夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

純碎聽下各位JM意見,傾下計
不喜勿插
我同C6拍左3年幾,結左婚年半,求婚後就發現有左,所以就好快結左婚
我C6好痴我,WEEKEND多數要我陪,對我無話特別差
但唔會點湊仔(因為屋企有姐姐),只會玩下,但都錫個仔
呢2個月仲出糧比晒D錢我,我每個星期比家用佢,都專1
但佢已經唔會主動攬我,錫我,哄我甚至乎就來係無性婚姻
(仔同我地訓,唔訓BB床,我地住果度隔音好差,佢家人又成日係屋企,我係同6299一齊住的)
但我真係好介意佢唔哄我,同無性婚姻,有同佢傾過,佢話累AR MA,又話呢度隔音差.
總有千萬個excuse)
我老公好悶的無情趣,基本上生活只有我同個仔同佢另一個best fd)
我係純呻下姐...可以聽多d jm意見有無辦法改善下呢段感係~

大宅

Nancy20090615 發表於 16-1-28 17:58
既然有姐姐幫手湊 bb , 您地無出去拍下拖二人世界一下, 同去爆下房, 既然佢話隔音差?

最好大人同 bb 分 ...
我仔1歲幾,由出世到而家都未一覺到天光,我又要番工,
晚晚起身好辛苦,都係1歲左右先1齊番,我老公爆房曬錢
我都話佢係1個無情趣的人

大宅

回覆:Nbs 的帖子

收工不會攬,有去下啊,不過又係帶埋個仔去,去住一晚我老公又可能話曬錢😓

大宅

引用:Quote:samsam89+發表於+16-1-28+17:35+純碎

原帖由 yani8322 於 16-01-28 發表
生活得你,得一個好朋友,係好悶蛋,但你都可以成日見到佢
好似我c6咁,坐唔定,鐘意周圍揾朋友,收工又唔 ...
我老公好內向,唔中意識新朋友,又唔會同我啲朋友出去,但佢都有啲朋友gathering ,好少囉,但次次我都有出席,當然好似您果但咁我一定接受唔到><

大宅

回覆:kawaip 的帖子

而家一個月都未必有一次,就算有都好趕,好似交功課咁,唉

la_source    發表於 16-1-29 12:42

大宅

回覆:mandelicious428 的帖子

30,我28咋,我唔想呢世都係咁

大宅

引用:錫呀懶呀呢d都仲可以理解,但係無性婚姻好

原帖由 子皓媽媽 於 16-01-28 發表
錫呀懶呀呢d都仲可以理解,但係無性婚姻好影響夫妻感情啵,隔音差咪細聲d咯,或者搵酒店

...
無用架,酒店no way,現在叫佢錫下都係蜻蜓點水,無第二下。。。。

大宅

回覆:Nancy20090615 的帖子

多謝您支持

大宅

引用:捉佢去爆房,lunch都得

原帖由 mini1204 於 16-01-28 發表
捉佢去爆房,lunch都得
基本上佢一番工就失中,成日都ot,佢係忙無呃我我知的!

大宅

回覆:taitszbb 的帖子

希望係,都希望我堐到

大宅

引用:有無同c6講吓呀?唔滿意要講家喎!唔係點對

原帖由 bocopo 於 16-01-28 發表
有無同c6講吓呀?
唔滿意要講家喎!唔係點對一世呀
講過啦,個悶蛋話老夫老妻喔,佢都唔浪漫嘅

大宅

引用:你可以做下主動,屋企隔音效果唔好,搵日去

原帖由 dinosaurmum 於 16-01-28 發表
你可以做下主動,屋企隔音效果唔好,搵日去拍拖順便曳下
我有架,佢話累,佢都無意慾想,拍拖我個都又心掛掛個仔,我老公又中意行街,我一多人的地方我又掛住個仔,想回家

大宅

回覆:bocopo 的帖子

反映過都係咁,佢話唔好成日咁喔

大宅

各位我已book左長洲2日1夜同c6情人節去玩,最近壞情緒又埋,真係覺得有無佢都無分別,佢無關心我同理我,錫我哄我更加不用講,好時覺得28歲就咁玩完好唔甘心,我真係諗唔到佢有咩好,我地好快結婚,感覺上果年半的sweet quota 全部用盡,而現在的愛情不進反退,有分居的念頭,因為感覺一起無咩c ,大家可以再比d意見我嗎?

大宅

canies 發表於 16-1-28 19:47
仔細個要照顧係會攪得少啲
佢大啲返學會好啲
雖然老公未必捨得去酒店
各位我已book左長洲2日1夜同c6情人節去玩,最近壞情緒又埋,真係覺得有無佢都無分別,佢無關心我同理我,錫我哄我更加不用講,好時覺得28歲就咁玩完好唔甘心,我真係諗唔到佢有咩好,我地好快結婚,感覺上果年半的sweet quota 全部用盡,而現在的愛情不進反退,有分居的念頭,因為感覺一起無咩c ,大家可以再比d意見我嗎?

大宅

canies 發表於 16-2-2 14:44
有分居念頭又book情人節酒店?

即係點呀你諗清楚自己想點?
前幾日BOOK的,今日又再覺得同佢一齊都唔知為咩,有同無無分別~

大宅

blythe0824 發表於 16-2-2 14:48
其實我同你好似,我仔歲半,同c6都係要返工,因為無姐姐,要湊個仔去99屋企,晚上接返來,我同仔訓一晚房, ...
我只係28歲.我唔係需求好大的人,無SEX ,一句關心都無?我唔知我地可以怎樣維持
佢唔諗過要做D咩特別增進感情,不進即退!

大宅

eggpudding 發表於 16-2-2 14:56
你啱
一份感情唔應該由佢淡
淡下淡下會出事
我唔介意我付出,仔雖然有姐姐湊,但收工我都唔會假手於人,
我而家而家放棄佢唔幫手湊,我說服左自己,男人係咁,都已經算
佢無去好好唯持段感情,咁樣好難捱到日後咁多年
情人節過2人世界我相信係一定會好開心
但想問過左是否又打回原形?我好怕 真係好怕

大宅

eggpudding 發表於 16-2-2 15:20
打回原形的話再打算啦
一份感情會有濃淡的交替
根據分柝
我同佢熱戀期2年蜜月期1年,所有野都係EASY COME EASY GO 咁
來得太快咁,我好矛盾,佢又唔係對我差,
就係諗唔到佢有咩對我好,咁樣先死
我一早改變左心態,可惜我就係唔鐘意咁樣的生活方式!

大宅

無錯!!
eggpudding 發表於 16-2-2 15:31
對的時間錯的人

首頁

尾頁

跳至