ACE 唔值 $24xx 呢個價...

侯爵府

畀面勳章

stitch_626 發表於 11-6-2 14:44
睇下就快出既 Ideos X3就知衣兩部野原本應該值乜價位 ....
又唔可以咁講,
因為 Ideos X3 有o的地方係比 Wildfire S/Galaxy Ace 差,
好似 Ram 得 256MB 比 WS/GA 少,
相機得 300萬像仲要冇閃光燈亦比 WS/GA o既500萬像w/閃光燈 差,
所以價錢低o的係應該...

侯爵府

畀面勳章

stitch_626 發表於 11-6-2 14:48
順帶一提 華為 係全世頭一二位既OEM通訊器材生產商...質量和技術都可信
呢樣倒係事實,
我地依家用緊好多network野其實都係華為OEM的,
不過另一個事實係一般人好多都未聽過華為...

首頁

尾頁

跳至