論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我第一次請工人,請左個連野蠻奶奶都話一流的工人.
這純粹是我個人意見,我試列舉出來,你可以參考吓:
  • 菲律賓人普遍智識水平高D
  • 年齡要介乎35~40,平時唔會打扮到成隻雀咁,樸素D
  • 最好有工作經驗,並要曾經幫同一僱主打工超過4~5年,證明:如果她做得唔好,人地都唔會請她留咁耐啦
  • 睇吓她的"Hobbies"一欄,鍾意平時做咩,我工人鍾意reading cook books,所以她煮野好好食
  • 唔可以太肥,中等或瘦身材都得
  • 睇video都唔夠,要同她有phone interview,睇吓她英文得唔得,同埋會唔會九唔搭八
  • house rules要清清楚楚,列明的東西一定要她遵守,包括不得借錢和借大耳窿等,否則即炒.要她答應並即場簽名
  • 最後亦是最重要的:祈禱,唯有天父知道每一個人.亦知道邊個對你最適合.
  • 我光顧的agent挺唔錯,值得介紹,如果你有興趣,可以告知你詳細資料

複式洋房

done. check your mail box pls.

複式洋房

I'll pm the info. for you later this afternoon.
Working experience is important, but working in HK previously is not a must. It's my filipino helper's first time to be in HK, but she worked in taiwan for 5 years. So she can speak mandarin, cantonese and english. She also learned how to cook chinese food there, so she's a very good cook too. 唔駛講其他餸,淨係火腿蛋治都可以煎到糖心雞蛋咁,好食過茶餐廳.

複式洋房

最低工資係$3480.買餸錢豐儉由人,額外要工人出外的交通費亦有限錢啦.

複式洋房

原文章由 Fionbrian 於 08-4-22 09:54 發表
Dear hugoashley
多謝你的意見我會記住, 我都想要agency的資料可以pm 給我嗎 ?
想多問一句, 聽朋友話菲律賓比較假猾和動作多多, 會不會印印聽話點嗎 ? 但我又怕人家stupid教極都吾識, 請問邊個國家好呢 ? ...

我相信所有人同事物都不可一概而論的.有好多菲律賓人係一心出黎打工幫補家計架,當然亦唔係所有indonesians are stupid. 我選擇filipino是由於她們學歷一般較好,有基本常識,但indonesian由於出身較貧窮,所以可能要用較長時間train. 我自知唔係一個有耐性的人,而且當時我腹大便便,無咁既時間心力去train 人了.
最後係因為宗教信仰,我地係christian,唔想indonesian係屋企有其他宗教儀式(因為有朋友試過印印於家中穿白袍點白香燭手持利劍作祭祀,當時只有朋友的3歲女兒在家中,係針孔攝錄機拍到的)

複式洋房

Done. Check your mail box pls. Hope you all can find a good one through my agent.

複式洋房

I went to the agent and applied for the helper on the first week of September, 2007. I said I wanted the helper in early November, because I would give birth in Mid December. In fact, my helper was ready to come in early November, but my husband and I eventually asked her to come on Nov. 26 instead.
So, basically you just have to wait 1 & a half month to 2 months only.

首頁

尾頁

跳至