論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

成日同佢講煮緊飯有火唔可以比妹妹(2歲半)留係廚房玩,每次都要我話佢再自己抱走妹妹!用完任何野一定要放返好,如清潔劑、地布、抹地水、熨斗....要記住小朋友攞到好危險!
講9萬次都無咗件事,今次扔底個開著既熨斗係大女房無人知!佢自己唔知做乜去咗我房洗手間,而我幫緊4隻貓剷毛!妹妹突然大喊!終於受傷,4隻手指burn咗!家姐話佢唔小心掂到熨斗!我想殺人!

大宅

回覆:阿布媽咪 的帖子

可以報警嗎?
嬲得濟,無諗起!

大宅

回覆:maylomaylo 的帖子

每隻手指都有個水泡!我諗好似我哋煮飯唔小心掂到個煲咁囉!
但我知道燙傷係好痛架,佢喊咗好耐!
收聲隔一陣又喊過!我為咗分散佢注意力,幫佢貼膠布!

大宅

回覆:zitzai 的帖子

張膠布貼得好鬆既,應該ok!
但如果明早妹妹仲話痛,我會帶佢睇醫生!

大宅

回覆:kelyung 的帖子

多謝大家既意見!
我今日帶妹妹看醫生了,醫生說幸好皮外傷,好快好返,亦唔會有疤痕。
另外,發生意外時父母在家都有責任,告唔到佢疏忽!
我已跟姐姐agent聯絡,agent都話佢離普,warning letter已比姐姐簽了!佢話佢會好好記住今次既教訓,以後一定唔會再犯!
但我認同姊妹既意見,明知佢係咁,我都應該小心D!但其實全屋無人知佢開咗熨斗係我女間房,衫一早已熨完!而當時佢入咗我間房既洗手間,佢話執返D野!亦因為無人知房裏面有開咗既熨斗,所以家姐先會同妹妹入到去!anyway,我同佢講咗,以後只可以係我D 小朋友返咗學或瞓咗覺先可以用熨斗,其他時間必須先問我或先生先可以用!
Thanks all of u !

大宅

回覆:sleepwearforu 的帖子

因為父母都係屋企!
報警都告佢唔到!

首頁

尾頁

跳至